Zaszczepić baby brainJa mam rh -. W przychodni przyszpitalej można się zaszczepić podobno od ręki.
Nie wiem czy jesteś z Warszawy, ale moja gin ma sprawdzoną Żelazną - idziesz i dostajesz zastrzyk
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Wiadomo o co chodzi zapytam w tej przychodni gdzie teraz się zapisałam teraz do podstawowej opieki zdrowotnej.Zaszczepić baby brain
Chyba jak minus i minus to nie ma takiej potrzebyU nas dziwnie... Bo ja mam rzadką 0 RH-, a mąż chyba jeszcze rzadszą AB Rh- Sama nie wiem, czy mnie gin wyśle na przeciwciała, ale raczej nie
Olafasola1990
Razem z moja koleżanka jesteśmy w ciąży i przed nami badanie glukozy. Zaczęłyśmy się zastanawiać czy jakby była cukrzyca ciążowa to dawałaby jakieś objawy? Przy normalnej cukrzycy to ogromne pragnienie, senność itd a jak to jest przy ciążowej? Czy któraś z Was ma taka cukrzyce i miała jakieś niepokojące objawy i wyszła ta cukrzyca?
crainte
Gin tylko delikatnie dopytywała, czy "partner na pewno jest ojcem" Ale naprawdę delikatnie...Chyba jak minus i minus to nie ma takiej potrzeby
Koniczynka93
U mnie nie było żadnych objawów, a cukrzyca ciążowa zdiagnozowana w 11 tygodniu ciąży. U mnie w rodzinie jeden przypadek cukrzycy typu 2 (babcia), ale krzywa miałam robiona wcześniej bo na czczo miałam wynik 95.Razem z moja koleżanka jesteśmy w ciąży i przed nami badanie glukozy. Zaczęłyśmy się zastanawiać czy jakby była cukrzyca ciążowa to dawałaby jakieś objawy? Przy normalnej cukrzycy to ogromne pragnienie, senność itd a jak to jest przy ciążowej? Czy któraś z Was ma taka cukrzyce i miała jakieś niepokojące objawy i wyszła ta cukrzyca?
95 i odrazu dali Ci na krzywa ? Ja mialam 84 glukozę ale w normie labo jest do 99 więc byś się normalnie łapała.U mnie nie było żadnych objawów, a cukrzyca ciążowa zdiagnozowana w 11 tygodniu ciąży. U mnie w rodzinie jeden przypadek cukrzycy typu 2 (babcia), ale krzywa miałam robiona wcześniej bo na czczo miałam wynik 95.
kociamama.
Moderator
A jak myslicie, czy wynik glukozy na czczo z poczatku ciazy ma jakis wplyw na wynik krzywej?
W sensie czy jesli wynik na czczo byl dobry to jest wieksza szansza, ze niedlugo i krzywa wyjdzie dobrze czy nie jest to ze soba powiazane i wszystko moglo sie zmienic przez te kilka miesiecy?
W sensie czy jesli wynik na czczo byl dobry to jest wieksza szansza, ze niedlugo i krzywa wyjdzie dobrze czy nie jest to ze soba powiazane i wszystko moglo sie zmienic przez te kilka miesiecy?
reklama
Też nie miałam żadnych objawów, ale też bardzo szybko musiałam krzywą zrobić, bo cukier na czczo miałam 97, już w 10 tygodniu miałam zdiagnozowaną cukrzycę i lekarka stwierdziła, że prawdopodobnie już przed ciążą musiałam mieć jakieś problemy z cukrem bo typowa cukrzyca ciążowa wychodzi później. W rodzinie zero przypadków cukrzycy, w poprzedniej ciąży nie miałam.Razem z moja koleżanka jesteśmy w ciąży i przed nami badanie glukozy. Zaczęłyśmy się zastanawiać czy jakby była cukrzyca ciążowa to dawałaby jakieś objawy? Przy normalnej cukrzycy to ogromne pragnienie, senność itd a jak to jest przy ciążowej? Czy któraś z Was ma taka cukrzyce i miała jakieś niepokojące objawy i wyszła ta cukrzyca?