reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
A rak w ogóle to wywaliło mi brzuch od rana, normalnie śmiech na sali, gdzie ja jestem aż wklęsły brzuch poza kresem ciąży [emoji23][emoji79] dzisiaj wg usg 9+0 ….
Piękny brzuszek!
To Twoja pierwsza ciaza? U mnie w pierwszej długo jie było widać, a teraz masakra... zaraz nie będzie opcji żeby ukryc

Dziewczyny ja po wizycie.[emoji3590][emoji3059][emoji7] Dzidziuś calutki, zdrowiutki. Tak się wierci, że przez usg z brzucha nie chciał nam pozwolić na zrobienie zdjęcia. Zakrył buźkę rączką.[emoji3590]Mąż znalałam tam siusiaka i lekarz mówi, że bardzo prawdopodobne. [emoji3059] Jejku, jak ja dziękuje Bogu że ta wizyta tak przebiegła.
I data przesunęła się na 27.09.
Gratulacje! <3

A jak tak o spotkaniach rodzinnych gadamy to mam dylemat,bo w sobotę u nas spotkanie. Mam dylemat bo będzie wiadomo mój syn, który nie wie o rodzeństwie. Będą teściowie i moja mama i jak moja nie wygada to teściowa jak publiczkę poczuje to może błysnąć wiadomością.
Będzie jej siostra z mężem i już nastoletnimi 2 dziećmi. Siostra mojej teściowej 15 lat jest od niej młodsza,typ imprezowy i 10 zdań na minutę plus " a nie napijesz sie" itd...
I tak nie wiem czy im wcześniej dać znać i powiedzieć by się przed Szymkiem nie wygadali i mnie nie naciskali na jakieś tam kotlety czy drinka...
Co radzicie bo ona typ Anny Muchy z charakteru i jak zacznie drążyć to się nie odpędzisz
U mnie rodzina nie wie... Córką wie bo mąż przypadkowo się wygadał ale wie że ma nie mówić na razie..
My czekamy do następnej wizyty bo zacznie się wtedy 13tc i jak będzie ok to powiemy. Ostatnio w grudniu żeśmy powiedzieli nie wyszło... I te tłumaczenie zbyt bolesne więc czekamy. Ja bym uprzedziła wszystkich co wiedzą żeby nie mówili a na pytania o picie powiedziałabym że wzięłam mocne tabletki bo mnie głowa boli ☺️

Pewnie mi męża nie wpuszczą na prenatalne [emoji24] więc też postaram się o płytkę z nagraniem
U mnie na szczęście mąż i na normalną wizytę może przyjść i na prenatalne i lekarz uprzedził żeby wziąć pendrive'a bo wszystko nagra.

A tak w ogóle dziewczyny ile u was wizyta prywatną i ile prenatalne?

jesteś wysoka, wiec nie przejmowałbym się wagą :) ja mam 173cm i pare kg na plusie,ale wiem,ze tego tak nie widać dzięki mojemu wzrostu i tego,ze maskuje to ubraniami. W ciąży przytyłam 20 kg, w 8 msc zrzuciłam 25 kg. Niestety w zeszłym roku 5 kg mi wróciło, wiec wazę teraz na początku drugiej ciąży dokładnie tak jak startowałam w poprzedniej, liczę ze nie nie przytyje tyle ile poprzednio i szybko spadnie.
To mamy ten sam wzrost. Ja zaczynam 65.5/66 kg z wagą. A Ty ?:) przytyłam 2,5/3kg od września bo to się wacha od 2 ciąży poronionej i tak zostało niestety wiec od tej muszę startować. Narazie waga stoi w miejscu u mnie. Dziś 9+0

reklama
Do góry