reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A ja właśnie załączam wieczorne mdłości i powiem Wam to nic fajnego, jestem też głodna ale w domu nie ma nic co by mi pasowało 🤷 na co nie spojrzeć to jest blee
Ja mam wieczorne mdłości od kilku dni, ale w dzień tez się zaczęły. Właśnie założyłam opaski SeaBand i testuje, bo mnie mdli przed snem strasznie…
Z tym głodem to jest tak, ze to wina skaczącego hormonu, mam uczucie ciągłego głodu, wiec trzeba uważać na to ;)

reklama
Ja mam wieczorne mdłości od kilku dni, ale w dzień tez się zaczęły. Właśnie założyłam opaski SeaBand i testuje, bo mnie mdli przed snem strasznie…
Z tym głodem to jest tak, ze to wina skaczącego hormonu, mam uczucie ciągłego głodu, wiec trzeba uważać na to ;)
Jestem na diecie IO więc pilnuję tego co jem, wczoraj po prostu zjadłem za mało i jak przyszła pora kolacji byłam bardzo głodny a w lodówce nic mi nie pasowało. Skończyło się na kanapce z twarożkiem z cebulą 😉

Dziś mam dzień wolne więc zamierzam poleniuchować w domu. Wolałam nie iść do pracy nie potrafię się skupić w poniedziałek na wizycie wszystko się wyjaśni i zobaczymy co dalej.

Kochana na pewno wszystko będzie dobrze, wzięłaś progesteron, nie każda historia musi się powtórzyć. Ja teraz w tej ciąży też mam niestety plamienia jak byłam akurat 2 tygodnie temu u lekarza, stwierdził, że to nic poważnego i dał luteinę. Przed wczoraj znowu się pojawiły, ale mam te objawy, mdłości więc pocieszam się, że jest dobrze [emoji4] u Ciebie też będzie!
Jestem na diecie IO więc pilnuję tego co jem, wczoraj po prostu zjadłem za mało i jak przyszła pora kolacji byłam bardzo głodny a w lodówce nic mi nie pasowało. Skończyło się na kanapce z twarożkiem z cebulą [emoji6]

Dziś mam dzień wolne więc zamierzam poleniuchować w domu. Wolałam nie iść do pracy nie potrafię się skupić w poniedziałek na wizycie wszystko się wyjaśni i zobaczymy co dalej.

Jestem na diecie IO więc pilnuję tego co jem, wczoraj po prostu zjadłem za mało i jak przyszła pora kolacji byłam bardzo głodny a w lodówce nic mi nie pasowało. Skończyło się na kanapce z twarożkiem z cebulą 😉

@Tinulka masz IO? Też mam. Ginekolog od razu kazał mi się zgłosić do diabetologa. Od kilku dni staram się dodzwonić do poradni diabetologicznej ale nikt nie odbiera.

W pierwszej ciąży miałam mdłości i pamietam, że się bardzo nasilały przy głodzie. Jak coś przegryzam to było o niebo lepiej. U mnie jeszcze mdłości nie ma. Przeczytałam pół internetu i wynika, że jeszcze za wcześnie wiec cierpliwie czekam.

Spokojnego dnia Dziewuszki! 🌻🌻🌻

@Tinulka masz IO? Też mam. Ginekolog od razu kazał mi się zgłosić do diabetologa. Od kilku dni staram się dodzwonić do poradni diabetologicznej ale nikt nie odbiera.

W pierwszej ciąży miałam mdłości i pamietam, że się bardzo nasilały przy głodzie. Jak coś przegryzam to było o niebo lepiej. U mnie jeszcze mdłości nie ma. Przeczytałam pół internetu i wynika, że jeszcze za wcześnie wiec cierpliwie czekam.

Spokojnego dnia Dziewuszki! 🌻🌻🌻
Hej mam zdiagnozowane IO od 2021 roku. Gdy długo nam nie wychodziło zajście w ciążę zaczęłam robić badania i jednym było zlecenie badnia insuliny na początek na czczo i miałam 18,9 a przy obciążeniu glukozą miałam po 1 ja 198 a po 2 ha 299. Dostałam glucophage i ciąż udała się po miesiącu stosowania leku. Po poronieniu miałam odstawiony lek i powtórzenie badnia, na czczo było dobrze ale oo obciążeniu nie idealnie ale już o niebo lepiej znów dostałam glukophage ale mniejsza dawkę i tak biorę go nadal i mam brać do 12 tc potem stopniowe odstawienie.

tylko jak uważać ? 😀 ja mam tak, że czuje że jak nie zjem to zwymiotuje. I od większości jedzenia mnie odrzuca, a chce mi się jeść. Aż słyszę jak mi burczy

reklama

odpoczywaj. 😍 należy Ci się, a ja dołączyłam do Twojego teamu i też dziś leniuchuje. 😀 jestem tak zmęczona, senna. Wczoraj o 20.40 zasnęłam i dopiero się obudziłam. 😄 a Ty jak się czujesz? Lepsze samopoczucie ?

Do góry