reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja obudziłam się w nocy z taką zgagą, że nie usnęłam do piątej. Pomidory na kolację to widać już nie dla mnie 😂

reklama
Ja jestem zawsze zmartwiona, gdy mam mniejsze objawy. Od kilku dni w zasadzie tylko piersi bardziej wrażliwe, ale już też nie całe, tylko same sutki. Słabo sypiam, ale to chyba nie objaw ciąży, tylko stresu z nią związanego. Martwią mnie te słabe objawy. Jestem spokojniejsza, gdy bardziej czuje brzuch i piersi całe bolą. Miałam takie trzy dni nawet co miałam zawroty głowy, ale też przeszło. Aktualnie 5 tydzień i 4 dni z om. Wizyta i giną dopiero w przyszłym tygodniu. Boję się o ten brak objawów.
Nie martw się, na początku ciąży często nie ma żadnych objawów oprócz braku miesiączki. Ciesz się tym że dobrze się czujesz bo jeszcze przyjdzie ciężki czas z objawami. Pewnie w okolicy 7-8 tygodnia Cię dopadnie, albo będziesz tą szczęściarą która przejdzie ciążę bez większych turbulencji ;-)

Gratulacje, mi wyliczenie z aplikacji pokazuje termin na 19 października. :) Znasz przyczynę poronienia, robiłaś jakieś badania?
Nie, nie robiłam żadnych badań, mój lekarz powiedział że po jednym poronieniu się nie robi zazwyczaj, żeby odczekać i spróbować ponownie, także no zobaczymy:) to mamy zbliżony termin, zobaczymy jak po usg będzie :)

Nie martw się, na początku ciąży często nie ma żadnych objawów oprócz braku miesiączki. Ciesz się tym że dobrze się czujesz bo jeszcze przyjdzie ciężki czas z objawami. Pewnie w okolicy 7-8 tygodnia Cię dopadnie, albo będziesz tą szczęściarą która przejdzie ciążę bez większych turbulencji ;-)
Dokładnie:) ja pierwsza ciążę to przeszlam bez ani jednego objawu ale ja się cieszyłam że nie mam, nie wyczekiwałam objawów :) a w drugiej miałam przez miesiąc wstręt do kawy a uwielbiam kawę ale sam zapach albo jak spojrzałam że ktoś pije to tak mnie to odrzucało:) a teraz zobaczymy, wole jednak bez objawów zdecydowanie:)

Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć z terminem na 21 październik wg aplikacji;) mam już 2,5 letniego synka i poronienie w 11 tyg w październiku, także teraz ta ciąża to stres od początku. Pierwsza ciąża bez żadnych problemów, wszystko szło jak po maśle, zawsze pozytywne myślenie, w drugiej ciąży tez tak samo miałam, co ma się wydarzyć złego jak na pewno będzie dobrze a jednak zaskoczenie u lekarza że dzidzius nie żyje było mega szokiem dla mnie i teraz staram się myśleć pozytywnie ale wiem że może być źle i mam normalnie jak rozdwojenie jaźni raz będzie dobrze raz źle, koszmar. Wizytę potwierdzająca ciążę mam 2 marca. Robiłam tylko testy ciążowe, juz teraz nie będę robić bety tym razem, czekam cierpliwie na 2 marca będzie między 6 a 7 tyg no i zobaczymy.
Kochana ja tak samo pierwsza ciąża super hiper wow zleciało szybko i bez jakichkolwiek problemów, a potem to stało się tak że mam na koncie dwa poronienia.

Pytanie z serii kulinarne :p
Czy można jeść jajko sadzone - ale rozlane? No taką mam ochotę ze oszaleje. I nie wiem..
Odstawiacie kawę? Te co mają wstręt to wiadomo :p

Ja jestem zawsze zmartwiona, gdy mam mniejsze objawy. Od kilku dni w zasadzie tylko piersi bardziej wrażliwe, ale już też nie całe, tylko same sutki. Słabo sypiam, ale to chyba nie objaw ciąży, tylko stresu z nią związanego. Martwią mnie te słabe objawy. Jestem spokojniejsza, gdy bardziej czuje brzuch i piersi całe bolą. Miałam takie trzy dni nawet co miałam zawroty głowy, ale też przeszło. Aktualnie 5 tydzień i 4 dni z om. Wizyta i giną dopiero w przyszłym tygodniu. Boję się o ten brak objawów.

Nie martw się.. U mnie w pierwszej ciąży objawy pojawiły się dopiero w 9 tygodniu. Teraz też jest narazie spokój :)

reklama
Do góry