reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Ja w nocy miałam krew ze śluzem 😐
Trochę z mężem poszaleliśmy i mam nadzieję, że stosunek jest tego przyczyną.. miała któraś tak?
Boje sie, że coś się z tego rozwinie, a zostaje sama z synkiem do piątku, bo on jedzie wieczorem w delegację 😐
Ja w dwóch ostatnich ciążach miałam tak po seksie, więc teraźniejszość panicznie się boję i mąż ma szlaban, zresztą na razie gin nie pozwala. Dobrze, że mam dwie ręce 😁
A tak z ciekawości, jaka różnice wieku będą miały/mają wasze dzieci?

U mnie będzie 8 lat - mam wrażenie, że sporo, ale los tak chciał ;)
U nas będzie 6 lat różnicy 😉

Dzień po zrobieniu testu śniło mi się ze poszłam na badanie usg i w trakcie szykowania się ( striptiz od pasa w dol ) zaczęłam krwawić mocno.

Wstałam i poszłam opieprzyć męża, ze wcale mi się tej ciąży nie chciało tak szybko po odstawienia małego od cycka, ale oczywiście skoro zrobiłam test to momentalnie mi się zachciało i teraz nawet podświadomie panikuje i ze to wszystko jego wina i będzie wydawał majątek na zafarbowanie moich nowych siwych włosów jak już będę po porodzie .

Ja dziś na obiad tradycyjnie rosołek, na swojskiej kurze 😉 i wpadłam w wir gotowania, więc na drugie warzywa na parze z pieczarkami, grzanki czosnkowe, do tego kompotu z wiśni jabłek i pigwy. A na deser ciasto.
Jak ja dawno nie miałam takiej weny do gotowania. A na kolację panuje szpinak z jajkiem.

Ciekawe kiedyś będę miała następny taki zryw 😉

Ja tu siedze cicho i podglądam Wasze odpowiedzi o różnicach wiekowych ale nie odpisuję bo to będzie moja pierwsza dzidzia :) Fajnie mieć taką już ekipę w rodzince większą :) więcej radości do pieszczenia macie i chyba starsze dzieci odstresowują Was od tej gorączki badań i wizyt ;p

reklama
A ja Wam dziewczynki powiem, że ja nie tylko nad płcią się zastanawiam. Mój pierwszy synek urodził się rudziutki i zastanawiam się czy drugie dziecko będzie miało takie włoski czy nie. Wiem, że to nie ma znaczenia, ale jakoś myślę czy będę miała brygadę czerwonowłosych ;)

Do góry