reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Widzisz ja mam dziś większe palnienie i na IP się na razie nie wybieram. Na tym etapie każą mi tylko leżeć i przepiszą luteinę a to wszystko mnie domu.

bierzesz luteinę? Bo poza przypisaniem luteiny w szpitalu i tak niewiele pomogą. Dodam tylko, że ja miałam plamienia w obu ciążach w pierwszym trymestrze i wszystko było ok :)

A towarzyszy Ci jakiś ból? Skurcze?
Niestety nie mam luteiny, początkowo bolał mnie brzuch ale już jest w porządku :)
Ja zawsze mówię żeby podjechać

Super, ze udało Ci się skontaktować z lekarzem! Trzymam mocno kciuki. O której jutro masz szanse na badanie?
Póki co się uspokoiło :)
Jak znowu się powtórzy to usg w godzinach popołudniowych jak będzie ok to nie będę ściągała lekarki do gabinetu.

Miałam sporo stresu i bezsenną noc, wmawiam sobie, że może przez to i już będzie w porządku 🙄

reklama
Widzę, że jest tu Was trochę bezobjawowych, no ja niestety pierwszy trymestr za każdym razem mogę porównać do kaca giganta ;) z prywatną grupą musimy trochę poczekać, bo jeszcze nie wszystkie październikowe wiedzą, że są w ciąży a i nie wszystkie od razu po teście będą już chciały pisać

Niestety nie mam luteiny, początkowo bolał mnie brzuch ale już jest w porządku :)

Póki co się uspokoiło :)
Jak znowu się powtórzy to usg w godzinach popołudniowych jak będzie ok to nie będę ściągała lekarki do gabinetu.

Miałam sporo stresu i bezsenną noc, wmawiam sobie, że może przez to i już będzie w porządku 🙄
to mam nadzieję, że odpoczniesz i będzie lepiej :)

Nie, brałam zwykły bo dopiero dzisiaj mi przyszły wyniki... Zobaczymy na co mi zmieni. A T co bierzesz?

Może i stres, nic nie jest wykluczone. W poniedziałek masz pierwszą wizytę? Myślałaś o L4?

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i kciuki, wieczorem wszystko się okaże :)
to pewnie lekarz przepisze Ci taki który lepiej się wchłania, ale nie martw się, podobno 50% kobiet to ma a o tym mało kto wie. :)

Daję znać po przyśpieszonej wizycie. Ciąża niestety młodsza bo zamiast 7+0 wg usg a 7+1 wg apki (wiem kiedy owu była) to jest 6+1 więc mnie nadal to trochę martwi, zwłaszcza że wiem kiedy owu była bo monitoring był w trakcie. Ale serduszko było już widać 😍 Pierwszy raz ever widziałam, niesamowity widok, dr mówi że jest wszystko pięknie, książkowo i się nie stresować! Mam przyjść na planową wizytę tak jak miałam 16.02.ale jeśli wiek ciąży się dalej będzie zgadzał to będę jednak październikowa :) Oby maluch dalej rósł...

reklama
A ja właśnie załączam wieczorne mdłości i powiem Wam to nic fajnego, jestem też głodna ale w domu nie ma nic co by mi pasowało 🤷 na co nie spojrzeć to jest blee

Do góry