reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Czytam że robicie obiadki pichcicie gotujecie a ja bym tylko zupe pomidorowa jadła i taka kwasna najlepiej. A i tak po niej mnie też mdli. Bez wymiotów same mdłości i takie coś dziwnego na żołądku ehh

reklama
U mnie krem pomidorowy z bagietka czosnkowa ♥️ w ogóle … zawsze myślałam, ze od początku będę wariować i kupować ciuszki ciążowe i mnóstwo innych rzeczy, a nadal mam jakiś dystans… ciagle się boje ze będzie coś nie tak .. :( kupiłam sukienkę ciążowa i schowałam ja głęboko do szafy żeby w razie czego nie było mi przykro i żeby nie zapeszyć ..

U mnie krem pomidorowy z bagietka czosnkowa ♥️ w ogóle … zawsze myślałam, ze od początku będę wariować i kupować ciuszki ciążowe i mnóstwo innych rzeczy, a nadal mam jakiś dystans… ciagle się boje ze będzie coś nie tak .. :( kupiłam sukienkę ciążowa i schowałam ja głęboko do szafy żeby w razie czego nie było mi przykro i żeby nie zapeszyć ..
Ja będąc w poprzedniej ciąży miałam dostać od męża dwa prezenty, ale temat przepadł, prezenty schowane w szafie. Teraz jestem w kolejnej ciąży i dziad nie chce mi ich dać, żeby nie zapeszyć :D

U nas spaghetti ale nie że mam smaka ,że chce... ale robi się szybko więc...kwestia drugorzędna czy zjem.
Kurcze czasem mam nastrój ok a bywa jak dziś że jestem nerwowa jak niewiem.
Paradoksalnie Em to wolne zabrał by było ok a tu rutynę poranka nam zaburzył,syn z głupawki zaczął w czytaniu d z b mylić🙈🙉🙊 i męczyli temat godzinę. Potem zamieszanie z kurierem,wiatr podły za oknem...
Aaa... Jak się zerwałam z kanapy do wc to aż mnie szarpneło w pachwinie....Mam po kokarde !
Pojechali, ja pije wodę i siły zbieram na to gotowanie
Jednym słowem zadymka musi być
Nie odpalam dziś wiadomości bo tematy mi cisnienie podnoszą... U nas nadal temat z opałem.Ceny z kosmosu a rząd zajęty pomaganiem rękami zwykłych ludzi(!) (sory jak kogoś urażę niechcący ale taki fakt)
Marzę o popołudniu z książką a tu po szkole kolega ma wpaść do Sz...
Trudno zabunkruje się w sypialni

Ja zrobiłam gar gołąbków i będą drugi dzień z rzędu;) a dzieciory obejdą się naleśnikiem . Czy Wasze już urodzone dzieci jedzą normalnie? Ja mam na pokładzie 9cio łatkę z taką wybiorczością pokarmową, że normalne jest gotowanie 2 obiadów dziennie!
U mnie starszy zje wszystko i od samego początku tak miał. Mlodszy wybiera i połowa składników mu nie pasuje. Ale ja nie gotuje osobno. Czasem zje duże śniadanie i kolację a z obiadu np same ziemniaki z buraczkami. Jak jest głodny to woła;)
Czytam że robicie obiadki pichcicie gotujecie a ja bym tylko zupe pomidorowa jadła i taka kwasna najlepiej. A i tak po niej mnie też mdli. Bez wymiotów same mdłości i takie coś dziwnego na żołądku ehh
Ja mam od samego początku tak jakby mi coś siedziało na żołądku... dzisiaj nadal jest średnio bo mdłości dużych nie mam ale coś siedzi I jest niedobrze.

A czy któraś z Was ma taki dziwny ból w nadbrzuszu? Przed tą ciążą tak nigdy nie miałam, a teraz mdłości od razu w pakiecie z tym bólem, zaraz pod żebrami 😕

A czy któraś z Was ma taki dziwny ból w nadbrzuszu? Przed tą ciążą tak nigdy nie miałam, a teraz mdłości od razu w pakiecie z tym bólem, zaraz pod żebrami 😕
Mój ból w górnej części brzucha zawsze jest związany z rewolucja w jelitach. Teraz odpuścił bo stosuje swoje sposoby na zaparcia ;)

Ja zrobiłam gar gołąbków i będą drugi dzień z rzędu;) a dzieciory obejdą się naleśnikiem . Czy Wasze już urodzone dzieci jedzą normalnie? Ja mam na pokładzie 9cio łatkę z taką wybiorczością pokarmową, że normalne jest gotowanie 2 obiadów dziennie!
moj 5 latek ma bardzo ubogą dietę i dałam na luz, nie walczę z tym. Obiady spoko, choć to zależy od nastroju ale śniadania i kolacje, to tylko płatki z mlekiem, suchy chleb lub czasami tosty z żółtym serem i koniec repertuaru🤦‍♀️

Mój 4-latek raczej większość rzeczy zjada, które ja gotuję, w przedszkolu to samo. Jak czegoś nie lubi to nie robię jak jest w domu.
Problem był z rozszerzaniem diety,ale z czasem wyszło, że ma nadwrażliwość w jamie ustnej i to mogło być przyczyną. Teraz chodzimy do logopedy i próbujemy to wszytsko naprawić ( nie pionizuje języka, wypada mu z buzi np jak mówi literę S)

U mnie dziś barszczyk czerwony, i pieczony dorsz z batatami.

reklama
Córka ostatnio troszkę wariuje z niejedzeniem, to co lubiła ostatnio blee, ale idą jej szóstki więc wcale mnie nie dziwi że marudzi. Staram się gotować tak aby każdy miał coś dał siebie i jakoś sobie radzimy.

Do góry