Ja mam różnice między Hc a AC/Fl prawie 2tyg i też mówił że ok i że duże dziecko jak na ten wiek.I właśnie mam pytanie do usg połówkowego, bo tak zagłębiłam się w te papiery co dostałam. I tam mam biometrie płodu.. Czy u was tak idealnie ona wyszła? U mnie główka mniejsza o tydzień była a brzuszek o 5 dni większy. Lekarz mówił że wszystko ok, ale czy takie różnice są okej na tym etapie? Waga o jeden dzień większą (wizytę miałam w 20+6, a bobas był tak jak by na 21+0). Napiszcie jak to u was wygląda. W środę idę do swojego ginekologa to na pewno zapytam o to.
reklama
też mam ten sam terminO rany ja 21.10, ale super no tak bo te aplikacje pokazują nieskończone te tygodnie to ja od jutra 21
moja córeczka to samo śmiesznie to wygląda bo wiadomo czujemy ze kopia ale jak to widać na usg jk aż nogi pod brzuch i z całej siły prostują to aż się śmiałam w głosNo mój też szaleje, jak chodzę to też daje czadu a będzie 23tyg. Nawet dziś na USG położna tetno badala i czekała aż na chwilę odpocznie bo uderzał jej w sprzet
moja córka tydzień starsza z usgJa mam różnice między Hc a AC/Fl prawie 2tyg i też mówił że ok i że duże dziecko jak na ten wiek.
W poniedziałek idę prywatnie na 4D już nie mogę się doczekać
I uwaga uwaga nie mam cukrzycy ciążowej ale fakt ze w zeszłej ciąży ja tym etapie miałam 9kg na plus, teraz mam 4
Olafasola1990
Fanka BB :)
Dziewczęta! Jestem po wizycie i na karcie informacyjnej mam ocenę objętości plynu owodniowego: 2. Zastanawiam się czy to dobrze czy złe AFI mam 8,8cm a MVP 3,5 cm. Lekarz nic złego nie powiedział, ale sama się zastanawiam czy to dobrze czy w normie czy jak. Jestem w 24tc. Jak wy macie?
Jakie macie dokładne specjalistyczne opisy, ja mam tylko płyn owodniowy w normie napisaneDziewczęta! Jestem po wizycie i na karcie informacyjnej mam ocenę objętości plynu owodniowego: 2. Zastanawiam się czy to dobrze czy złe AFI mam 8,8cm a MVP 3,5 cm. Lekarz nic złego nie powiedział, ale sama się zastanawiam czy to dobrze czy w normie czy jak. Jestem w 24tc. Jak wy macie?
kaha216
Moderator
u mnie od jakiegoś tygodnia meeeega się rusza, aż jestem zdziwiona, że jest taka silna wszyscy mówia, że przy chodzeniu dziecko się uspokaja, a moja wtedy tak się pręży, że muszę przystawać.... ale czasem jest tak że kilka godzin nie rusza się wcale i wtedy też mi się lampka zapala. Myślę, że to całkiem normalne, a im bardziej zwracasz na to uwagę i się na tym skupiasz to gorzej... a że okoliczności są jakie są to się nakrecasz pewnie.A dziewczyny jak macie z ruchami dzidziutkow? Czy czujecie codziennie?? Ja trochę swiruje bo tak średnio czuje mojego Julka od wczoraj wieczorem :/ może że dwa razy go poczułam. A ostatnimi czasy ruszał się dość intensywnie. Wiem że na tym etapie ciąży może tak być że się nie czuje codziennie i ta intensywność też jest różna, no ale moja głowa nie chce tego przyjąć do wiadomości...jeszcze jak mi wyszła ta ureaplasma i jestem na antybiotyku od 2 dni to sobie wkręcam:/
co do Twojej ureaplasmy to miałaś wymaz z pochwy czy cewki? ja z pochwy miałam przed ciąża i posiewy były ujemne, ale że mam ciągle erytrocyty (tylko) w moczu to nefrolog podsunął żeby zrobić wymaz z cewki i dzisiaj go miałam........... bez komentarza co za uczucie paskudne... i też czekam na wyniki, chociaż jeśli posiewy z pochwy były ujemne to raczej małe prawdopodobieństwo że będą w cewce siedziały
Jakie macie dokładne specjalistyczne opisy, ja mam tylko płyn owodniowy w normie napisane
Aż nogi zacisnęłam jak czytałam o cewce ..u mnie od jakiegoś tygodnia meeeega się rusza, aż jestem zdziwiona, że jest taka silna wszyscy mówia, że przy chodzeniu dziecko się uspokaja, a moja wtedy tak się pręży, że muszę przystawać.... ale czasem jest tak że kilka godzin nie rusza się wcale i wtedy też mi się lampka zapala. Myślę, że to całkiem normalne, a im bardziej zwracasz na to uwagę i się na tym skupiasz to gorzej... a że okoliczności są jakie są to się nakrecasz pewnie.
co do Twojej ureaplasmy to miałaś wymaz z pochwy czy cewki? ja z pochwy miałam przed ciąża i posiewy były ujemne, ale że mam ciągle erytrocyty (tylko) w moczu to nefrolog podsunął żeby zrobić wymaz z cewki i dzisiaj go miałam........... bez komentarza co za uczucie paskudne... i też czekam na wyniki, chociaż jeśli posiewy z pochwy były ujemne to raczej małe prawdopodobieństwo że będą w cewce siedziały
aspekt
ja byłam teraz na dwóch połówkowych prywatnie i też mam tylko "w normie". Pamiętam, że w poprzedniej ciąży na połówkowym lekarka napisała, że mało płynu i że nie może z tego powodu zbadać dziecka, możliwe że podawała wtedy AFI.Jakie macie dokładne specjalistyczne opisy, ja mam tylko płyn owodniowy w normie napisane
aspekt
moja obecna lekarka przy infekcji pochwy pobierala mi na chlamydie, urea i myco zarówno z pochwy jak i z cewki, więc rozumiem ból.u mnie od jakiegoś tygodnia meeeega się rusza, aż jestem zdziwiona, że jest taka silna wszyscy mówia, że przy chodzeniu dziecko się uspokaja, a moja wtedy tak się pręży, że muszę przystawać.... ale czasem jest tak że kilka godzin nie rusza się wcale i wtedy też mi się lampka zapala. Myślę, że to całkiem normalne, a im bardziej zwracasz na to uwagę i się na tym skupiasz to gorzej... a że okoliczności są jakie są to się nakrecasz pewnie.
reklama
Ja to chyba jedynie wymaz z pochwy się doczekam w końcowym okresie jak pobierają według NFZmoja obecna lekarka przy infekcji pochwy pobierala mi na chlamydie, urea i myco zarówno z pochwy jak i z cewki, więc rozumiem ból.