reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Hej dołączam do was 😍
OM 14.01. Pierwsza wizyta w 6+6 było serduszko. To moja pierwsza ciąża. Dziś jest 8+3, już po drugiej wizycie, na której zobaczyłam prawie 2 cm malucha, który zaczyna się już wiercić ostrożnie <3 Dowiedziałam się na skutek ciążowych badań, że mam niedoczynność i dość kiepska sytuację z bakteriami w moczu co już leczę. Dużo zdrówka i spokoju wam wszystkim!

reklama
Cześć dziewczyny, miłego dnia. Mam nadzieję, że u Was też jest tak słonecznie jak u mnie :)
Wzięłam sobie tydzień urlopu, żeby trochę odpocząć ale od 7.30 i tak siedziałam przy laptopie i wysyłałam maile...
No ale już kończę, idę zrobić śniadanie, a później mam w planach trochę poćwiczyć.

Trzymam mocno kciuki będzie wszystko dobrze, zobaczysz! 😘
Ps. Badasz progesteron bo lekarz zalecił czy sama z ciekawości? Bo widze wiele z Was bada a ja nie badałam i nie wiem czy cos mnie omija czy nie😅 kurcze, dziewczyny wy juz wchodzicie w 12tyg, ale to zleciało!!!! Ja dopiero jestem 8+4...
ja mialam transfer ivf na cyklu sztucznym wiec jestem na lekach od początku, lekarz zastepczy kazał schodzic z lekow. Schodzilam ale balam sie i zbadalam sama. I okazalo sie ze spadło za bardzo przy zmniejszeniu dawek. W ogóle moja dr odeszla z kliniki i musiałam z innym wizyte miec. Jak do swojej poprzedniej zadzwoniłam to za glowe sie zlapala... bo przy ivf łożysko zaczyna proga produkowac dopiero od 12tc. A tamten uwazal, ze do 11 tc mam zejsc ze wszystkich lekow... pacjencie lecz sie sam. 😔 teraz zwiększyła leki znów i mówiła dzis zbadac i zrobic usg, czy spadek nie zaszkodził.

W ciazy naturalnej cialko zolte produkuje progesteron a następnie łożysko. Jesli nie ma sie stwierdzonej niedomogi lutealnej albo plamień/krwawien to nie ma po co badac. Kobiety w naturalnej ciąży zazwyczaj nigdy nie badaja progesteronu.

Kciuki . Ja dziś badania robiłam, poprosiłam też o progesteron i tego wyniku się obawiam ale stwierdziłam że lepiej wiedzieć. Poza tym mialam jak na złość problem z moczem ale wody się napiłam i dałam radę. Jak na złość a mówiłam Em żeby pojemnik dał na pralkę bo się rozpędzę i zapomnę...a tu blokada.
Krew upuszczona może na spokojność podziała.
Wyniki jutro a te chyba toxo i coś tam za 2 dni.
proga masz na pewno w normie, więc spokojnie 🥰 skoro nie ma plamień tzn. że progesteron jest na tyle wysoki ze podtrzymuję ciążę. Daj znac jaki poziom masz. Najwyżej dr dolozy Ci dopochwowo albo podjezykowo luteine, choc nie sądzę że będzie taka potrzeba u Ciebie 🥰🥰

Z tym moczem tez za 1 razem mialam problem, ale ja o 4 na leki wstawalam i wtedy wysikiwalam wszystko i rano byl problem. Puszczanie wody w kranie ... nic nie pomagało. A jak odpuscilam, nie to nie. To sie zachciało 🤣🤣🤣

Ja też nie badam progesteronu.
A mam do Was pytanie, czy badanie na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię itd. trzeba robić na czczo? Bo u mnie rano w labo kolejka, a później jest spokojniej, i jeśli nie trzeba to pójdę później, po śniadaniu.

Udanego tygodnia 😉
Ja odpoczywam, córka w przedszkolu więc mam dużo wolnego czasu 😉
Ja dziś 11+0 do wizyty jeszcze dwa tygodnie ale czas leci bardzo szybko więc chwila moment i będzie czekała na kolejną w kwietniu 😉
zazdroszczę Ci tego, że Ci czas szybko leci. Ja miałam wizytę 3 tyg temu i tak mi się dłuży ten czas. Tak czekam i czekam do kolejnej. :) czyli kolejna wizytę będziesz miała jiz w 2 trymestrze ?

Dzień dobry dziewczyny, u nas minimalna poprawa. Mój mąż chyba weźmie na mnie opiekę bo z moim małym torpedowcem to ja się nie wyleczę. Będzie do mnie dzwonił lekarz ws badań, zobaczymy na kiedy mi przełoży ich zrobienie. 🥴
Martwi mie tylko ze smarcze z lewej dziurki krwią.. nie wiem, może śluzówka już jest tak podrażniona ze inaczej się nie da.

reklama
Udanego tygodnia 😉
Ja odpoczywam, córka w przedszkolu więc mam dużo wolnego czasu 😉
Ja dziś 11+0 do wizyty jeszcze dwa tygodnie ale czas leci bardzo szybko więc chwila moment i będzie czekała na kolejną w kwietniu 😉
ktorego masz prenatalne? Ja 25.03.... ale dzis zajrzymy jeszcze czy wszystko u Malucha 🙏🙏🥰

Do góry