reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

ja tez mam problem z przyswojeniem wiedzy, pomimo tego ze już trzy raz zaglądałam co u kropka słychać, a dodatkowo mam objawy ciążowe na pełnym wypasie.
A jednak fakt ciąży jako takiej jeszcze mnie nie zaatakował, No nierealne mi się to wydaje 😂
Zwłaszcza ze to taka trochę wpadka, niespodzianka na całego 😂
Uff nie jestem sama 😅 pewnie poczujesz jak zaczną sie pierwsze ruchy i pierwszy kontakt kropek-mamusia. Dla mnie to wciąż abstrakcja. Moze fakt ze jeszcze u mnie nikt nie wie prócz męża, przyjaciółki i mamy... I żyję jakby gdyby nic - w tajemnicy chyba sama przed sobą 🤣

reklama
Byłam na wizycie- u Fasolki dalej bijące serduszko, przez 2 tyg urosła prawie dwa razy. Dostałam Duphaston i mam się oszczędzać. Myślałam, że dzisiaj po wizycie pośpie, ale dalej jestem jakaś zdenerwowana... Jednak stwierdzam, że ciąża to najbardziej stresujący czas, oby do października!
Ps dzisiaj z USG poród wyszedł w urodziny mojego męża, a syna urodziłam w swoje urodziny. My to umiemy trafic 😁

Do mnie jeszcze nie dotarło, jak Wy to robicie?🥲
Ja jestem dopiero 9tyg ale jeszcze nie dotarło do mnie.. 😅 chyba ze mna cos nie tak
u mnie dzis 11+3 I dalej nie dotarło...🤦‍♀️ mimo, że wiem kiedy był transfer, widziałam Malego na usg 6x już Ale objawów nie mam zadnych poza cukrzycą ciążowa 🤦‍♀️
No i już od południa miewam brzuszek wystający🤣🤣
Ale że już za tydzień w pt prenatalne to dalej dla mnie szok🥰🙂

Do mnie jeszcze nie dotarło, jak Wy to robicie?🥲
Ja jestem dopiero 9tyg ale jeszcze nie dotarło do mnie.. 😅 chyba ze mna cos nie tak
Wlasnie Ja to jeszcze dziś byłam przekonana ze pójdę i okaże się że coś będzie nie tak ale jak dr pokazała jak biję serduszko i ta mała fasolka się ruszała to aż mnie vos za serducho chwyciło. Cale życie byłam przekonana że będę miała jedno dziecko a tu bach taki Cud! Niesamowite jak życie płata figle.

a ja dziś na obiad mam suchy chleb, tylko to mi przechodzi przez gardło [emoji25]
tak jak piszecie poczułam głód po 3h a że byłam w pracy nie miałam jak zjeść akurat i teraz mam przerąbane [emoji25]

to co piszecie z tym becikowym to jakaś totalna masakra dla mnie, w Belgi każdy dostaje po porodzie 1000euro nie zależnie od zarobków..
A to u mnie jeszcze inaczej, nie ma jednorazowej kwoty typu becikowe, ale jak jest matka ubezpieczona nawet podpięta pod ubezpueczenie partnera to można wybrać wariant wychowawczego od 1 roku do 3 lat( jeśli weźmie ojciec też 2 razy po miesiąc wychowawczego a matka wroci do pracy na ten czas, jak tylko matka to do 30 msc), wypłacają [emoji846]

A to u mnie jeszcze inaczej, nie ma jednorazowej kwoty typu becikowe, ale jak jest matka ubezpieczona nawet podpięta pod ubezpueczenie partnera to można wybrać wariant wychowawczego od 1 roku do 3 lat( jeśli weźmie ojciec też 2 razy po miesiąc wychowawczego a matka wroci do pracy na ten czas, jak tylko matka to do 30 msc), wypłacają [emoji846]
to u nas jest podobnie tyle ze rok tylko i 70% kwoty sie dostaje swojej wyplaty
do tego to ala becikowe
no i rozne bonusy dostaje sie jeszcze z ubezpieczalni ( przy pierwszym porodzie miałam za darmo położną, 200 euro za poród, jeśli się karmi piersią to za każdy miesiąc dodatkowo 50euro, krzesełko do karmienia, a teraz z okazji drugich urodzin córka ma dostać rower
ale fajna opcja że ojciec też może u nas jest chyba tylko tydzień po porodzie i tyle.. [emoji25]

ja tez mam problem z przyswojeniem wiedzy, pomimo tego ze już trzy raz zaglądałam co u kropka słychać, a dodatkowo mam objawy ciążowe na pełnym wypasie.
A jednak fakt ciąży jako takiej jeszcze mnie nie zaatakował, No nierealne mi się to wydaje [emoji23]
Zwłaszcza ze to taka trochę wpadka, niespodzianka na całego [emoji23]
Jak byś opisała moje odczucia i sytuacje [emoji28][emoji23][emoji23][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

reklama
Do góry