reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Wszystko dobrze. Serduszko bije ❤️ Ale się popłakałam, niesamowite uczucie ❤️❤️❤️

Załączniki

• F0C2F4E2-7612-4D62-B251-382780FB1363.jpeg
    F0C2F4E2-7612-4D62-B251-382780FB1363.jpeg
    2,5 MB · Wyświetleń: 77
mam wyniki.... 101 po 1h 144 po 2h 116... takze i tak na czczo sporo ponad normą. 😔😔😔 co teraz mnie czeka ? Oprocz wizyty u diabetologa.
Nie denerwuj się. Pierwsze co dieta cukrzycowa. Nie pamiętam czy jesteś na L4 ale jeśli tak i masz czas to po każdym posiłku polecam spacery ok 20 minut. Ja w trzeciej ciąży od początku miałam za wysokie cukier, kontrola glukometrem od początku na czczo codziennie, trzy razu w tygodniku pełna kontrola tzn. naczczo, 1 ha po posiłku, przed posiłkiem i znów 1 h po i tak do koalicji.
Najważniejsze to odkryć co u ciebie najbardziej podnosi cukier u mnie jest to mąka pszenna i jej pochodne, jak już odkryjesz co ci najbardziej "szkodzi" łatwo to wyeliminujesz.
Ja zawsze po posiłkach szłam na spacer i to pomogło mi utrzymać cukier w ryzach.

Także głowa do góry, będzie dobrze 😚

Wszyscy mają kropkę.. mam i ja 😁😁
20220224_170023.jpg

Zarodek i serduszko jest, z OM 7+2, z USG 7+4, czyli praktycznie się pokrywa, miałam dziś na wizycie wysokie ciśnienie i mam sprawdzać, mam nadzieję że to po prostu syndrom białego fartucha się odezwał 😁
musi być bo ja już wydalam kasy na testy ciążowe o wartości połowy wyprawki 😂
Wiec lepiej żeby kropek sobie w kulki ze mną nie leciał!
Ma się wam wgryźć zębami i uczepić pazurami i siedzieć gdzie jego miejsce i rosnąć, stawiając sobie za punkt honoru ozdobienie matczynego brzucha w kolejne rozstępy 🤣
No. Powiedziałam swoje 😂
Powodzenia tam jutro, obyś miała jak najlepsze wieści 😉

Tu normy :) nie ma co się stresować, bo u wielu osób wystarczy odpowiednio dobrać kolację, żeby nad tym zapanować ☺️

Załączniki

• IMG_7258.jpg
    IMG_7258.jpg
    110,1 KB · Wyświetleń: 48
Nie denerwuj się. Pierwsze co dieta cukrzycowa. Nie pamiętam czy jesteś na L4 ale jeśli tak i masz czas to po każdym posiłku polecam spacery ok 20 minut. Ja w trzeciej ciąży od początku miałam za wysokie cukier, kontrola glukometrem od początku na czczo codziennie, trzy razu w tygodniku pełna kontrola tzn. naczczo, 1 ha po posiłku, przed posiłkiem i znów 1 h po i tak do koalicji.
Najważniejsze to odkryć co u ciebie najbardziej podnosi cukier u mnie jest to mąka pszenna i jej pochodne, jak już odkryjesz co ci najbardziej "szkodzi" łatwo to wyeliminujesz.
Ja zawsze po posiłkach szłam na spacer i to pomogło mi utrzymać cukier w ryzach.

dziękuję ze dajesz wiarę, że to nic strasznego ❤ mam nadzieję ze Synkowi nie zaszkodzi... 🙏🥰jestem na l4 od 13.01🙂 maki pszennej nie jem od 8mcy, byc moze to w ogole pieczywa nie powinnam jesc albo to cos innego jest tym wadliwym produktem.
Z tymi spacerami troche problem jest bo jestem obstawiona lekami dopochwowymi i słabo sie mi wchłanialy... wiec po aplikacji lekow musze lezec. A jak lezalam ok 2h tylko to spadaly poziomy hormonów i dr mowila ze widocznie za malo leze🤦‍♀️ wiec 2 mc l4 a ja dzis pierwszy raz na spacer poszlam bo stwierdzilam ze nigdy mi cukier nie spadnie jak bede lezec. Juz nie wspomnę o odlezynach🤣🤣

To zalecenia lekarza z Polski czy mieszkasz za granicą? W sensie te pomiary

reklama
Do góry