reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny jestem po wizycie, widziałam centymetrowego człowieka z bijącym serduszkiem 😊 na tą chwilę jest ok, ale za 2 tyg kolejna wizyta, żeby sprawdzić czy ciąża się utrzyma. Dostałam jakieś leki dopochwowe, ale ze nie po drodze było mi z apteka to nie wiem co to.
Dodatkowo wyszło, że mam jakąś torbiel na jajniku, ale to nie na teraz.
20220221_155137.jpg

reklama
Ja w pierwszej ciąży poszlam juz w 7 tyg, pracowałam w aptece, tam ciągle bieganie, podnoszenie kartonów itp a teraz pracuje przy biurku wiec myślę że jeszcze trochę popracuje, choć chętnie poszlabym odrazu ale jak ostatnio poroniłam w 11 tyg a lekarz proponowal mi zwolnienie a ja uznałam ze po co, praca siedzaca i teraz głupio by było wracać z l4, teraz poczekam do 12 tyg.

Ja też poproszę o link do grupy prywatnej :)
Mam nadzieje ze do usg nic się nie wydarzy. Musze się oszczędzać w pracy, bo wiadomo praca w sklepie nie należy do łatwych... tak samo podnoszenie jest kartonów itp. Ale dziwne ze gin kazal mi dopiero usg zrobić, żadne badania krwi i moczu gdzie można potwierdzic....

Witajcie, w piątek robiłam betę z zaleceń lekarza, bo na usg w czwartek wyszedł pusty pęcherzyk ciążowy, również był mały ale nie pamiętam ile wynosił. Z miesiączki wychodził 7 tydzień a z usg coś koło 5, powiedział że może to być wczesna ciąża. Beta piątkowa wynosiła 5214 a dzisiejsza 8521.W środę mam przyjsc na usg..

okej w takim razie zgłaszam do Administratorki forum 😉

Rozumiem, że te, z Was które polajkowaly mój tamten post chcą być w tej zamkniętej grupie😉 czekam do wieczora, kto jeszcze i wtedy napisze cała listę do administratorki forum, a potem na bieżąco będziemy dołączać ewentualnie nowe osoby 🙂
poproszę o dołączenie, zdecydowanie lepiej swobodnie rozmawiać

ojojojoj 😂 ja z pełnym poczuciem winy wciągnęłam trzy kromki ze smalcem wczoraj 😂
A dzisiaj ten słoik ogórków, i owoce, i krakowska, i pełen kubek kapuśniaku 😂 i dalej mam na coś ochotę 😂
Jeny jaki apetyt :D a ja dzisiaj chleb z masłem jadłam bo po wszystkim innym źle.
Tez sie tak szybko męczycie? Niby nic fizycznego nie robię, bo mam prace biurową i pracuje przy kompie ale po kilku godzinach czuje jakby mi sił brakowało by ruszyć ręka i myślę tylko o drzemce 🥴 takim tempem to ja bede wieczność kończyć projekty🥴
Ja już od dawna sapię bardzo! Normalnie te hormony w trzeciej ciąży mną rządzą.
Dziewczyny jestem po wizycie, widziałam centymetrowego człowieka z bijącym serduszkiem 😊 na tą chwilę jest ok, ale za 2 tyg kolejna wizyta, żeby sprawdzić czy ciąża się utrzyma. Dostałam jakieś leki dopochwowe, ale ze nie po drodze było mi z apteka to nie wiem co to.
Dodatkowo wyszło, że mam jakąś torbiel na jajniku, ale to nie na teraz. Zobacz załącznik 1371845
Też mi wyszła torbiel jak u ciebie narazie mam się nie martwić. I ginek powiedział że ciąża dobrze na to wpływa.

Witajcie, w piątek robiłam betę z zaleceń lekarza, bo na usg w czwartek wyszedł pusty pęcherzyk ciążowy, również był mały ale nie pamiętam ile wynosił. Z miesiączki wychodził 7 tydzień a z usg coś koło 5, powiedział że może to być wczesna ciąża. Beta piątkowa wynosiła 5214 a dzisiejsza 8521.W środę mam przyjsc na usg..
Będzie dobrze, przy takich wartościach beta już rośnie wolniej 😉

Ja co prawda 32 ale Nifty będę robić na sto procent. Za tydzień mam wizytę to zapytam lekarza czy jest sens robić Pappa skoro robię Nifty.
Hej! Ja mam 35lat i dostałam skierowanie od swojego lekarza na test PAPPA z USG na fundusz. Nawet nie dyskutowałem z lekarzem, nie dopytywałam się co i jak; poszłam i tyle. Gdy dostałam wynik już tak kolorowo nie było (zwiększone ryzyko wady; niskie białko pappa) !!! Na drugi dzień zrobiłam Nifty pro i po 9 dniach otrzymaliśmy dobry wynik (małe ryzyko wad). Byłam tez na konsultacji u genetyka, który nie kazał panikować. Ogólnie mam zalecaną amniopunkcję ale nie chcemy się jej podjąć bo pierwsza ciąże straciłam. Teraz czekam na badanie połówkowe (im bliżej wizyty tym większy strach czy wszystko będzie dobrze :/). Gdybym odrazu zrobiła Nifty przy dobrym USG genetycznym teraz siedzialabym spokojna 😥
Wiem ze NIFTY tez jest obarczona fałszywymi wynikami ale jest dużo dokładniejsze (i takie moje pocieszenie).
Trzymam kciuki za Wasze badania!

Hej! Ja mam 35lat i dostałam skierowanie od swojego lekarza na test PAPPA z USG na fundusz. Nawet nie dyskutowałem z lekarzem, nie dopytywałam się co i jak; poszłam i tyle. Gdy dostałam wynik już tak kolorowo nie było (zwiększone ryzyko wady; niskie białko pappa) !!! Na drugi dzień zrobiłam Nifty pro i po 9 dniach otrzymaliśmy dobry wynik (małe ryzyko wad). Byłam tez na konsultacji u genetyka, który nie kazał panikować. Ogólnie mam zalecaną amniopunkcję ale nie chcemy się jej podjąć bo pierwsza ciąże straciłam. Teraz czekam na badanie połówkowe (im bliżej wizyty tym większy strach czy wszystko będzie dobrze :/). Gdybym odrazu zrobiła Nifty przy dobrym USG genetycznym teraz siedzialabym spokojna 😥
Wiem ze NIFTY tez jest obarczona fałszywymi wynikami ale jest dużo dokładniejsze (i takie moje pocieszenie).
Trzymam kciuki za Wasze badania!
A jakie pappa ci wyszło?

reklama
Hej, ja tez poproszę o dopisanie do grupy prywatnej.
Właśnie nadrobiłam wszystkie wpisy z ostatnich dni, bo u mnie nie było przez cały weekend prądu.
Zdechła jestem strasznie i nie mam na nic siły. A wizytę mam s piątek.

Do góry