reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Taaak, profilaktycznie sprawdzaliśmy z racji tego że ta bakteria występowała u męża. Tylko że wtedy byłam w 9 tc i wymaz wyszedł ujemny. A teraz niespodzianka. Nawet nie widziałam że z taką bakteria na patologię się jeździ:/ mam nadzieję że wystarczy mi ten antybiotyk i wszystko będzie okej :) dziękuję za wsparcie i rozmowę <3
Z patologia miałam bardziej na myśli, że jakby lekarz tydzień temu widział rozwarcie lub skrocenie szyjki i z tego powodu zastanawiał się, czy to nie jest w wyniku infekcji urea, to wysłałby Cię na patologie. Mogę jeszcze ze swojej strony polecić branie probiotyku.

reklama
Z patologia miałam bardziej na myśli, że jakby lekarz tydzień temu widział rozwarcie lub skrocenie szyjki i z tego powodu zastanawiał się, czy to nie jest w wyniku infekcji urea, to wysłałby Cię na patologie. Mogę jeszcze ze swojej strony polecić branie probiotyku.
Aaaa okej, rozumiem. Na szczęście było ok, szyjka twarda zamknięta także chociaż tyle. Probuotyk też przepisał:)

@Alkaa Jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Dowiedzcie się co z leczeniem męża. Nie wiem jak urea, ale o chlamydii lekarz mi mówił, że nie musi być stosunku bez prezerwatywy, żeby się zarazić i u mnie tak właśnie było.

Hej. Jestem w 20tc. Lekarz stwierdził ciążę wysokiego ruzyka że względu na łożysko brzeżnie przodujące. Dodam że w 14tc miałam krwotok itd.... 27go maja łożysko ok a dziś w ciągu 2tyg. Zsunęło się na dół. To aż niemożliwe jak dla.mnie.... jak to wędruje... Po krwotoku byłam grzeczna i nie miałam dużo leżałam a tu dziś znów niespodzianka.... Za dwa tyg znow wizyta... I stresu jak jest teraz.

Hej. Jestem w 20tc. Lekarz stwierdził ciążę wysokiego ruzyka że względu na łożysko brzeżnie przodujące. Dodam że w 14tc miałam krwotok itd.... 27go maja łożysko ok a dziś w ciągu 2tyg. Zsunęło się na dół. To aż niemożliwe jak dla.mnie.... jak to wędruje... Po krwotoku byłam grzeczna i nie miałam dużo leżałam a tu dziś znów niespodzianka.... Za dwa tyg znow wizyta... I stresu jak jest teraz.
To znaczy dużo leżałam

przykro mi, rzeczywiście powinno się podnieść i mam nadzieję, że już za 2 tyg będzie wystarczająco wysoko.

@Anulka4247 Ja tak mam z piersiami a w sumie siara mi raczej nie leci przed porodem, natomiast radzę nie grzebać przy tym. Mydło i prysznic - OK, ale bez pocierania, wydłubywania itp.

Nie martw się, póki nie plamisz i nie krwawisz, to nie dzieje się nic złego... Niestety każda z nas ma jakiś problem, mniejszy lub większy, takie uroki ciąży... Ja też mam łożysko nisko i do 28tc ma czas żeby się podnieść, także mam nadzieję że tak się stanie i u mnie i u Ciebie 😘

Ja dzisiaj zrobiłam morfologię i crp... Hemoglobina spadła do 11,1 już przy przyjmowaniu żelaza, a CRP 16... ale mam straszny wodnisty katar, myślałam, że to alergia ale to CRP wskazuje na to że chyba nie.... mocz jest okej poza erytrocytami które mam od dziecka 🙊 któraś z Was miała podwyższone CRP w ciąży?

Ja dzisiaj zrobiłam morfologię i crp... Hemoglobina spadła do 11,1 już przy przyjmowaniu żelaza, a CRP 16... ale mam straszny wodnisty katar, myślałam, że to alergia ale to CRP wskazuje na to że chyba nie.... mocz jest okej poza erytrocytami które mam od dziecka 🙊 któraś z Was miała podwyższone CRP w ciąży?
Ja miałam takie crp jak miałam infekcje dróg oddechowych. Wczoraj robiłam badania i teraz mam crp 2,5, czyli więcej niż dotychczas (bez choroby), ale jednak nie w kilkanaście. A bierzesz do tego żelaza witaminę B12? Hematolog mi mówił, że na niektórych pacjentów lepiej niż tardyferon działa chelat żelaza (konkretnie była mowa o preparacie Szelazo, byłam wtedy w II polowie ciąży).

reklama
Ja miałam takie crp jak miałam infekcje dróg oddechowych. Wczoraj robiłam badania i teraz mam crp 2,5, czyli więcej niż dotychczas (bez choroby), ale jednak nie w kilkanaście. A bierzesz do tego żelaza witaminę B12? Hematolog mi mówił, że na niektórych pacjentów lepiej niż tardyferon działa chelat żelaza (konkretnie była mowa o preparacie Szelazo, byłam wtedy w II polowie ciąży).
w ciąży norma jest do 10 🙂 także Twoje 2,5 jest bez znaczenia. Idę dziś sprawdzić czy nie urosło, że spadło to nie liczę jakoś specjalnie 😊

Do góry