reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Nie chce zapeszać, moja mama napewno sie ucieszy bo od lat mowi mi o pierwszym wnuku na którego czeka 😊 to moja pierwsza ciąża i wiedze mam znikomą. Martwi mnie np to, ze dzis zaczęłam 5+0 a mam bete jedynie 855. Moja znajoma, będąc w 5tym tyg miala juz 3 tys a i tak okazalo sie u nien puste jajeczko. Wiele z Was mialo na etapie 5+0 w tysiącach 🥺 W sobote ide na bete sprawdzić przyrost ale jakos smuci mnie niski wynik.
Ej spokojnie, ja bety nie robilam więc wyniku nie znam ale przy 5+3 jest pęcherzyk z fasolka, najważniejsze żeby usg dobrze Ci wyszło 😘

reklama
Mega! Super ! A jak na tym Półwyspie?? My byliśmy drugi raz razem a ja jeszcze z 20 lat temu byłam z rodzicami tam, zawsze jeździliśmy w okolice Makarskiej, Baski vody i Breli :) do Włoch jak patrzyliśmy na mapie jakieś czas temu to uznaliśmy ze mogłoby być ciężko bo jednak my z końca Polski, sami damy rade ale z synusiem mogłoby być ciężko ehhe
my byliśmy 1 raz w mimicach niedaleko baski i breloki a za 2 razem na półwyspie i tam jest dużo pielnieksza przyroda, bardziej dziko mniej turystów, cudooownie polecam 🥰

ja jestem 4+5 ostatnia miesiączka 15.01 jestem straszna panikarą.. w poniedziałek beta 68.55 w środę była 165.2 przyrost dobry ale tez ciagle martwi mnie dlaczego tak mało.. ale już trochę luźniej podchodzę do tego i mam nadzieje ze wszystko ok..
Chyba mamy podobnie, bo ja miałam ostatnia miesiączkę 13.01 a w poniedzialek dopiero testy ciazowe zrobilam bo mialam dostac 14.02 okres a nie dostałam. Pewnie wtedy tez mialam tak mała bete jak Ty. Najważniejszy jest przyrost - u Ciebie przyrost wydaje sie prawidłowy więc chyba nie masz co sie martwić 🥰 ja dopiero w sobote zbadam przyrost..trzymaj kciuki zeby też był w normie bo zwariuje 🥺🤞

Jest i ona- fasolka, wszystko z usg wynika,że okej ale mam zrobić dodatkowe badania i homocysteine a do czasu wyniku mam włączona heparyne w brzuch i zmieniona luteina na duphaston. W poniedziałek lecę na badania bo na weekend jedziemy że znajomymi do Zakopanego bo ruch to zdrowie ale umiarkowany 😊
Jaka śliczota 🥰😍 niech ladnie zdrowo rośnie ❤️! Piekna wiadomość

Chyba mamy podobnie, bo ja miałam ostatnia miesiączkę 13.01 a w poniedzialek dopiero testy ciazowe zrobilam bo mialam dostac 14.02 okres a nie dostałam. Pewnie wtedy tez mialam tak mała bete jak Ty. Najważniejszy jest przyrost - u Ciebie przyrost wydaje sie prawidłowy więc chyba nie masz co sie martwić 🥰 ja dopiero w sobote zbadam przyrost..trzymaj kciuki zeby też był w normie bo zwariuje 🥺🤞
jesteśmy w normach wyznaczonych także będzie dobrze ❤️

Dziewczyny, nie panikujcie z tą betą. Wystarczy, że owu się przesunęła dzień czy dwa, albo implantacja była trochę później. Ważne, że prawidłowo przyrasta, będzie dobrze :)
Wiesz, my z mężem sie nie staraliśmy specjalnie i ostatnie zbliżenie mieliśmy okolo 2tyg temu. Wtedy powinna być owu. Ale nawet jak sie przesunęła to myślisz ze plemniki dalyby rade tyle wyczekać? Mam nadzieje ze to owulacja przesunięta. Wybacz, to moja pierwsza ciąża i nie wszystko wiem 😓 nie chcialam czytac za wczasu i tak zostałam bez wiedzy 😅

Wiesz, my z mężem sie nie staraliśmy specjalnie i ostatnie zbliżenie mieliśmy okolo 2tyg temu. Wtedy powinna być owu. Ale nawet jak sie przesunęła to myślisz ze plemniki dalyby rade tyle wyczekać? Mam nadzieje ze to owulacja przesunięta. Wybacz, to moja pierwsza ciąża i nie wszystko wiem 😓 nie chcialam czytac za wczasu i tak zostałam bez wiedzy 😅

Jeśli owulacje miałaś 2 tyg temu, to chyba machnełaś się w obliczeniach. Pisałaś, że zaczynasz 5+0, a jesli owulacja byla 2 tyg temu to powinno byc 4+0

Jeśli owulacje miałaś 2 tyg temu, to chyba machnełaś się w obliczeniach. Pisałaś, że zaczynasz 5+0, a jesli owulacja byla 2 tyg temu to powinno byc 4+0
Apka mi mówi 5+0. Ja mam cykle 32 dni ale raczej nieregularne choc ostatnio 32 trwały. Naprawdę sie machnęłam? 😱 Takie mam dane:
13.01 - ostatni okres
31.01 - apka mówiła ze owulacja
14.02 - mial nadejść kolejny okres

Więc ja juz nie wiem jak liczyć? 🤷‍♀️ Dzis jest 35 dzień od ostatniego okresu. W sumie minęło ponad 2tyg od owulacji, 2tyg i 3 dni.

reklama
Apka mi mówi 5+0. Ja mam cykle 32 dni ale raczej nieregularne choc ostatnio 32 trwały. Naprawdę sie machnęłam? 😱 Takie mam dane:
13.01 - ostatni okres
31.01 - apka mówiła ze owulacja
14.02 - mial nadejść kolejny okres

Więc ja juz nie wiem jak liczyć? 🤷‍♀️ Dzis jest 35 dzień od ostatniego okresu. W sumie minęło ponad 2tyg od owulacji, 2tyg i 3 dni.
przy dłuzszych cyklach niż standardowe te obliczenia tylko człowieka stresują :D miałam tak przy pierwszej ciąży, że na usg nie było widać nic, a okazało się, że owulacja była tydzien pozniej i wg tego wyznaczono termin porodu, a nie wg ostatniej miesiączki :)

Do góry