reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Widzisz ja mam dziś większe palnienie i na IP się na razie nie wybieram. Na tym etapie każą mi tylko leżeć i przepiszą luteinę a to wszystko mnie domu.

bierzesz luteinę? Bo poza przypisaniem luteiny w szpitalu i tak niewiele pomogą. Dodam tylko, że ja miałam plamienia w obu ciążach w pierwszym trymestrze i wszystko było ok :)

A towarzyszy Ci jakiś ból? Skurcze?
Niestety nie mam luteiny, początkowo bolał mnie brzuch ale już jest w porządku :)
Ja zawsze mówię żeby podjechać

Super, ze udało Ci się skontaktować z lekarzem! Trzymam mocno kciuki. O której jutro masz szanse na badanie?
Póki co się uspokoiło :)
Jak znowu się powtórzy to usg w godzinach popołudniowych jak będzie ok to nie będę ściągała lekarki do gabinetu.

Miałam sporo stresu i bezsenną noc, wmawiam sobie, że może przez to i już będzie w porządku 🙄

reklama
Widzę, że jest tu Was trochę bezobjawowych, no ja niestety pierwszy trymestr za każdym razem mogę porównać do kaca giganta ;) z prywatną grupą musimy trochę poczekać, bo jeszcze nie wszystkie październikowe wiedzą, że są w ciąży a i nie wszystkie od razu po teście będą już chciały pisać

Niestety nie mam luteiny, początkowo bolał mnie brzuch ale już jest w porządku :)

Póki co się uspokoiło :)
Jak znowu się powtórzy to usg w godzinach popołudniowych jak będzie ok to nie będę ściągała lekarki do gabinetu.

Miałam sporo stresu i bezsenną noc, wmawiam sobie, że może przez to i już będzie w porządku 🙄
to mam nadzieję, że odpoczniesz i będzie lepiej :)

Nie, brałam zwykły bo dopiero dzisiaj mi przyszły wyniki... Zobaczymy na co mi zmieni. A T co bierzesz?

Może i stres, nic nie jest wykluczone. W poniedziałek masz pierwszą wizytę? Myślałaś o L4?

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i kciuki, wieczorem wszystko się okaże :)
to pewnie lekarz przepisze Ci taki który lepiej się wchłania, ale nie martw się, podobno 50% kobiet to ma a o tym mało kto wie. :)

Daję znać po przyśpieszonej wizycie. Ciąża niestety młodsza bo zamiast 7+0 wg usg a 7+1 wg apki (wiem kiedy owu była) to jest 6+1 więc mnie nadal to trochę martwi, zwłaszcza że wiem kiedy owu była bo monitoring był w trakcie. Ale serduszko było już widać 😍 Pierwszy raz ever widziałam, niesamowity widok, dr mówi że jest wszystko pięknie, książkowo i się nie stresować! Mam przyjść na planową wizytę tak jak miałam 16.02.ale jeśli wiek ciąży się dalej będzie zgadzał to będę jednak październikowa :) Oby maluch dalej rósł...

reklama
A ja właśnie załączam wieczorne mdłości i powiem Wam to nic fajnego, jestem też głodna ale w domu nie ma nic co by mi pasowało 🤷 na co nie spojrzeć to jest blee

Do góry