reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

U mnie płukanie dziala cuda, ale też nie od razu... w sumie przed ciążą działalo tylko płukanie, bo cała reszta w tym antybiotyki, działala tylko w trakcie brania🤦🏻‍♂️ Sinupret znasz? Czytałam ostatnio, że w ciąży dozwolony. Drogi, ale też przez pierwsze lata męki zatokowej mi wystarczał🙂
Tak sinupret biorę też, tu akurat gin powiedział że można.

reklama
Ja na razie korzystam z wody morskiej i mam nadzieję, że przejdzie. Już mi się wydaje że jest lepiej 🙂 zaraz zrobię nebulizacje solą fizjologiczną.

Ale nie bój się antybiotyku, wiele kobiet w ciąży go stosuje, ja kiedyś usłyszałam od lekarza, że gorszy jest długotrwały stan zapalny...
Ja się tak cieszyłam, że nie choruje w ciąży, to dopadł mnie taki katar, że chyba nigdy w życiu takiego nie miałam.... sama woda, kocham, oczy pieką... gdyby nie go że mąż ma to samo, a w zasadzie miał to byłabym pewna że to alergia 🙉
Ja mam przez cały rok problemy z nosem, bez chusteczek nie wychodzę. W stanach najcięższych inhaluje się solą fizjologiczna ale nic nie pomaga,leki kiedyś brałam alergiczne też nie pomagały,więc jedyne co się musiałam pogodzić z tym faktem bo u nas to rodzinne.

Słuchajcie, czy polecacie jakiś sklep.stacjonarny lub internetowy, gdzie znajdę sukienkę, którą będę w stanie ubrać na wesele? Oczywiście idealnie by było, jakby była niezbyt droga i najlepiej do ubrania jeszcze po ciąży🙂🙂 No i druga rzecz... Skąd mam wiedzieć, jak wielka będę za 3 tygodnie?😁😁 Tak dla zmiany tematu na chwilę🙂

Słuchajcie, czy polecacie jakiś sklep.stacjonarny lub internetowy, gdzie znajdę sukienkę, którą będę w stanie ubrać na wesele? Oczywiście idealnie by było, jakby była niezbyt droga i najlepiej do ubrania jeszcze po ciąży🙂🙂 No i druga rzecz... Skąd mam wiedzieć, jak wielka będę za 3 tygodnie?😁😁 Tak dla zmiany tematu na chwilę🙂
ja lubię happymum. Jak byłam świadkiem w ciazy to czekałam do ostatniego momentu z zakupem rozmiaru bo widziałam jakiś miesiąc wcześniej, że jestem na styku rozmiarów tej konkretnej sukienki. I rzeczywiście musiałam kupić większą. Ale ciąża była już ciut bardziej zaawansowana (ok 30 TC).

a jak crp powtórzone?
Nie, bo wczoraj byłam u rodziców i wybrałam do punktu pobrań, który jak się okazało już nie istnieje... a dzisiaj mam wizytę na 14:00. Poza katarem się czuję dobrze, ale nie wiem czy jest sens powtarzać, skoro dalej go mam 😅 dzisiaj zapytam, jeśli mi każe to pójdę po drodze do laboratorium

Ooo dobre pytanie, podpinam sie!
Wesele nam sie szykuje w 7 miesiacu, ciekawa jestem jak do tej pory bede wygladac😅

reklama
Do góry