reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Apka mi mówi 5+0. Ja mam cykle 32 dni ale raczej nieregularne choc ostatnio 32 trwały. Naprawdę sie machnęłam? 😱 Takie mam dane:
13.01 - ostatni okres
31.01 - apka mówiła ze owulacja
14.02 - mial nadejść kolejny okres

Więc ja juz nie wiem jak liczyć? 🤷‍♀️ Dzis jest 35 dzień od ostatniego okresu. W sumie minęło ponad 2tyg od owulacji, 2tyg i 3 dni.
dla porownania moje dane
19.01 ost okres
01-02.02 owu
Cykle ok 29 dni

Dwie apki pokazują 4+0 i 4+1

reklama
Dziewczyny powiedziałyście juz bliskim o ciąży? Jesli tak to komu i jakie byly reakcje? 😍 Ja nikomu jeszcze nie mówiłam i chyba dopóki nie usłyszę serduszka tylko mąż bedzie wiedzial i moja bliska przyjaciółka. Rodzice i tesciowie za kilka miesięcy najwcześniej 🤔 Z jednej strony chcialabym mamie chociaż powiedzieć ale mega sie boje zapeszać 😬
Nie wiem czy mówić czy nie ze względu na te problemy z szyjka. Chyba powiemy rodzicom i rodzeństwu ale nie wiem czy teraz czy po kontroli za dwa tygodnie.
Jeśli chodzi o wyjazdy to ja narazie nic nie planuję, na ferie też mieliśmy jechać i rozłożyło nas.
Czekam na lepszą pogodę, żeby zaliczyć wiosną polskie góry. A dalej zobaczymy, wszystko teraz będzie zależało od ciąży i zdrowia.

Czy u Was też dziś tak wieje 😱, ta pogoda to masakra, z roku na rok coraz gorzej. Mój syn dziś przyszedł do nas o 6 rano i mówi że spać nie może, bo wieje, aż zatykał uszy, żeby nie słyszeć.
Wieje bardzo, leje deszcz i już była przerwa w dostawie prądu.
No dobra, nie wiem, czy dobrze robię, ale ogarnelam sobie luteinę dopochwowe, lacznie 100 czopków, 1x dziennie wiec będzie na długo.
Jeśli ciąża zdrowa to nie zaszkodzi.
Jeśli znowu są problemy to tylko ja uratuje.
Bo tu mnie nikt pod tym katem nie zbada.
Plus będę brała aspirynę 1x75mg na wieczór.
Do tego witaminy i dodatkowy magnez.
I byle dotrwać do 12tc bez komplikacji….
Luteina nie zaszkodzi ale współczuję opieki na początku ciąży...
Nie chce zapeszać, moja mama napewno sie ucieszy bo od lat mowi mi o pierwszym wnuku na którego czeka 😊 to moja pierwsza ciąża i wiedze mam znikomą. Martwi mnie np to, ze dzis zaczęłam 5+0 a mam bete jedynie 855. Moja znajoma, będąc w 5tym tyg miala juz 3 tys a i tak okazalo sie u nien puste jajeczko. Wiele z Was mialo na etapie 5+0 w tysiącach 🥺 W sobote ide na bete sprawdzić przyrost ale jakos smuci mnie niski wynik.
To jest bardzo dobra beta! Nie porównuj się bo żadna z nas w majtkach innej nie siedziała także nie wiadomo jak z poczęciem ;)
Witajcie dziewczyny
Może mnie pocieszycie bo 3 dzień jest załamana...kontrolna wizyta u ginekologa a tu wiadomość, że ciąża ...szok...pęcherzyk otoczony krwiakiem...kontrola za 2 tyg milion myśli dobrze czy źle...W tym roku 37 lat dwie dziewczynki 8 i 4 lata...niby super zawsze chciałam. 3 dzieci ..ale ten wiek....późno od razu mi się załączyły same pesymistyczne scenariusze ....spać nie mogę w nocy od tych myśli
Kobieto jaka ty młoda jesteś;) moja teściowa swoje 5 i 6 dziecko rodziła w wieku 38 i 39 lat. Trzymam kciuki żeby z tym krwiakiem się dobrze skończyło!

