reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja jestem na kwietniowych mamach 2020 i tam zostało nas kilkanaście. W połowie ciąży, gdzie dziewczyny się przez kilka miesiecy nie odzywały w ogóle, tylko dołączyły, nawet po wywołaniu, dopiero wtedy zostały usuwane, później przed porodem też, wiadomo dodaje zdjęcia dzieci, prywatne konta itd więc tak można czuć się bezpiecznie 😉
Nie da się cały czas pisać, ja staram się przy dziecku nie korzystać z telefonu, bo się interesuje, a na to jeszcze za wcześnie, pewnie po porodzie od czasu do czasu nie unikne puszczenia jakieś bajki, ale poki co mam nadzieję, że do jego 3r.z obejdzie się bez 😉

reklama
a jak jest ze zmianą duphastonu na luteine dopochwową to też trzeba stopniowo czy z dnia na dzień można zmienić, wiesz może?

W UK to ani bety, ani progesteronu, gdzieś prywatnie się da oczywiście, koło 40 £ to kosztuje, koleżanka która plamiła pojechała tu na izbę przyjęć na początku ciąży, to jej powiedzieli, że na tym etapie jej usg nie zrobią bo "natura zdecyduje" ale wiem też ze troche inne podejście jest do kobiet które się leczą, po inseminacji czy in vitro, po kilku poronieniach to wtedy się interesują.

Na tłusty czwartek 24.02 😁 jak wszystko bedzie git to sobie kupie 10 pączków w drodze powrotnej 😂
Mam taki sam plan 😂

Pappa to statystyka i wiadomo że NIFTY jest nieporównywalnie wręcz czulszy. A wiek bardzo wpływa statystycznie, nie ma co się oszukiwać. Jak ktoś ma kasę na Nifty to pappa jest zupełnie zbędne.
Ale
jak ktoś nie ma kasy na Nifty a wiek zawyża ryzyko to jednak dobrzem ze jest ten Pappa i że odsiewa te podwyższone ryzyka. Odsiewa te ciąże, którym warto się mocniej przyjzeć. Czy to zdecydować się na Nifty czy na amniopunkcję. mnie kiedyś wylapal… i to z 1:3 a nie miałam 35 lat. przy prenatalnych lekarz uznał ze mi wystawi na niego skierowanie bo coś mu się nie podobało to co widzial, choć parametry wszystkie mieściły się w normie
Ja z racji że załapałam się na badania na NFZ to będę miałam wykonywany też test pappa. Nie mogę ot tak sobie powiedzieć zróbcie mi USG a test Pappa olewamy. Zobaczymy co mi się tam ukaże. Jeśli w USG i Pappa wyjdzie coś nie tak to zastanowię się nad nifty, ale tutaj duża przeszkodą jestem dla mnie cena u nas w certyfikowanym punkcie nifty pro to prawie 2 400 zł.
Ale na razie się tym nie martwię, jak na razie wszystko wygląda dobrze, a ciąża z wadą od początku była problematyczna więc teraz jestem dobrej myśli 😉

a ja ide 24.02 zmierzyć cukier w krwi, ale potem to chyba też mogę szaleć, przynajmniej przez chwilę do wyników [emoji1787]
Ja na glukozę za czczo idę dziś i zobaczymy co tam mi ciąża z moimi cukrem wyczynia, czy jest jeszcze dobrze czy już skok. W grudniu naczczo miałam 86 sprawdzimy co teraz 😉

Dziewczyny, polecacie:
▪︎jakieś konta na instagramie, gdzie aktualnie jest ktoś w ciąży lub z wiedzą o ciąży/dziecku? Tak, żeby się nastroić.🤰 Ale nie takie sztuczne z toną reklam.
▪︎jakieś fajne aplikacje do ciąży? 📱
🤗

reklama
Do góry