reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny, mało mnie tu ale ledwo daje radę... Czy któraś z was korzystała z kroplówek w ciąży? Czy można załatwić sobie pielęgniarkę na NFZ, która przyjdzie i mi podepnie wenfla

Hej dziewczyny, mało mnie tu ale ledwo daje radę... Czy któraś z was korzystała z kroplówek w ciąży? Czy można załatwić sobie pielęgniarkę na NFZ, która przyjdzie i mi podepnie wenfla

Według mnie jeżeli jest bardzo źle to powinnaś albo zgłosić się do szpitala położniczego, albo przynajmniej do swojego lekarza. Być może cierpisz na niepowściągliwe wymioty ciężarnych, a wtedy potrzebujesz kompleksowego leczenia

Ja nie gotuje 2 razy bo tak lubię gotować;) Młoda poprostu je tylko 3 rodzaje obiadu, a że mi się to nie uśmiecha.... niestety u nas to gruba akcja, jestesmy po rocznej kuracji lekami dla anorektyków, zachamowal wzrost i rozwój fizyczny. Ogólnie to ma wiele alergii i wszystkie choróbska łapie w locie (taki typ genetyczny, rude włosy, niebieskie oczy, biała skóra ) . Właśnie leży od rana i wymiotuje żółcią bo już niczym innym nie może. To niestety już 2 jelitowka w ciągu miesiąca i obawiam się, ze tym razem nie obejdzie się bez szpitala i kroplówki (większość jelitowek kończymy na kroplowce). Nie wiem jak to ogarnąć bo syn w domu, pracować ktoś musi a ja chyba nie dam rady przerzucać 25kilogramow... dobrze, że dziś niedziela to mąż ją targa do kibelka...
A taka piękna pogoda! Zaplanowaliśmy rowery, spacery, zdjęcia...
Trzymajcie się dzielnie ;)
o jeny, a ile córeczka ma lat?

Na NFZ to nie wiem, pewnie nie. Ale w większych miastach można sobie zamówić taką usługę do domu prywatnie.
Jeśli jest naprawdę tak źle to tak jak olka11135 pisała, zgłoś się do szpitala. Po co masz się męczyć.

wenflon... Ja już nie daje rady potrzebuje jakiegoś jedzenia i dobrego nawodnienia.
Byłam w podobnej sytuacji, myślałam, że będę musiała zgłosić się do szpitala, ale po dwóch tyg wymiotów wkoncu zdarzają się dni gdzie mogę normalnie zjeść-pisze to żeby Cię pocieszyć. Ale tak jak dziewczyny wyżej pisały, jeżeli uważasz że to już ponad Twoje siły to idź do szpitala i się nawet nie zastanawiaj.

reklama
Do góry