reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Cześć, chciałabym do Was dołączyć :) przewidywany TP 22.10. na razie z miesiączki. Wizytę mam wyznaczoną na 10.03. za miesiąc będę miała 35 urodziny, nie mam dzieci. Miałam ciążę biochemiczną w październiku i mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie dobrze. Też chciałabym należeć do prywatnej grupy, jeśli można :)

Ostatnia edycja:
reklama
Trzeba obczaić które owoce mają w miarę niski indeks. Na pewno winogrona do nich nie należą. Ale właśnie maliny, truskawki, grejpfruty czy arbuzy z tego co pamiętam znacznie lepiej.

Poza tym ja mam z babcia tak że niby w ciągu dnia na diecie a w nocy to prawie lunatykuje do lodówki owoce wciąga jak smok i takie cuda jak tłuszcz z pieczeni na kromce.... masakra. A rano się nie przyznaje sama przed sobą
ojojojoj 😂 ja z pełnym poczuciem winy wciągnęłam trzy kromki ze smalcem wczoraj 😂
A dzisiaj ten słoik ogórków, i owoce, i krakowska, i pełen kubek kapuśniaku 😂 i dalej mam na coś ochotę 😂

Cześć🙂 już od jakiegoś czasu zaglądam na wątek październikowych mam, jednak wstrzymywałam się z napisaniem wiadomości. Jestem po jednym poronieniu, wiec podchodzę do sprawy ostrożnie. Teoretycznie jestem w 8 tygodniu i 2 dniu, a termin porodu to 1 październik, ale lekarz już mówił, że prawdopodobnie owulacja była przesunięta i termin będzie późniejszy a dzieciątko jest młodsze. Jestem już po dwóch USG - serduszko bije 🙂Bardzo miło mi do Was dołączyć i proszę o dodanie do wątku prywatnego 🙂

Hej Dziewczyny. Witam sie nieśmiało z terminem na 2.10. Czy ktoras z Was ma za sobą przygode z wysokim cukrem na początku ciąży? Kolejne badanie a tu 102... mimo diety🤦‍♀️ umówiłam sie na krzywą ale dopiero we czwartek.
Jak się okazało zupełnie dla mnie niespodziewanie mam za wysoki cukier . Glukoza z krwi mi wyszła 96, lekarz do mnie dzwonił żebym zrobiła krzywą. Byłam dzisiaj , nawet jakoś zniosłam to badanie a bardzo się bałam . Czekam na wyniki ale raczej nastawiam się na diagnozę cukrzycy ciążowej , bo pomiar glukometrem dzisiaj rano miałam 99…

Jak się okazało zupełnie dla mnie niespodziewanie mam za wysoki cukier . Glukoza z krwi mi wyszła 96, lekarz do mnie dzwonił żebym zrobiła krzywą. Byłam dzisiaj , nawet jakoś zniosłam to badanie a bardzo się bałam . Czekam na wyniki ale raczej nastawiam się na diagnozę cukrzycy ciążowej , bo pomiar glukometrem dzisiaj rano miałam 99…
ja glukometrem mialam 90, w labo 102... kiedy wyniki krzywej?

reklama

Coś czuję, że też dołącze do teamu cukrzyca. W drugiej ciąży miałam, co prawda udało się bez insuliny. Ale teraz glukometr rano codziennie pokazuje lekkie przekroczenia :/

Do góry