reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

o tak kochana…. Ja odliczam od środy do środy teraz, im bliżej 12tc tym mniej strachu…. W teorii 🤯
Tak w teorii też jestem dobra,nawet lekko umiem siebie oszukać...a tak naprawdę cierpliwość u mnie wielkości chiłała czy jak się te psy pisze...
W kazdym razie nie jest to takie proste

reklama
Tak w teorii też jestem dobra,nawet lekko umiem siebie oszukać...a tak naprawdę cierpliwość u mnie wielkości chiłała czy jak się te psy pisze...
W kazdym razie nie jest to takie proste
a mnie to Ty tego tłumaczyć nie musisz 👍
Nie krwawię, nie plamie, na ostatnim usg wszystko było pięknie i cudnie, bóle są coraz rzadsze, tylko jak więcej w kuchni postoje czy poniesie mnie ze sprzątaniem w domu, także niby same ach i och, symptomy ciążowe znowu aż za mocno mnie atakują, i myślał by człowiek ( czy tez inna kobieta), ze nie ma kompletnie powodu do swirowania.

No.

Tyle, ze ciało swoje a łeb swoje, i tak sobie odliczam niecierpliwie, wiedząc ze najbliższe usg będę miała dopiero prenatalne za 4-5 tygodni, i staram się nie oszaleć…..

Wiem, ze odkąd zrobiłam testy to miałam już 3 usg 👍 wiec nie powinnam psioczyc .

Ale wolałabym mieć za sobą jedno i bez tych wszystkich tragedii po drodze, niż 3 które są efektem skrajnej paniki i praktycznie utraty wiary w to ze tam jeszcze jest fasolka….

Ale kochana- trzeba jakoś głowę zająć, co by nie oszaleć.
Polecam seriale, filmy, audiobooki, książki, sprzątanie po malutku domu, kącik po kąciku ;) i muzyka, dużo duuuzo muzyki ❤️

a mnie to Ty tego tłumaczyć nie musisz 👍
Nie krwawię, nie plamie, na ostatnim usg wszystko było pięknie i cudnie, bóle są coraz rzadsze, tylko jak więcej w kuchni postoje czy poniesie mnie ze sprzątaniem w domu, także niby same ach i och, symptomy ciążowe znowu aż za mocno mnie atakują, i myślał by człowiek ( czy tez inna kobieta), ze nie ma kompletnie powodu do swirowania.

No.

Tyle, ze ciało swoje a łeb swoje, i tak sobie odliczam niecierpliwie, wiedząc ze najbliższe usg będę miała dopiero prenatalne za 4-5 tygodni, i staram się nie oszaleć…..

Wiem, ze odkąd zrobiłam testy to miałam już 3 usg 👍 wiec nie powinnam psioczyc .

Ale wolałabym mieć za sobą jedno i bez tych wszystkich tragedii po drodze, niż 3 które są efektem skrajnej paniki i praktycznie utraty wiary w to ze tam jeszcze jest fasolka….

Ale kochana- trzeba jakoś głowę zająć, co by nie oszaleć.
Polecam seriale, filmy, audiobooki, książki, sprzątanie po malutku domu, kącik po kąciku ;) i muzyka, dużo duuuzo muzyki ❤️
to samo. Pięknie to ujęłaś 😏

Hej dziewczyny nie wiem jak wy to robicie że tyle tutaj piszecie ja mam teraz na głowie działkę to moja odskocznia od blokowiska eh oczywiście ostatnio trochę porobilam a tak to reszta zajmuje się mąż ;)
Bardzo chętnie was nadrobię ale jutro jak mi się uda;)

Moja córka 5 letnia ostatnio wymyśla takie zabawy : mamo pobawmy się że rodzisz Juliana lub RoXi każe mi wkładać pod bluzkę i mówi: to co mogę już oczy otworzyć i to taka niespodzianka dla niej … nie wiem dlaczego ma takie pomysły 🤪
Ona ani nikt w rodzinie nic nie wiedza moje dziecko powiedziało by każdemu 😎
Widziałam Że chyba Betyy2 ma wizytę na 21.03 to tak jak ja😜Betyy który to wtedy tydzień będziesz miała ?

Dziewczyny życzę Wam zeby sie spełniły Wasze plany co do płci [emoji7] ja porownania nie mam, ale pocieszę że moja mama ze mną w ciąży zajadała kwasne ogórki non stop, kwaśna kapuste i wszystko co kwaśne. Od slodkiego ją odrzucilo.. I przyszla na świat dziewczyna [emoji28] nie wiem jak ze mną ale też ciągnie mnie do kwasnego i choć google mówi ze to na chłopca, mama powtarza ze jestem do niej podobna i to na dziewczynke. Także nie martwcie sie jak czasem macie objawy inne niz oczekujecie, kazdy organizm inaczej reaguje i nie zawsze książkowo [emoji28] trzymam kciuki za Wasze wyczekiwane płcie [emoji123]
Ooo dajesz nadzieję:D

Ja w tej ciąży mam okropne wzdęcia. Czuję się jak w 5-6 msc.

o tak kochana…. Ja odliczam od środy do środy teraz, im bliżej 12tc tym mniej strachu…. W teorii 🤯
ja od soboty do soboty....tak liczę. Jutro 11+2 i ide na usg przez ten spadek progesteronu w wynikach.... to mam nadzieję, że uspokaje sie do prenatalnych 25.03, choc to kolejne 2 tyg czekania.... trzymajcie jutro kciuki, żeby ten spadek proga Małemu nie zaszkodził 🙏🙏🙏🥰

reklama
Ooo dajesz nadzieję:D

Ja w tej ciąży mam okropne wzdęcia. Czuję się jak w 5-6 msc.
Ja mam wrażenie ze chyba woda mi sie zatrzymała na brzuchu, jakbym była miększa w dotyku. Tez tak masz? Nie wiem czy to wyobraźnia czy moze tluszczu przybywa niepotrzebnego 😅
Kibicujesz chlopcu czy dziewczynce?

Do góry