przy dłuzszych cyklach niż standardowe te obliczenia tylko człowieka stresują :D miałam tak przy pierwszej ciąży, że na usg nie było widać nic, a okazało się, że owulacja była tydzien pozniej i wg tego wyznaczono termin porodu, a nie wg ostatniej miesiączki :)
Ojej dziękuję 😱 nie wiedzialam ze takie cuda moga sie dziać 😅 mam nadzieję ze i moj przypadek to tylko przesunięta owulacja 😊

dla porownania moje dane
19.01 ost okres
01-02.02 owu
Cykle ok 29 dni

Dwie apki pokazują 4+0 i 4+1
Ale byloby mozliwe by mi sie różniło az tyle ze zamiast 5+0 to 4+0? W necie znalazlam wcześniej jakas tabele z dniami od owulacji i beta hcg - z tej tabeli znow wychodzi ze numery sa dobre. Tak naprawde musze czekac na przyrost i wizyte bo z tych tabel to ja czasem nic nie rozumiem🥴 nawet nie wiem czy ta tabela niżej ma sens.

Załączniki

• Screenshot_20220217_220236.jpg
    Screenshot_20220217_220236.jpg
    85,7 KB · Wyświetleń: 32
Ale byloby mozliwe by mi sie różniło az tyle ze zamiast 5+0 to 4+0? W necie znalazlam wcześniej jakas tabele z dniami od owulacji i beta hcg - z tej tabeli znow wychodzi ze numery sa dobre. Tak naprawde musze czekac na przyrost i wizyte bo z tych tabel to ja czasem nic nie rozumiem🥴 nawet nie wiem czy ta tabela niżej ma sens.
wydaje mi się, że Twoje wyliczenia są po prostu bez brania pod uwagę owulacji trochę pozniej, tylko sztywna data ostatniej miesiączki. Więc bez stresu, zwlaszcza, ze wiesz kiedy była owu :) to tym bardziej poziomem bety nie musisz się stresować

No to obowiązkowe siku o 3:00 zaliczone.
Przez chwile zawału dostałam bo myślałam ze na papierku jest coś różowego ( tak mi się zaczynały plamienia w obu ciążach ), ale otworzyłam szerzej ślepia i raczej różu nie było. Zobaczymy rano.
Plamienia implantacyjne miałam 10-11.02 . Nic to, Litwina w drodze, wiec staram się być pozytywnej myśli.

Przyjedziesz bez żadnego problemu:) my robiliśmy testy a nikt ich nie sprawdzał, nikt nie wiedział że przekroczyliśmy Granice w żadnym kraju, w Chorwacji tylko wzięli dowody spojrzeli i z kim nie rozmawialiśmy było tak samo ze można by bylo w ogóle tych testów nie robić. Wiadomo że jak będzie trzeba znow zrobimy przed wyjazdem ale nikt tego nie sprawdzą, więc jak się nie szczepiliscie to samochodem najbezpieczniej bo na lotnisku to jednak problemu robią dla niezaszczepionych :)
My tez jechaliśmy na początku lipca 2021 i było dokladnie tak jak piszesz. Moi rodzice jechali we wrześniu i tez tak samo.

Hej dziewczyny przychodzę się pochwalić dobrymi wieściami
Dzisiaj z rana wiyzta, widziałam nie tylko pęcherzyk, ale tez małego 4 mm człowieczka i jego mrugające serduszko ❤️❤️❤️ wspaniałe uczucie, niesamowite ze możemy dzisiaj podejrzeć zarodek 4 mm i jego serduszko ❤️

Jeszcze nie słyszałam bicia, kiedy powinno być słychać? Kazał przyjść za tydzień znowu, to będzie więcej widać
Nie zaszkodzi bobasowi ze sobie tak chodzę na usg co tydzień?

reklama
Do góry