reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dzień dobry :)

Chyba wiosna idzie :)
To chyba do was od nas poszła:D pochmurno dziś.
A jak tak o spotkaniach rodzinnych gadamy to mam dylemat,bo w sobotę u nas spotkanie. Mam dylemat bo będzie wiadomo mój syn, który nie wie o rodzeństwie. Będą teściowie i moja mama i jak moja nie wygada to teściowa jak publiczkę poczuje to może błysnąć wiadomością.
Będzie jej siostra z mężem i już nastoletnimi 2 dziećmi. Siostra mojej teściowej 15 lat jest od niej młodsza,typ imprezowy i 10 zdań na minutę plus " a nie napijesz sie" itd...
I tak nie wiem czy im wcześniej dać znać i powiedzieć by się przed Szymkiem nie wygadali i mnie nie naciskali na jakieś tam kotlety czy drinka...
Co radzicie bo ona typ Anny Muchy z charakteru i jak zacznie drążyć to się nie odpędzisz
Ja przed 40 szwagra uprzedziłam że nie ma tematu, żeby się nie wygadac i nie namawiać mnie na nic bo i tak jestem kierowcą. A I tak na koniec imprezy jeden szwagier wygadal bo już był narąbany jak szpadel 😠
U mnie na szczęście mąż i na normalną wizytę może przyjść i na prenatalne i lekarz uprzedził żeby wziąć pendrive'a bo wszystko nagra.

A tak w ogóle dziewczyny ile u was wizyta prywatną i ile prenatalne?
Prywatna z usg 250 zł. Prenatalne teraz chyba 450 zł. Drogo w ciul.
Niestety nie dostałam zaproszenia ;(
Dziewczyny beda miały uprawnienia to cię dorzuca ;)
A co to te Pappa?
Test z krwi.

reklama
Dziewczyny, co proponujecie na kaszel? Bo mnie dziś też wzięło :( polecacie cos? Gardlo nie boli ale czuje jakby mi cos stalo w gardle i tak odktuszam. Nie chce zeby sie rozwinęło... Syrop z cebuli pewnie odpada bo cukier 😥 sa jakies syropki dla kobiet w ciąży?
Inhalacje z nebudose niebieskiej jeśli masz mokry kaszel a jeśli suchy to z Zielonej nebudose

O kurcze dużo ja teraz place 160zl, w tym mam USG no i na pierwszej wizycie jeszcze płaciłam 150zl i założył mi kartę ciąży bezpłatnie jakieś próbki dostałam itp, ostatnio tylko doplacalam 40zl za cytologię ... Ale w grudniu zanim obumarła mi druga ciąża to płaciłam 240 u innej pani doktor a potem 200zl na wizycie kontrolnej po zabiegu u lekarza który robił mi zabieg.

Za prenatalne będę płacić 250zł
Ja zobaczę ile teraz zapłacę za normalna wizytę w kwietniu. Jak chodziłam w pierwszej ciąży nie płaciłam więcej niż 150 wiec teraz 3 lata różnicy i jestem mega zaskoczona cena, ale no co poradzić.

To chyba do was od nas poszła:D pochmurno dziś.

Ja przed 40 szwagra uprzedziłam że nie ma tematu, żeby się nie wygadac i nie namawiać mnie na nic bo i tak jestem kierowcą. A I tak na koniec imprezy jeden szwagier wygadal bo już był narąbany jak szpadel 😠

Prywatna z usg 250 zł. Prenatalne teraz chyba 450 zł. Drogo w ciul.

