reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
U nas dziwnie... Bo ja mam rzadką 0 RH-, a mąż chyba jeszcze rzadszą AB Rh- 🙂 Sama nie wiem, czy mnie gin wyśle na przeciwciała, ale raczej nie🙂

Razem z moja koleżanka jesteśmy w ciąży i przed nami badanie glukozy. Zaczęłyśmy się zastanawiać czy jakby była cukrzyca ciążowa to dawałaby jakieś objawy? Przy normalnej cukrzycy to ogromne pragnienie, senność itd a jak to jest przy ciążowej? Czy któraś z Was ma taka cukrzyce i miała jakieś niepokojące objawy i wyszła ta cukrzyca?

Razem z moja koleżanka jesteśmy w ciąży i przed nami badanie glukozy. Zaczęłyśmy się zastanawiać czy jakby była cukrzyca ciążowa to dawałaby jakieś objawy? Przy normalnej cukrzycy to ogromne pragnienie, senność itd a jak to jest przy ciążowej? Czy któraś z Was ma taka cukrzyce i miała jakieś niepokojące objawy i wyszła ta cukrzyca?
U mnie nie było żadnych objawów, a cukrzyca ciążowa zdiagnozowana w 11 tygodniu ciąży. U mnie w rodzinie jeden przypadek cukrzycy typu 2 (babcia), ale krzywa miałam robiona wcześniej bo na czczo miałam wynik 95.

U mnie nie było żadnych objawów, a cukrzyca ciążowa zdiagnozowana w 11 tygodniu ciąży. U mnie w rodzinie jeden przypadek cukrzycy typu 2 (babcia), ale krzywa miałam robiona wcześniej bo na czczo miałam wynik 95.
95 i odrazu dali Ci na krzywa ? Ja mialam 84 glukozę ale w normie labo jest do 99 więc byś się normalnie łapała.

A jak myslicie, czy wynik glukozy na czczo z poczatku ciazy ma jakis wplyw na wynik krzywej?
W sensie czy jesli wynik na czczo byl dobry to jest wieksza szansza, ze niedlugo i krzywa wyjdzie dobrze czy nie jest to ze soba powiazane i wszystko moglo sie zmienic przez te kilka miesiecy?

reklama
Też nie miałam żadnych objawów, ale też bardzo szybko musiałam krzywą zrobić, bo cukier na czczo miałam 97, już w 10 tygodniu miałam zdiagnozowaną cukrzycę i lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie już przed ciążą musiałam mieć jakieś problemy z cukrem bo typowa cukrzyca ciążowa wychodzi później. W rodzinie zero przypadków cukrzycy, w poprzedniej ciąży nie miałam.

Do góry