reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

A jak myslicie, czy wynik glukozy na czczo z poczatku ciazy ma jakis wplyw na wynik krzywej?
W sensie czy jesli wynik na czczo byl dobry to jest wieksza szansza, ze niedlugo i krzywa wyjdzie dobrze czy nie jest to ze soba powiazane i wszystko moglo sie zmienic przez te kilka miesiecy?
Mogło się zmienić, możesz też mieć nadal dobry wynik na czczo a źle po obciążeniu - po to robi się to badanie w II trymestrze

reklama
Też miałam normę do 99 na wynikach, na kolejnej wizycie dowiedziałam się od ginekologa, że dla ciężarnych są inne normy. Tak samo na krzywej miałam inne normy... 🤷‍♀️
Ja tak samo miałam na wynikach z laboratorium normę do 99, myślałam, że mam ok wyniki, u lekarza dowiedziałam się że jednak nie I że są inne normy w ciąży.

Mogło się zmienić, możesz też mieć nadal dobry wynik na czczo a źle po obciążeniu - po to robi się to badanie w II trymestrze
Stasznie mnie stresuje to badanie, nie mam pojecia jak moj organizm zareaguje i mam wizje jakis zjazdow, omdlen.. mam nadzieje, ze wszystko bedzie jednak dobrze

Też miałam normę do 99 na wynikach, na kolejnej wizycie dowiedziałam się od ginekologa, że dla ciężarnych są inne normy. Tak samo na krzywej miałam inne normy... 🤷‍♀️
Jak robię wyniki mówię że w ciąży to mówią że to beznaczenia normy są normami, więc powinni zmieniać wiedząc że jest ciąża.
Stasznie mnie stresuje to badanie, nie mam pojecia jak moj organizm zareaguje i mam wizje jakis zjazdow, omdlen.. mam nadzieje, ze wszystko bedzie jednak dobrze
Ja będę szła po skończonym 24tyg. I kupię sobie cytrynowa w aptece i im dam żeby mi taką podali, bo wiem że u nas mają tylko zwykła. Nie dość że to nie przyjemne to jeszcze potem 2h siedzenia ale cóż trzeba to przeboleć.

reklama
ja za kilka dni idę na krzywa trzeci raz w roku 2022 (szósty w życiu), nigdy nie miałam żadnych złych odczuć i jak siedzę w laboratoriach to różni ludzie robią to badanie (młodzi, starsi, kobiety, mężczyźni) i może raz widziałam jakaś pania, która zgłaszała, że jej niedobrze. Wiadomo, że los może być przewrotny i akurat nas zemdli tym razem, ale nie ma co się stresować, lepiej więcej uwagi poświęcić na spakowanie odpowiedniej lektury czy filmu do oglądania w poczekalni. Po to robi się to badanie w laboratorium, żeby personel mógł zareagować, gdyby pacjent odleciał. A tak naprawdę 75g glukozy to ludzie potrafią zjeść w slodyczsch przed tv.

Do góry