reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
u mnie może być tylko dwa dni poślizgu ;) także w najlepszym wypadku jestem 5+5, w mniej optymistycznym 5+3.
Tak czy siak jeśli będę miała usg w piątek to będzie minimum 6tc 💪 wiec już powinno być co nieco widać, prawda ????
u mnie w 5tc byl pecherzyk ciążowy z zoltkowym, w 6+1tc byl maly człowiek z serduszkiem i w 7+1wiekszy człowiek z serduszkiem, teraz wizyta 8+5 to sie okaze czy krewetka urosła 🙏

u mnie może być tylko dwa dni poślizgu ;) także w najlepszym wypadku jestem 5+5, w mniej optymistycznym 5+3.
Tak czy siak jeśli będę miała usg w piątek to będzie minimum 6tc 💪 wiec już powinno być co nieco widać, prawda ????

Ja mam dopiero 4+4 i to nazywam 5 tygodniem ciąży tak jak aplikacje. Ginekolodzy poslugują się zazwyczaj skończonymi przy okreslaniu np w jakim momencie nastąpił poród ale aplikacje i informacje o np rozwoju ciąży dotyczą trwającego tygodnia

A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.
Bardzo ważny post, podpisuję się. Ja teraz na chwilę będę bardziej nieobecna, czekam na wizytę za dwa tygodnie i nie chcę tu wprowadzać złego nastroju, więc się wyciszam. Ale jak tylko będzie ok, to z pewnością powrócę.

A można później kogoś dodać do prywatnej grupy jak dołączy?

Ja miałam tu tak na marcowkach. Dołączyłam później niż większość i nie miałam już wstępu, a zostałam tez zlinczowana ze pytam o prywatne forum.

Tu już widzę, ze jest inna atmosfera. Poczekajmy jeszcze 3 tygodnie wobec tego. I zobaczymy.. ☺️

Bardzo ważny post, podpisuję się. Ja teraz na chwilę będę bardziej nieobecna, czekam na wizytę za dwa tygodnie i nie chcę tu wprowadzać złego nastroju, więc się wyciszam. Ale jak tylko będzie ok, to z pewnością powrócę.
Myślę ze tutaj będzie inaczej ❤️ tez nie wyobrażam sobie kryteriów poza jednym : "termin na październik". Niejedna z nas ma dzieci, moze sie gorzej czuć, mieć więcej pracy lub po prostu potrzebować więcej relaksu. Każda z nas jest ważna bez względu na ilość postów i logowań ❤️ myślę ze ta "prywatka" będzie po to by dzielić sie osobistymi rzeczami, nie zawsze zwiazanymi tylko z ciąża. Na przykład nasze zdjecia, które dzięki prywatnej grupie nie będą darmowo latać po necie😅

A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.
Myślę ze chyba nas nie stać na taką perfidnosc żeby wyrzucać kogoś z tak nielogicznych powodów 😱 podpisuje sie pod Twoim postem obydwiema rękami 😅

A można później kogoś dodać do prywatnej grupy jak dołączy?

Ja miałam tu tak na marcowkach. Dołączyłam później niż większość i nie miałam już wstępu, a zostałam tez zlinczowana ze pytam o prywatne forum.

Tu już widzę, ze jest inna atmosfera. Poczekajmy jeszcze 3 tygodnie wobec tego. I zobaczymy.. ☺️
do prywatnej grupy można dołączyć kiedy się chce. Poza tym można ją utworzyć i niech będzie, a jeśli na tą chwilę wolicie pisać tu to ok. Tam można będzie się przenieść w każdej chwili.

Wiadomo co forum i co grupa to jakieś zasady swoje ma. Myślę, że tu żadna z nas nie chce takiego rygoru wprowadzać, tym bardziej, że każda z nas ma swoje życie, masę innych spraw niż forum i każda odzywa się w wolnej chwili.
Takze na spokojnie i bez stresu! Wiadomo, że początki lepiej na otwartej prowadzić, ale później tak jak dziewczyny pisza jakieś zdjęcia, czy coś z wynikami badań czy innymi problemami to uważam, że lepiej na grupie gdzie każdy ma dostęp.

Tak czy inaczej nie musimy tam przechodzić od razu tak jak powiedziałam. Będzie założona i będzie czekała po prostu 🙂

reklama
@AtenaSA co do tego co napisałas o grupie, w której kiedyś byłaś to dla mnie to śmiech na sali i dziecinada. Tak jak napisałam wyżej każda ma swoje życie, problemy, inne zajęcia i masę spraw i ja wcale nie uważam, że jak ktoś się nie udziela non stop to powinien wylecieć z grupy. Także tu na pewno tak nie będzie. A widać tam ktoś musiał mieć sporo czasu i nie mieć swojego życia by się takimi rzeczami zajmować jak tym, że ktoś tylko podgląda czy ma za mało postów napisanych.

Do góry