reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Pierwsza w 12 tc, druga w 14tc. Pierwsze poronienie z przyczyn nieznanych, nie badałam nic i teraz żałuję,
drugie poronienie wada genetyczna synek z triploidią xxy 69.
A teraz też mam delikatne brązowawe plamienia tylko po wizycie w toalecie na papierze toaletowym i nie wiem już co myśleć, strama się odganiać czarne myśli ale niestety cały czas huczą mi w głowie 🙁
Kurcze to tez juz później, to jest właśnie takie okropne ze nie na początku ale później kiedy już człowiek tak czeka, przyzwyczaił się do myśli aj. I teraz jak jesteś w ciazy to kontaktowałaś się z lekarzem ?? Musisz coś stosować na utrzymanie? Czy w przypadku wad we wcześniejszych poronieniach nic się nie stosuje ?
Mam nadzieję że u Ciebie brązowe plamienia nic złego nie oznaczają. Moja szwagierka w obu ciążach miała okres na początku, więc może i u Ciebie np inaczej jest tym razem? 3mam kciuki :*

reklama
Pytanie z serii kulinarne :p
Czy można jeść jajko sadzone - ale rozlane? No taką mam ochotę ze oszaleje. I nie wiem..
Odstawiacie kawę? Te co mają wstręt to wiadomo :p
Jajka z lekko ściętym żółtkiem chyba mozna, a co do kawy to zmininimalizowałam picie do 1 i do momentu gdybym ewentualnie nie dała rady jej wypić nie przestane codziennie po sniadanku chlipać czarna bez niczego. :D

Mam nadzieję, że tak jak piszecie, mam po prostu szczęście, że na razie bez większych rewolucji. Ty oko te piersi, ale też czasami tak słabo mnie bolą, że je dotykam i sprawdzam czy czuje jakiś dyskomfort. Może mam taką obsesje bo w zeszłym roku we wrześniu miałam ciążę biochemiczna. Pierwsza moja w ogóle ciąże. Pamiętam, że obudziłam się trzy dni po terminie miesiączki zadowolona jak to się dobrze czuje, że nie mam zatwardzenie i ogólnie dobrze się czuje i tego dnia dostałam jednak okres. 🙁 stąd mnie jednak niepokoi gdy czuje się za dobrze i te piersi nawet słabo bolą.
Mam tak samo! Parę razy dziennie macam się po cy kach i sprawdzam 😂 I zauważyłam że przy macaniu bolą bardziej w staniku, a bez niego czasem wogóle.
Z doświadczenia powiem, że wszystkie objawy to loteria chyba. Ja jak dowiedziałam się, że poroniłam to dalej mnie mdlilo, wymiotowałam, chociaż to mogło być też ze stresu? Sluz dalej się utrzymywał, nawet kuło mnie podbrzusze. Po zabiegu jeszcze jakiś czas miałam widoczne żyłki na piersiach i były dość nabrzmiale. 🤷🏻‍♀️
Ja z kolei poprzednią ciążę miałam zagrożoną od samego początku i w końcu diagnoza poronienie zatrzymane i jakoś 1-3 dni przed wizytą na której była decyzja o konieczności wykonania zabiegu bo niestety ciąża się nie rozwija, poczułam w domu nagle jak piersi opadły, miękkie jak nie wiem i wszelkie objawy jak ręką odjął. Wiedziałam wtedy już że już się nie da nic zrobić. Teraz ciągle coś tam czuję w cyckavh, więc nadzieja ze mną jest :)

Hej dziewczyny,
Miłego dnia 😊
Nie czuję się najlepiej dlatego też mało się udzielam. Od początku ogarnia mnie mega zmęczenie, jest coraz gorzej. Kawa przestaje mi powoli smakować, więc tym bardziej trudniej przetrwać. Chleb smakuje jak papier. Porażka.
Myślę o l4, ale gdzie tam do wizyty. Poza tym pytanie czy lekarz mi wystawi. Ciężko 😅

Kurcze to tez juz później, to jest właśnie takie okropne ze nie na początku ale później kiedy już człowiek tak czeka, przyzwyczaił się do myśli aj. I teraz jak jesteś w ciazy to kontaktowałaś się z lekarzem ?? Musisz coś stosować na utrzymanie? Czy w przypadku wad we wcześniejszych poronieniach nic się nie stosuje ?
Mam nadzieję że u Ciebie brązowe plamienia nic złego nie oznaczają. Moja szwagierka w obu ciążach miała okres na początku, więc może i u Ciebie np inaczej jest tym razem? 3mam kciuki :*
Jestem w stałym kontakcie z moją gin. Po ciąży z wadą genetyczną nie ma wskazać do brania czegokolwiek na podtrzymanie ciąży.

Obecnie nie pozostaję mi nic innego jak czekać do wizyty w poniedziałek, ewentualnej gdy zacznie się dziać coś więcej i dojadą bóle brzucha czy krwawienie pojadę na IP.

Powiem tak w obydwu straconych ciążach mówiłam sobie no już 12 tydzień, teraz będzie już dobrze, a dziś wiem że żaden tydzień mi nic nie daje.

Czekam do wizyty późnej pierwsze prenatalne USG i pewnie zdecyduje się na testy nifty.

Hej dziewczyny,
Miłego dnia 😊
Nie czuję się najlepiej dlatego też mało się udzielam. Od początku ogarnia mnie mega zmęczenie, jest coraz gorzej. Kawa przestaje mi powoli smakować, więc tym bardziej trudniej przetrwać. Chleb smakuje jak papier. Porażka.
Myślę o l4, ale gdzie tam do wizyty. Poza tym pytanie czy lekarz mi wystawi. Ciężko 😅
Czemu miałby nie wystawić?

Macie jakieś przeczucia co do płci? :)
My wizytujemy 2.03 dopiero :p

Tak się jeszcze zapytam, jak się zapatrujecie w późniejszym czasie na grupę na fb? Strasznie mnie irytują reklamy, a komputer mieli i mieli :|

reklama
Macie jakieś przeczucia co do płci? :)
My wizytujemy 2.03 dopiero :p

Tak się jeszcze zapytam, jak się zapatrujecie w późniejszym czasie na grupę na fb? Strasznie mnie irytują reklamy, a komputer mieli i mieli :|
Nie chce się ujawniać jeszcze, a z grupami różnie bywa, później znajomi mogą zobaczyć, że się dołaczylo. Czytam inne miesiące to tak po miesiącu dwóch dziewczyny zakładają jakoś prywatna grupę tu na forum.

Do góry