reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

To proszę o dodanie😃

U mnie kosztów brak- wszystko na kase chorych (Pappa z racji wieku)

Właśnie się wqrv na maxa- mężowi cofnęli urlop który miał podpisany i wyglada na to ze do Grecji lecę sama😡
A macie zapłacone wakacje ? Jeśli macie to rachunek niech zaniesie dla szefostwa i albo placa za urlop wykupiony albo dają urlop, jakoś tak jest podobno :)

reklama
Kurcze, tak teraz was czytam i faktycznie...ja tez płacę zusu miesiecznie nie całe 2tys zł... A co z tego mam? Nic. Musze umawiać sie prywatnie bo na nfz nie ma miejsc... Krew itd tez prywatnie ale nie wiedzialam ze moge na nfz - bo do ginekologa chodzę prywatnie i on wystawia mi wszystko odpłatnie 😔 byłam dzis na profilaktycznym usg piersi, 10 min i cyk 200zl w plecy... 🥴 Znajac życie nie dostanę nawet becikowego bo mam z mężem firme i koszty chyba jakas sume przekraczaja i chyba mi nie przysługuje. Podczas macierzyńskiego tez nic nie dostane bo pracujemy we wlasnej firmie... Takze jedyne co mi przysługuje to placenie panstwu... 😠
Żeby dostać jednorazowe becikowe dochód na osobę w rodzinie to max 1922 zł ale nie wiem czy netto czy brutto. I to wkurza bo całe życie płacimy zusy a nie należy mam się nic.

Załączniki

• 5adb9a0d-b1c9-4d92-ad42-783b5ddd8cbd.jpg
    5adb9a0d-b1c9-4d92-ad42-783b5ddd8cbd.jpg
    63,4 KB · Wyświetleń: 52
  • 4a526947-cfbe-465c-ab9b-8a1ba0c12f1e.jpg
    4a526947-cfbe-465c-ab9b-8a1ba0c12f1e.jpg
    35,8 KB · Wyświetleń: 48
Żeby dostać jednorazowe becikowe dochód na osobę w rodzinie to max 1922 zł ale nie wiem czy netto czy brutto. I to wkurza bo całe życie płacimy zusy a nie należy mam się nic.
Niestety, cale życie czlowiek oddaje ogromna część wyplaty państwu a wzamian dosłownie nic nie dostaje bo sie nie zalicza do jakiejś przegrody 🤷‍♀️

Kurcze, dziewczyny miałyście problemy z czytaniem forum? Ja mogę wejsc tylko na ostatnią stronę:/ w nocy udało mi się jakoś cofnąć o 3... I dalej nie szło..

A wiesz że bez ważnego powodu nie może tego zrobić, a jeśli macie wpłaconą zaliczkę i nie można anulowac rezerwacji to poniesione koszta zwraca pracodawca [emoji6],
Wysłali go na misje pokojowa z armii…
Już rozpoczęłam akcje informacyjna gdzie mam rachunki wyslac

Ja się tam nie boje sama lecieć, czy tam na miejscu być, tylko nam chodziło o to żeby poznać akwen i warunki żeglugi w Grecji z kimś a nie na żywca w wakacje jechać.
Wcześniej zeglowalismy po Chorwacji ale po 10 latach już nam się trochę znudziło i chcieliśmy coś innego- a zasady cumowania są np. Inne.
A teraz jak pojadę sama to mi będzie znowu będę jedyna która „ma doświadczenie greckie” bo reszta załogi jeszcze nie była.

Kurcze, tak teraz was czytam i faktycznie...ja tez płacę zusu miesiecznie nie całe 2tys zł... A co z tego mam? Nic. Musze umawiać sie prywatnie bo na nfz nie ma miejsc... Krew itd tez prywatnie ale nie wiedzialam ze moge na nfz - bo do ginekologa chodzę prywatnie i on wystawia mi wszystko odpłatnie 😔 byłam dzis na profilaktycznym usg piersi, 10 min i cyk 200zl w plecy... 🥴 Znajac życie nie dostanę nawet becikowego bo mam z mężem firme i koszty chyba jakas sume przekraczaja i chyba mi nie przysługuje. Podczas macierzyńskiego tez nic nie dostane bo pracujemy we wlasnej firmie... Takze jedyne co mi przysługuje to placenie panstwu... 😠
Dla pocieszenia, ja przy pierwszym też nic nie dostałam bo za dużo zarabialiśmy razem z nie mężem. Teraz co prawda ja nie pracuje, ale też pewnie będzie podobnie.

reklama
Dziewczyny, tez tak macie ze po 3h nagle was nudzi i to znak ze trzeba znow cos przegryźć? Glodu nie czuje ale czasem tak mam, nawet coraz częściej ze musze cos przegryźć co 3h bo mi niedobrze jak pominę ten czas🤦‍♀️🤢

Mam to samo, głodu jeszcze nie czuje a zaczyna mnie mulić. Jak bedę chciała przeczekać i nie zjem, to robi mi się tak niedobrze, że już nawet jedzenie nie pomaga.
Mówiłam dzisiaj właśnie narzeczonemu, że głód to piękne uczucie. Niedoceniałam go😅

Do góry