reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
u mnie może być tylko dwa dni poślizgu ;) także w najlepszym wypadku jestem 5+5, w mniej optymistycznym 5+3.
Tak czy siak jeśli będę miała usg w piątek to będzie minimum 6tc 💪 wiec już powinno być co nieco widać, prawda ????
u mnie w 5tc byl pecherzyk ciążowy z zoltkowym, w 6+1tc byl maly człowiek z serduszkiem i w 7+1wiekszy człowiek z serduszkiem, teraz wizyta 8+5 to sie okaze czy krewetka urosła 🙏

u mnie może być tylko dwa dni poślizgu ;) także w najlepszym wypadku jestem 5+5, w mniej optymistycznym 5+3.
Tak czy siak jeśli będę miała usg w piątek to będzie minimum 6tc 💪 wiec już powinno być co nieco widać, prawda ????

Ja mam dopiero 4+4 i to nazywam 5 tygodniem ciąży tak jak aplikacje. Ginekolodzy poslugują się zazwyczaj skończonymi przy okreslaniu np w jakim momencie nastąpił poród ale aplikacje i informacje o np rozwoju ciąży dotyczą trwającego tygodnia

A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.
Bardzo ważny post, podpisuję się. Ja teraz na chwilę będę bardziej nieobecna, czekam na wizytę za dwa tygodnie i nie chcę tu wprowadzać złego nastroju, więc się wyciszam. Ale jak tylko będzie ok, to z pewnością powrócę.

A można później kogoś dodać do prywatnej grupy jak dołączy?

Ja miałam tu tak na marcowkach. Dołączyłam później niż większość i nie miałam już wstępu, a zostałam tez zlinczowana ze pytam o prywatne forum.

Tu już widzę, ze jest inna atmosfera. Poczekajmy jeszcze 3 tygodnie wobec tego. I zobaczymy.. ☺️

Bardzo ważny post, podpisuję się. Ja teraz na chwilę będę bardziej nieobecna, czekam na wizytę za dwa tygodnie i nie chcę tu wprowadzać złego nastroju, więc się wyciszam. Ale jak tylko będzie ok, to z pewnością powrócę.
Myślę ze tutaj będzie inaczej ❤️ tez nie wyobrażam sobie kryteriów poza jednym : "termin na październik". Niejedna z nas ma dzieci, moze sie gorzej czuć, mieć więcej pracy lub po prostu potrzebować więcej relaksu. Każda z nas jest ważna bez względu na ilość postów i logowań ❤️ myślę ze ta "prywatka" będzie po to by dzielić sie osobistymi rzeczami, nie zawsze zwiazanymi tylko z ciąża. Na przykład nasze zdjecia, które dzięki prywatnej grupie nie będą darmowo latać po necie😅

A co to wogóle tu sie wyprawia 😛😛 jakieś prywatne grupy sie tworzą a człowiek nic o tym nie wie, no no, koleżanki ja tu pracuje i chałupe ogarniam z dzieciakami.
Tylko jeżeli o tą "prywatkę" chodzi to prosze niech wszyscy mają szanse dołączyć, a nie że jakieś kryteria bo ja już kiedyś byłam na grupie że a to trzeba mieć 50 postów a jak dwa dni człowiek nie napisał to "żegnamy", nawet była taka jedna co to sprawdzała kto kiedy się logował i co przeglądał a potem wyzywanie od "cichych podglądaczy".
Weźmy pod uwagę, że to jeszcze wczesne ciąże, w każdej chwili ktoś się może jeszcze pojawić jak i ktoś może odejść. Ktoś może podczytuje ale jeszcze nie ma odwagi dołączyć bo póki co ciąże opiera się na pozytywnym teście ciążowym, czeka na pierwsze usg i serduszko.
Myślę ze chyba nas nie stać na taką perfidnosc żeby wyrzucać kogoś z tak nielogicznych powodów 😱 podpisuje sie pod Twoim postem obydwiema rękami 😅

A można później kogoś dodać do prywatnej grupy jak dołączy?

Ja miałam tu tak na marcowkach. Dołączyłam później niż większość i nie miałam już wstępu, a zostałam tez zlinczowana ze pytam o prywatne forum.

Tu już widzę, ze jest inna atmosfera. Poczekajmy jeszcze 3 tygodnie wobec tego. I zobaczymy.. ☺️
do prywatnej grupy można dołączyć kiedy się chce. Poza tym można ją utworzyć i niech będzie, a jeśli na tą chwilę wolicie pisać tu to ok. Tam można będzie się przenieść w każdej chwili.

Wiadomo co forum i co grupa to jakieś zasady swoje ma. Myślę, że tu żadna z nas nie chce takiego rygoru wprowadzać, tym bardziej, że każda z nas ma swoje życie, masę innych spraw niż forum i każda odzywa się w wolnej chwili.
Takze na spokojnie i bez stresu! Wiadomo, że początki lepiej na otwartej prowadzić, ale później tak jak dziewczyny pisza jakieś zdjęcia, czy coś z wynikami badań czy innymi problemami to uważam, że lepiej na grupie gdzie każdy ma dostęp.

Tak czy inaczej nie musimy tam przechodzić od razu tak jak powiedziałam. Będzie założona i będzie czekała po prostu 🙂

reklama
@AtenaSA co do tego co napisałas o grupie, w której kiedyś byłaś to dla mnie to śmiech na sali i dziecinada. Tak jak napisałam wyżej każda ma swoje życie, problemy, inne zajęcia i masę spraw i ja wcale nie uważam, że jak ktoś się nie udziela non stop to powinien wylecieć z grupy. Także tu na pewno tak nie będzie. A widać tam ktoś musiał mieć sporo czasu i nie mieć swojego życia by się takimi rzeczami zajmować jak tym, że ktoś tylko podgląda czy ma za mało postów napisanych.

Do góry