reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Witajcie dziewczyny
Może mnie pocieszycie bo 3 dzień jest załamana...kontrolna wizyta u ginekologa a tu wiadomość, że ciąża ...szok...pęcherzyk otoczony krwiakiem...kontrola za 2 tyg milion myśli dobrze czy źle...W tym roku 37 lat dwie dziewczynki 8 i 4 lata...niby super zawsze chciałam. 3 dzieci ..ale ten wiek....późno od razu mi się załączyły same pesymistyczne scenariusze ....spać nie mogę w nocy od tych myśli
Wiekiem się nie martw. A co do krwiaka mam nadzieje ze zejdzie, dostałaś jakieś leki ???

reklama
Witajcie dziewczyny
Może mnie pocieszycie bo 3 dzień jest załamana...kontrolna wizyta u ginekologa a tu wiadomość, że ciąża ...szok...pęcherzyk otoczony krwiakiem...kontrola za 2 tyg milion myśli dobrze czy źle...W tym roku 37 lat dwie dziewczynki 8 i 4 lata...niby super zawsze chciałam. 3 dzieci ..ale ten wiek....późno od razu mi się załączyły same pesymistyczne scenariusze ....spać nie mogę w nocy od tych myśli
Odgoń od siebie czarne myśli! 37 lat to jeszcze nie jest wiek, dla którego miałabyś rezygnować z tak wspaniałego odczucia jak ciąża. A skoro zaszłaś, to widocznie tak miało być i tam na górze ktoś nad Wami czuwa ;) Nie stresuj się, dbaj o siebie i odpoczywaj dużo. Głowa do góry!
Ps. Moja bliska znajoma zaszła w ciążę jak tylko skończyła 40stkę, i ciąża rozwija się prawidłowo. Więc może być dobrze.... ;)

Odgoń od siebie czarne myśli! 37 lat to jeszcze nie jest wiek, dla którego miałabyś rezygnować z tak wspaniałego odczucia jak ciąża. A skoro zaszłaś, to widocznie tak miało być i tam na górze ktoś nad Wami czuwa ;) Nie stresuj się, dbaj o siebie i odpoczywaj dużo. Głowa do góry!
Ps. Moja bliska znajoma zaszła w ciążę jak tylko skończyła 40stkę, i ciąża rozwija się prawidłowo. Więc może być dobrze.... ;)
Dzięki

Witajcie dziewczyny
Nie martw się wiekiem Ja za chwilkę skończę 40 lat i czekam na kolejne maleństwo. A w poprzedniej ciąży miałam krwiaka który się wchłonol. Głowa do góry.

Nie chce zapeszać, moja mama napewno sie ucieszy bo od lat mowi mi o pierwszym wnuku na którego czeka 😊 to moja pierwsza ciąża i wiedze mam znikomą. Martwi mnie np to, ze dzis zaczęłam 5+0 a mam bete jedynie 855. Moja znajoma, będąc w 5tym tyg miala juz 3 tys a i tak okazalo sie u nien puste jajeczko. Wiele z Was mialo na etapie 5+0 w tysiącach 🥺 W sobote ide na bete sprawdzić przyrost ale jakos smuci mnie niski wynik.
ja jestem 4+5 ostatnia miesiączka 15.01 jestem straszna panikarą.. w poniedziałek beta 68.55 w środę była 165.2 przyrost dobry ale tez ciagle martwi mnie dlaczego tak mało.. ale już trochę luźniej podchodzę do tego i mam nadzieje ze wszystko ok..

Dziewczyny, nie panikujcie z tą betą. Wystarczy, że owu się przesunęła dzień czy dwa, albo implantacja była trochę później. Ważne, że prawidłowo przyrasta, będzie dobrze :)

Jest i ona- fasolka, wszystko z usg wynika,że okej ale mam zrobić dodatkowe badania i homocysteine a do czasu wyniku mam włączona heparyne w brzuch i zmieniona luteina na duphaston. W poniedziałek lecę na badania bo na weekend jedziemy że znajomymi do Zakopanego bo ruch to zdrowie ale umiarkowany 😊

Załączniki

• bb11465d-e3eb-4b6e-98ed-b00b0a000792.jpg
    bb11465d-e3eb-4b6e-98ed-b00b0a000792.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Witajcie dziewczyny
Wiesz co, myślę, że to normalne, że panikujesz. U mnie pierwsza ciąża, po kilkumiesięcznych staraniach i też jest panika co to będzie. Trzeba się z tym po prostu oswoić. A wiekiem się nie przejmuj, mam dwie koleżanki które w Twoim wieku rodziły swoje pierwsze dzieci i nie dość, że ciążę zniosły super to dzieci oczywiście też zdrowe.
A moja mama zawsze powtarza, że żałuję, że nie urodziła trzeciego dziecka koło 40-stki bo teraz przynajmniej jeszcze miałaby nastolatka w domu.

Do góry