aspekt
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dokładnie nie wzbraniaj się przed nim jeśli będzie konieczny ja też właśnie biorę antybiotyk, tylko że z innego powodu. Trzymam kciuki żeby Ci się udało to pokonać jak najszybciejJa mam załamkę. Walczę z tym zapaleniem zatok i niestety jest coraz gorzej. A lekarzom nie mozna wierzyć. Przepisał mi internista steryd Pronasal, zapewniał, że jest bezpieczny w ciąży. Brałam go dwa dni, ale zaczęłam czytać w necie o tym leku i okazuję się, że jednak nie jest do końca bezpieczny. Jest ryzyko spowodowania nadczynności kory nadnerczy u dziecka.... skonsultowalam z moim prowadzącym ciążę. Odpisał, że lek jest dopuszczony w ciąży, ale lepiej go nie stosować jeśli nie jest niezbędny. Teraz nie wiem co robic, bo czuję się coraz gorzej, katar coraz bardziej żółto zielony i głowa rozsadza. Nie wiem czy odstawić i leczyć sie tylko czosnkiem, inhalacjami i płukaniem zatok . Czy dalej stosować. Boję się, że jak odstawię to się antybiotykami skończy. Zatoki to moja pięta Achillesowa. W dorosłym życiu tylko kilka razy brałam antybiotyk i zawsze to były zatoki.
U mnie właśnie te ruchy teraz są bardzo intensywne. Właśnie miałam pisać posta czy wy też tak macie... Ja jak tylko siądę czy coś to zaraz czuje ruchy.A dziewczyny jak macie z ruchami dzidziutkow? Czy czujecie codziennie?? Ja trochę swiruje bo tak średnio czuje mojego Julka od wczoraj wieczorem :/ może że dwa razy go poczułam. A ostatnimi czasy ruszał się dość intensywnie. Wiem że na tym etapie ciąży może tak być że się nie czuje codziennie i ta intensywność też jest różna, no ale moja głowa nie chce tego przyjąć do wiadomości...jeszcze jak mi wyszła ta ureaplasma i jestem na antybiotyku od 2 dni to sobie wkręcam:/
Nieee, ja też miałam takie różnice też mi powiedział że wszystko jest dobrze więc stwierdziłam że sobie nie dokładam i nie zagłębiam się ani nie czytam już nicI właśnie mam pytanie do usg połówkowego, bo tak zagłębiłam się w te papiery co dostałam. I tam mam biometrie płodu.. Czy u was tak idealnie ona wyszła? U mnie główka mniejsza o tydzień była a brzuszek o 5 dni większy. Lekarz mówił że wszystko ok, ale czy takie różnice są okej na tym etapie? Waga o jeden dzień większą (wizytę miałam w 20+6, a bobas był tak jak by na 21+0). Napiszcie jak to u was wygląda. W środę idę do swojego ginekologa to na pewno zapytam o to.
No właśnie u mnie ostatnimi czasy też tak było dość intensywnie, co się kładłam co siadałam to go czułam, może trochę się zmęczył poprzednimi dniamiU mnie właśnie te ruchy teraz są bardzo intensywne. Właśnie miałam pisać posta czy wy też tak macie... Ja jak tylko siądę czy coś to zaraz czuje ruchy.
To ja Ci tylko podpowiem, zebys odezwala sie do szpitala w sprawie szkoly rodzenia troszke wczesniej niz w lipcu. Nie wiem jak tam u Ciebie ale tutaj juz niektore terminy na sierpien byly zajete wiec lepiej ogarnac to za wczesnie niz pozniej obudzic sie z reka w nocniku. My tydzien temu sie zapisalismy i zaczynamy 9 sierpniaWidziałam że pisałyście o szkole rodzenia i położnych...Ja to jeszcze nawet nie zaczęłam nic z tym robić i mam trochę wyrzuty sumienia ale postanowiłam że położna środowiskowa wezmę że szpitala w którym będę rodzic i do szkoły rodzenia też się tam wybiorę, pewnie w lipcu
U mnie to roznie bywa, sa dni kiedy fasolina nie daje mi spokoju a sa tez takie kiedy slabo ja czuje i od razu zaczynam panikowac i ciagle przykladac reke do brzucha. Zauwazylam tez, ze najwiecej ruchow czuje jak mam leniwy dzien, leze sobie na kanapie, co jakis czas cos podjadam i wtedy sie uaktywnia, z kolei jak jestem caly czas na nogach to wcale jej nie czuje i zaczyna sie wiercic dopiero wieczorem jak sie poloze w lozku na plecach. Dzien do dnia niepodobnyA dziewczyny jak macie z ruchami dzidziutkow? Czy czujecie codziennie?? Ja trochę swiruje bo tak średnio czuje mojego Julka od wczoraj wieczorem :/ może że dwa razy go poczułam. A ostatnimi czasy ruszał się dość intensywnie. Wiem że na tym etapie ciąży może tak być że się nie czuje codziennie i ta intensywność też jest różna, no ale moja głowa nie chce tego przyjąć do wiadomości...jeszcze jak mi wyszła ta ureaplasma i jestem na antybiotyku od 2 dni to sobie wkręcam:/