reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie płukanie dziala cuda, ale też nie od razu... w sumie przed ciążą działalo tylko płukanie, bo cała reszta w tym antybiotyki, działala tylko w trakcie brania🤦🏻‍♂️ Sinupret znasz? Czytałam ostatnio, że w ciąży dozwolony. Drogi, ale też przez pierwsze lata męki zatokowej mi wystarczał🙂
Tak sinupret biorę też, tu akurat gin powiedział że można.

reklama
Ja na razie korzystam z wody morskiej i mam nadzieję, że przejdzie. Już mi się wydaje że jest lepiej 🙂 zaraz zrobię nebulizacje solą fizjologiczną.

Ale nie bój się antybiotyku, wiele kobiet w ciąży go stosuje, ja kiedyś usłyszałam od lekarza, że gorszy jest długotrwały stan zapalny...
Ja się tak cieszyłam, że nie choruje w ciąży, to dopadł mnie taki katar, że chyba nigdy w życiu takiego nie miałam.... sama woda, kocham, oczy pieką... gdyby nie go że mąż ma to samo, a w zasadzie miał to byłabym pewna że to alergia 🙉
Ja mam przez cały rok problemy z nosem, bez chusteczek nie wychodzę. W stanach najcięższych inhaluje się solą fizjologiczna ale nic nie pomaga,leki kiedyś brałam alergiczne też nie pomagały,więc jedyne co się musiałam pogodzić z tym faktem bo u nas to rodzinne.

Słuchajcie, czy polecacie jakiś sklep.stacjonarny lub internetowy, gdzie znajdę sukienkę, którą będę w stanie ubrać na wesele? Oczywiście idealnie by było, jakby była niezbyt droga i najlepiej do ubrania jeszcze po ciąży🙂🙂 No i druga rzecz... Skąd mam wiedzieć, jak wielka będę za 3 tygodnie?😁😁 Tak dla zmiany tematu na chwilę🙂

Słuchajcie, czy polecacie jakiś sklep.stacjonarny lub internetowy, gdzie znajdę sukienkę, którą będę w stanie ubrać na wesele? Oczywiście idealnie by było, jakby była niezbyt droga i najlepiej do ubrania jeszcze po ciąży🙂🙂 No i druga rzecz... Skąd mam wiedzieć, jak wielka będę za 3 tygodnie?😁😁 Tak dla zmiany tematu na chwilę🙂
ja lubię happymum. Jak byłam świadkiem w ciazy to czekałam do ostatniego momentu z zakupem rozmiaru bo widziałam jakiś miesiąc wcześniej, że jestem na styku rozmiarów tej konkretnej sukienki. I rzeczywiście musiałam kupić większą. Ale ciąża była już ciut bardziej zaawansowana (ok 30 TC).

a jak crp powtórzone?
Nie, bo wczoraj byłam u rodziców i wybrałam do punktu pobrań, który jak się okazało już nie istnieje... a dzisiaj mam wizytę na 14:00. Poza katarem się czuję dobrze, ale nie wiem czy jest sens powtarzać, skoro dalej go mam 😅 dzisiaj zapytam, jeśli mi każe to pójdę po drodze do laboratorium

Ooo dobre pytanie, podpinam sie!
Wesele nam sie szykuje w 7 miesiacu, ciekawa jestem jak do tej pory bede wygladac😅

reklama
Do góry