reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, tez tak macie ze po 3h nagle was nudzi i to znak ze trzeba znow cos przegryźć? Glodu nie czuje ale czasem tak mam, nawet coraz częściej ze musze cos przegryźć co 3h bo mi niedobrze jak pominę ten czas🤦‍♀️🤢
Ja mam znów także że mnie mdli jak jestem głodna, wystarczy że przegryzę cokolwiek i jest dobrze.

Dziewczyny, tez tak macie ze po 3h nagle was nudzi i to znak ze trzeba znow cos przegryźć? Glodu nie czuje ale czasem tak mam, nawet coraz częściej ze musze cos przegryźć co 3h bo mi niedobrze jak pominę ten czas🤦‍♀️🤢
U mnie podobnie, ale mam tak odkąd mnie nie mdli cały dzień.
A rano jak się obudzę, to szybko się ogarniam( o ile syn mi da) i muszę coś zjeść bo aż mi niedobrze z głodu. Trzeba jeszcze odczekać pół h po Euthyroxie

Mam to samo, głodu jeszcze nie czuje a zaczyna mnie mulić. Jak bedę chciała przeczekać i nie zjem, to robi mi się tak niedobrze, że już nawet jedzenie nie pomaga.
Mówiłam dzisiaj właśnie narzeczonemu, że głód to piękne uczucie. Niedoceniałam go😅
Dlatego trzeba jeść jak poczujesz mulenie, wtedy nie ma problemu😏

Dlatego trzeba jeść jak poczujesz mulenie, wtedy nie ma problemu😏

Wtedy mniej muli ale mnie jednak dalej muli. I na nic nie mam ochoty więc muszę się zmusić do jedzenia. I dochodzi jeszcze to uczucie przepełnienia. I tak źle, i tak niedobrze 😅
I stary jeszcze pobrał jakąś aplikację i mówi te frazy co mu tam chyba podpowiada "pamietaj, że to uczucie niedługo minie". Śmiać mi sie chce bo sztucznie to brzmi ale noo stara się 🤣

Wtedy mniej muli ale mnie jednak dalej muli. I na nic nie mam ochoty więc muszę się zmusić do jedzenia. I dochodzi jeszcze to uczucie przepełnienia. I tak źle, i tak niedobrze 😅
I stary jeszcze pobrał jakąś aplikację i mówi te frazy co mu tam chyba podpowiada "pamietaj, że to uczucie niedługo minie". Śmiać mi sie chce bo sztucznie to brzmi ale noo stara się 🤣
Ale kochany!! 😅😅😅

Tak to jest tak jak mówisz, nie naciągnęłam to jest śmieszne że człowiek charuje jak wół a jak potrzebuje to nie ma... Ja myślałam ,e muszę iść po kosiniakowe ale skoro to ZUS podwyższa to chętniej od nich wezmę 😅

Wiesz ja miałam przypadek szybkiej ciąży po zabiegu i nie mogłam czekać na termin na NFZ a mój lekarz co 2 tyg chce mieć widzieć na razie a na NFZ no ciężko...
U nas w szpitalu nikt nie chce pracować i lekarze są dwa dni w tygodniu. Zapchane ze masakra. Ja ze względu na ciążę się wcisnęłam a teraz się umawiam z wyprzedzeniem. Dramat jest.
Co na obiad?
Ja makaron z pomidorami koktajlowymi
Chłopaki pierogi z jabłkiem i cynamonem
Frytki z keczupem :D dzisiejszy szczyt moich możliwości ale chociaż frytki ze swoich ziemniaków:D

reklama
W szpitalu na pediatrii był dzis do wyboru makaron z sosem lub bigos z kajzerką plus zupka fasolkowa. Normalnie w Polskim państwowym szpitalu można było wybrać obiad! Prawie padłam z wrażenia , a jakie śniadania i kolację dają, nawet narcheweczki w słupki pocięte! Luksus ;)
W szpitalu jesteś z dzieckiem?

Do góry