reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

A ja właśnie załączam wieczorne mdłości i powiem Wam to nic fajnego, jestem też głodna ale w domu nie ma nic co by mi pasowało 🤷 na co nie spojrzeć to jest blee
Ja mam wieczorne mdłości od kilku dni, ale w dzień tez się zaczęły. Właśnie założyłam opaski SeaBand i testuje, bo mnie mdli przed snem strasznie…
Z tym głodem to jest tak, ze to wina skaczącego hormonu, mam uczucie ciągłego głodu, wiec trzeba uważać na to ;)

reklama
Ja mam wieczorne mdłości od kilku dni, ale w dzień tez się zaczęły. Właśnie założyłam opaski SeaBand i testuje, bo mnie mdli przed snem strasznie…
Z tym głodem to jest tak, ze to wina skaczącego hormonu, mam uczucie ciągłego głodu, wiec trzeba uważać na to ;)
Jestem na diecie IO więc pilnuję tego co jem, wczoraj po prostu zjadłem za mało i jak przyszła pora kolacji byłam bardzo głodny a w lodówce nic mi nie pasowało. Skończyło się na kanapce z twarożkiem z cebulą 😉

Dziś mam dzień wolne więc zamierzam poleniuchować w domu. Wolałam nie iść do pracy nie potrafię się skupić w poniedziałek na wizycie wszystko się wyjaśni i zobaczymy co dalej.

Kochana na pewno wszystko będzie dobrze, wzięłaś progesteron, nie każda historia musi się powtórzyć. Ja teraz w tej ciąży też mam niestety plamienia jak byłam akurat 2 tygodnie temu u lekarza, stwierdził, że to nic poważnego i dał luteinę. Przed wczoraj znowu się pojawiły, ale mam te objawy, mdłości więc pocieszam się, że jest dobrze [emoji4] u Ciebie też będzie!
Jestem na diecie IO więc pilnuję tego co jem, wczoraj po prostu zjadłem za mało i jak przyszła pora kolacji byłam bardzo głodny a w lodówce nic mi nie pasowało. Skończyło się na kanapce z twarożkiem z cebulą [emoji6]

Dziś mam dzień wolne więc zamierzam poleniuchować w domu. Wolałam nie iść do pracy nie potrafię się skupić w poniedziałek na wizycie wszystko się wyjaśni i zobaczymy co dalej.

Jestem na diecie IO więc pilnuję tego co jem, wczoraj po prostu zjadłem za mało i jak przyszła pora kolacji byłam bardzo głodny a w lodówce nic mi nie pasowało. Skończyło się na kanapce z twarożkiem z cebulą 😉

@Tinulka masz IO? Też mam. Ginekolog od razu kazał mi się zgłosić do diabetologa. Od kilku dni staram się dodzwonić do poradni diabetologicznej ale nikt nie odbiera.

W pierwszej ciąży miałam mdłości i pamietam, że się bardzo nasilały przy głodzie. Jak coś przegryzam to było o niebo lepiej. U mnie jeszcze mdłości nie ma. Przeczytałam pół internetu i wynika, że jeszcze za wcześnie wiec cierpliwie czekam.

Spokojnego dnia Dziewuszki! 🌻🌻🌻

@Tinulka masz IO? Też mam. Ginekolog od razu kazał mi się zgłosić do diabetologa. Od kilku dni staram się dodzwonić do poradni diabetologicznej ale nikt nie odbiera.

W pierwszej ciąży miałam mdłości i pamietam, że się bardzo nasilały przy głodzie. Jak coś przegryzam to było o niebo lepiej. U mnie jeszcze mdłości nie ma. Przeczytałam pół internetu i wynika, że jeszcze za wcześnie wiec cierpliwie czekam.

Spokojnego dnia Dziewuszki! 🌻🌻🌻
Hej mam zdiagnozowane IO od 2021 roku. Gdy długo nam nie wychodziło zajście w ciążę zaczęłam robić badania i jednym było zlecenie badnia insuliny na początek na czczo i miałam 18,9 a przy obciążeniu glukozą miałam po 1 ja 198 a po 2 ha 299. Dostałam glucophage i ciąż udała się po miesiącu stosowania leku. Po poronieniu miałam odstawiony lek i powtórzenie badnia, na czczo było dobrze ale oo obciążeniu nie idealnie ale już o niebo lepiej znów dostałam glukophage ale mniejsza dawkę i tak biorę go nadal i mam brać do 12 tc potem stopniowe odstawienie.

tylko jak uważać ? 😀 ja mam tak, że czuje że jak nie zjem to zwymiotuje. I od większości jedzenia mnie odrzuca, a chce mi się jeść. Aż słyszę jak mi burczy

reklama

odpoczywaj. 😍 należy Ci się, a ja dołączyłam do Twojego teamu i też dziś leniuchuje. 😀 jestem tak zmęczona, senna. Wczoraj o 20.40 zasnęłam i dopiero się obudziłam. 😄 a Ty jak się czujesz? Lepsze samopoczucie ?

Do góry