reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

To proszę o dodanie[emoji2]

U mnie kosztów brak- wszystko na kase chorych (Pappa z racji wieku)

Właśnie się wqrv na maxa- mężowi cofnęli urlop który miał podpisany i wyglada na to ze do Grecji lecę sama[emoji35]
A wiesz że bez ważnego powodu nie może tego zrobić, a jeśli macie wpłaconą zaliczkę i nie można anulowac rezerwacji to poniesione koszta zwraca pracodawca [emoji6],

reklama
Sprawdziłam .. 450 😐😂
Ja ostatnio za badania bez potwierdzonej grupy krwi też płaciłam 290zl 🤦 mnie to bardzo wkurza bo ja co miesiąc przelew robię do ZUS na 700zl... A do lekarza prywatnie a za szpital za dwa dni zastany ZUS 27zl mi wypłacił ... Na emeryturę mi się z tego nie odkłada tylko lata mi się liczą... To zastanawiam się na co są te pieniądze tam jak w czasie choroby nawet mi godnie nie zapłacą a macierzynski będę miała 700zl

A wiesz że bez ważnego powodu nie może tego zrobić, a jeśli macie wpłaconą zaliczkę i nie można anulowac rezerwacji to poniesione koszta zwraca pracodawca [emoji6],
Też do końca to tak nie jest... Jeżeli pracodawca wykarze że w tym czasie firma strać bo np nie m nikogo na to stanowisko to może... 😕

Ja ostatnio za badania bez potwierdzonej grupy krwi też płaciłam 290zl 🤦 mnie to bardzo wkurza bo ja co miesiąc przelew robię do ZUS na 700zl... A do lekarza prywatnie a za szpital za dwa dni zastany ZUS 27zl mi wypłacił ... Na emeryturę mi się z tego nie odkłada tylko lata mi się liczą... To zastanawiam się na co są te pieniądze tam jak w czasie choroby nawet mi godnie nie zapłacą a macierzynski będę miała 700zl
Ja dziś na badania wydałam 310 zł( HIV, WR, toxo, cytomegalia, różyczka)
Szukałam pakietu jakiegoś prywatnie( indywidualnie) ale z tego co znalazłam to tylko zniżki są na badania, a zniżkę to i tak mam bo mi labo dało

Jesteś pewna, że macierzyński 700? Z tego co kojarzę to na jdg dobijają do 1000 jak wychodzi mniwj. I też zwalniają Cię z całego ZUS jak masz to najniższe.

Też do końca to tak nie jest... Jeżeli pracodawca wykarze że w tym czasie firma strać bo np nie m nikogo na to stanowisko to może... [emoji53]
Nie przynajmniej w at, jeśli już podpisał zgodę na urlop to jego obowiązkiem jest zapewnić zastępstwo na czas urlopu pracownika, przerabiałam z moim i jego pracodawcą to samo [emoji846], jeśli natomiast pracownik który miał być zastępstwem zwolnił się przed urlopem i wtedy firma musiałaby ponieść koszta, czy też nie wykonać usług z powodu braku pracownika to w takiej sytuacji może odwołać urlop.

Matko takie reklamy na forum ciążowym powinny być zakazane ;) Screenshot_20220316-155410_Chrome.jpg same fit babki :)
Ja z tematu fit mam hit na dziś
20220316_154816.jpg i tyle. Polecam jak ktoś ma fazę na kwaśne

reklama
Jesteś pewna, że macierzyński 700? Z tego co kojarzę to na jdg dobijają do 1000 jak wychodzi mniwj. I też zwalniają Cię z całego ZUS jak masz to najniższe.
Taak macierzyński z DG to ok 700zl nie wiem dokładnie ile a te 1000to kosiniakowe które się bardziej opłaca... A jak chce dalej prowadzić to muszę zdrowotne płacić ☺️

Do góry