HelloKatie
Fanka BB :)
Pestki dyni to super źródło magnezu jak co i pyszne
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja właśnie jadłam makrele z puszki z tydzień temu bo miałam tak ogromną ochotę. Wygoglalam i gdzieś pojawił się artykuł, że makrela zdrowa w ciąży, to już nie wchodzilam w link bo się balam, że będzie jak z wędzonym łososiem. Że jednak nie wolno. ale od teraz postanowiłam poprawę i bardziej świadomie się odżywiać.Ja też polecam artykuł Pana Tabletki - ktoś teraz polecał i przeczytałam. O tym żelazie też słyszałam i ze magnez podobno nie zawsze jest potrzebny bo ma całkiem niezłą wchłanialność z jedzonka.
Ja się tylko zastanawiam nad tymi kwasami dha - zamówiłam sobie jednak mamadha - ale my dosyć ryb jemy, w zasadzie to same ryby i ewentualnie białe mięso i zastanawiam się czy to nie będzie znowu za dużo, ale to dopytam się gin w przyszłym tygodniu.
Tak samo jak nie wszystkie ryby można jeść a ja ostatnio usłyszałam ze makrela z puszki - dla mnie guilty pleasure z taką białą bułką kajzerką - jest niezdrowe bo jedzenie z tych puszek nabiera szkodliwych elementów i jest to ogólnie niezdrowe nie tylko w ciąży, ale nie wiem czy to nie teoria spiskowa i nie mam na to żadnego źródła więc jak ktoś coś wie w temacie to chętnie się dowiem
Ja ogólnie jestem bardzo zainteresowana dietami i żywieniem ogólnie więc jak macie jakieś nowinki chwalcie się!
oj, nie jod, tylko kwas foliowyCo do suplementów to ja biorę tylko jod, no i witaminę D osobno, bo biorę całą zimę. Taki wieloskładnikowy preparat z DHA zamierzam brać od drugiego trymestru, takie zawsze miałam zalecenia od lekarzy, chyba że coś się zmieniło
Prenatal uno do 12 tcHej dziewczyny a które witaminy dla kobie w ciąży zażywacie i używacie za najlepsze? Ja do tej pory miałam pregna ale lekarz kazał mi odstawić i polecił mamadha albo prentaluno czy coś w tym guście i nie wiem na które się zdecydować
Ja też to będę brać jak tylko skończę prenatal, ma super skladJa po pozytywnym tescie zmienilam sam kwas foliowy i osobno witamine D na doppelherz mama premium i tylko to biorę.
Dzisiaj musiałam poratować się apapem bo nie wiem czy pogoda czy co ale bol glowy chce mi czaszkę rozłupać