reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

o tak kochana…. Ja odliczam od środy do środy teraz, im bliżej 12tc tym mniej strachu…. W teorii 🤯
Tak w teorii też jestem dobra,nawet lekko umiem siebie oszukać...a tak naprawdę cierpliwość u mnie wielkości chiłała czy jak się te psy pisze...
W kazdym razie nie jest to takie proste

reklama
Tak w teorii też jestem dobra,nawet lekko umiem siebie oszukać...a tak naprawdę cierpliwość u mnie wielkości chiłała czy jak się te psy pisze...
W kazdym razie nie jest to takie proste
a mnie to Ty tego tłumaczyć nie musisz 👍
Nie krwawię, nie plamie, na ostatnim usg wszystko było pięknie i cudnie, bóle są coraz rzadsze, tylko jak więcej w kuchni postoje czy poniesie mnie ze sprzątaniem w domu, także niby same ach i och, symptomy ciążowe znowu aż za mocno mnie atakują, i myślał by człowiek ( czy tez inna kobieta), ze nie ma kompletnie powodu do swirowania.

No.

Tyle, ze ciało swoje a łeb swoje, i tak sobie odliczam niecierpliwie, wiedząc ze najbliższe usg będę miała dopiero prenatalne za 4-5 tygodni, i staram się nie oszaleć…..

Wiem, ze odkąd zrobiłam testy to miałam już 3 usg 👍 wiec nie powinnam psioczyc .

Ale wolałabym mieć za sobą jedno i bez tych wszystkich tragedii po drodze, niż 3 które są efektem skrajnej paniki i praktycznie utraty wiary w to ze tam jeszcze jest fasolka….

Ale kochana- trzeba jakoś głowę zająć, co by nie oszaleć.
Polecam seriale, filmy, audiobooki, książki, sprzątanie po malutku domu, kącik po kąciku ;) i muzyka, dużo duuuzo muzyki ❤️

a mnie to Ty tego tłumaczyć nie musisz 👍
Nie krwawię, nie plamie, na ostatnim usg wszystko było pięknie i cudnie, bóle są coraz rzadsze, tylko jak więcej w kuchni postoje czy poniesie mnie ze sprzątaniem w domu, także niby same ach i och, symptomy ciążowe znowu aż za mocno mnie atakują, i myślał by człowiek ( czy tez inna kobieta), ze nie ma kompletnie powodu do swirowania.

No.

Tyle, ze ciało swoje a łeb swoje, i tak sobie odliczam niecierpliwie, wiedząc ze najbliższe usg będę miała dopiero prenatalne za 4-5 tygodni, i staram się nie oszaleć…..

Wiem, ze odkąd zrobiłam testy to miałam już 3 usg 👍 wiec nie powinnam psioczyc .

Ale wolałabym mieć za sobą jedno i bez tych wszystkich tragedii po drodze, niż 3 które są efektem skrajnej paniki i praktycznie utraty wiary w to ze tam jeszcze jest fasolka….

Ale kochana- trzeba jakoś głowę zająć, co by nie oszaleć.
Polecam seriale, filmy, audiobooki, książki, sprzątanie po malutku domu, kącik po kąciku ;) i muzyka, dużo duuuzo muzyki ❤️
to samo. Pięknie to ujęłaś 😏

Hej dziewczyny nie wiem jak wy to robicie że tyle tutaj piszecie ja mam teraz na głowie działkę to moja odskocznia od blokowiska eh oczywiście ostatnio trochę porobilam a tak to reszta zajmuje się mąż ;)
Bardzo chętnie was nadrobię ale jutro jak mi się uda;)

Moja córka 5 letnia ostatnio wymyśla takie zabawy : mamo pobawmy się że rodzisz Juliana lub RoXi każe mi wkładać pod bluzkę i mówi: to co mogę już oczy otworzyć i to taka niespodzianka dla niej … nie wiem dlaczego ma takie pomysły 🤪
Ona ani nikt w rodzinie nic nie wiedza moje dziecko powiedziało by każdemu 😎
Widziałam Że chyba Betyy2 ma wizytę na 21.03 to tak jak ja😜Betyy który to wtedy tydzień będziesz miała ?

Dziewczyny życzę Wam zeby sie spełniły Wasze plany co do płci [emoji7] ja porownania nie mam, ale pocieszę że moja mama ze mną w ciąży zajadała kwasne ogórki non stop, kwaśna kapuste i wszystko co kwaśne. Od slodkiego ją odrzucilo.. I przyszla na świat dziewczyna [emoji28] nie wiem jak ze mną ale też ciągnie mnie do kwasnego i choć google mówi ze to na chłopca, mama powtarza ze jestem do niej podobna i to na dziewczynke. Także nie martwcie sie jak czasem macie objawy inne niz oczekujecie, kazdy organizm inaczej reaguje i nie zawsze książkowo [emoji28] trzymam kciuki za Wasze wyczekiwane płcie [emoji123]
Ooo dajesz nadzieję:D

Ja w tej ciąży mam okropne wzdęcia. Czuję się jak w 5-6 msc.

o tak kochana…. Ja odliczam od środy do środy teraz, im bliżej 12tc tym mniej strachu…. W teorii 🤯
ja od soboty do soboty....tak liczę. Jutro 11+2 i ide na usg przez ten spadek progesteronu w wynikach.... to mam nadzieję, że uspokaje sie do prenatalnych 25.03, choc to kolejne 2 tyg czekania.... trzymajcie jutro kciuki, żeby ten spadek proga Małemu nie zaszkodził 🙏🙏🙏🥰

reklama
Ooo dajesz nadzieję:D

Ja w tej ciąży mam okropne wzdęcia. Czuję się jak w 5-6 msc.
Ja mam wrażenie ze chyba woda mi sie zatrzymała na brzuchu, jakbym była miększa w dotyku. Tez tak masz? Nie wiem czy to wyobraźnia czy moze tluszczu przybywa niepotrzebnego 😅
Kibicujesz chlopcu czy dziewczynce?

Do góry