Dziewczyny beda miały uprawnienia to cię dorzuca ;)

Test z krwi.
Powiem wam że jestem zaskoczona bo nigdy o tym nie słyszałam znaczy nazwa Pappa... Ale będąc z córką w pierwszej ciąży też byłam na prenatalnym u tego samego lekarza i jak teraz poczytałam co to jest to to wszystko mi robił. Więc przypuszczam że teraz też zrobi w tej cenie, w cenniku nie ma dodatkowego kosztu za ten test pappa

Ja zobaczę ile teraz zapłacę za normalna wizytę w kwietniu. Jak chodziłam w pierwszej ciąży nie płaciłam więcej niż 150 wiec teraz 3 lata różnicy i jestem mega zaskoczona cena, ale no co poradzić.
Powiem ci że jak byłam w drugiej ciąży w grudniu to płaciłam najpierw u lekarki 200zl na następnej wizycie już 240zl na tej wizycie powiedziała że płód się nie rozwija i nie bije serduszko na następny dzień pojechałam do innego lekarza na potwierdzenie zapłaciłam 150zl u niego a potem poszłam na kontrolę po zabiegu do niego i zapłaciłam już 200zl 🤦🤦🤦 teraz wróciłam do lekarza z pierwszej ciąży bo blisko, bo w szpitalu w.ktorym chce rodzic i bardzo dobry lekarz od USG i ceny ma super w porównaniu z tym co czytam i miałam doświadczenia z grudnia

Powiem ci że jak byłam w drugiej ciąży w grudniu to płaciłam najpierw u lekarki 200zl na następnej wizycie już 240zl na tej wizycie powiedziała że płód się nie rozwija i nie bije serduszko na następny dzień pojechałam do innego lekarza na potwierdzenie zapłaciłam 150zl u niego a potem poszłam na kontrolę po zabiegu do niego i zapłaciłam już 200zl [emoji1751][emoji1751][emoji1751] teraz wróciłam do lekarza z pierwszej ciąży bo blisko, bo w szpitalu w.ktorym chce rodzic i bardzo dobry lekarz od USG i ceny ma super w porównaniu z tym co czytam i miałam doświadczenia z grudnia
Niestety wszystko drożeje w zastraszającym tempie tylko nie nasze pensje... przynajmniej nie moja...

Niestety wszystko drożeje w zastraszającym tempie tylko nie nasze pensje... przynajmniej nie moja...
Zdaje sobie z tego sprawę no prowadzę swoją małą firemkę... Na plus jak się teraz źle czuje że nikt mnie do roboty nie goni itp... ale z drugiej strony mam wrażenie że gdybym pracowała na etat to musiałabym się ogarnąć.... A teraz mam ciężko... A z drugiej strony jak byłam na zabiegu tk za dwa dni pobytu w szpitalu dostałam wypłatę L4 z ZUS całe 27zl prowadząc swoją działaność 😂 także dla mnie to co się dzieje to jest totalna porażka

Cześć dziewczyny!
Gratuluję wszystkich pięknych fotek i owocnych wizyt!
Moja córka niestety wylądowała na oddziale, ale to chyba w sumie dobrze, po hektolitrach kroplówki wraca do żywych :) mamy fajną prywatną izolatkę i tak sobie wypoczywamy :)

Co do kosztów to ja za wizytę place 200zl w tym jest usg a ostatnio nawet cytologia i nic nie dopłacałam. W pierwszej ciąży z połówkowych dostawałam cały album! Zdjęcie, wydruk bicia serca i płytka z ruszającymi się nóżkami, machającą rączką i zapis ktg z muzyczka i biciem serca. Ginekolog artysta normalnie. Za to w drugiej byłam w ośrodku referencyjnym i tam pan ogarną w 15 minut rzucając jakimiś niezrozumiałymi dla laika skrótami :D

A waga...to trudny temat :) w pierwszej 9 w drugiej 15 a teraz...? Startuje z 61 przy wzroście 164 wiec tak już na granicy, a brzuch widzę, ale mąż sie śmieje ze tylko ja wiec nie wiem kto ma rację.

Miłego dnia Wam wszystkim ☺

Test Pappa umówiony mam na 11.04 to będzie 12+3. Zastanawiam się kiedy Nifty korci mnie już jak bedzie 10+4 ale nie obawiam się czy nie za wcześnie.

reklama
Do góry