reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Jestem w stałym kontakcie z moją gin. Po ciąży z wadą genetyczną nie ma wskazać do brania czegokolwiek na podtrzymanie ciąży.

Obecnie nie pozostaję mi nic innego jak czekać do wizyty w poniedziałek, ewentualnej gdy zacznie się dziać coś więcej i dojadą bóle brzucha czy krwawienie pojadę na IP.

Powiem tak w obydwu straconych ciążach mówiłam sobie no już 12 tydzień, teraz będzie już dobrze, a dziś wiem że żaden tydzień mi nic nie daje.

Czekam do wizyty późnej pierwsze prenatalne USG i pewnie zdecyduje się na testy nifty.
No to prawda, ja też myślałam że będzie ok a na wizycie w 19 tygodniu dowiedziałam się że dziecko nie żyje. Nigdy nie ma bezpiecznego tygodnia, a po przeżytej stracie to ciąża już nigdy nie jest taka sama. Jedyne co nam zostaje to z całych sił odganiać złe myśli.
No ja właśnie też myślę o teście. Nad którym się zastanawiasz? Ja nie wiem co wybrać a mam zamiar iść jak tylko będzie można czyli w 10 tygodniu ale nie wiem na który test się zdecydować...

reklama
No to prawda, ja też myślałam że będzie ok a na wizycie w 19 tygodniu dowiedziałam się że dziecko nie żyje. Nigdy nie ma bezpiecznego tygodnia, a po przeżytej stracie to ciąża już nigdy nie jest taka sama. Jedyne co nam zostaje to z całych sił odganiać złe myśli.
No ja właśnie też myślę o teście. Nad którym się zastanawiasz? Ja nie wiem co wybrać a mam zamiar iść jak tylko będzie można czyli w 10 tygodniu ale nie wiem na który test się zdecydować...
Ja w poprzedniej ciąży miałam nifty :) polecam :)

Nie chce się ujawniać jeszcze, a z grupami różnie bywa, później znajomi mogą zobaczyć, że się dołaczylo. Czytam inne miesiące to tak po miesiącu dwóch dziewczyny zakładają jakoś prywatna grupę tu na forum.
Też jestem za grupą prywatną na forum. Nie chcę żeby ktokolwiek nawet się domyślał że mogę być w ciąży a z fejsem to różnie bywa...

Jestem za prywatną grupą! :D
Pozwolę sobie tylko napisać, że na facebooku istnienie możliwość grup tajnych i zamkniętych, które nie są widoczne dla nikogo kto nie dostanie bezpośredniego linku. I nawet jak go ma, nie wie też kto jest w niej dopóki nie dołączy :)

Macie jakieś przeczucia co do płci? :)
My wizytujemy 2.03 dopiero :p

Tak się jeszcze zapytam, jak się zapatrujecie w późniejszym czasie na grupę na fb? Strasznie mnie irytują reklamy, a komputer mieli i mieli :|
ja że chłopak, mężowi się córeczka śniła. A mi to jest obojętne, serio. Już jedną ciąże straciłam, więc marze o tym żeby ta była szczęśliwa i żeby dzidzia była zdrowa dobrze się rozwijała.

Nie chce się ujawniać jeszcze, a z grupami różnie bywa, później znajomi mogą zobaczyć, że się dołaczylo. Czytam inne miesiące to tak po miesiącu dwóch dziewczyny zakładają jakoś prywatna grupę tu na forum.
też mamy taki plan, żeby założyć prywatna grupe😉 chwilę jeszcze się wstrzymamy, ale w niedługim czasie założymy ☺️

reklama
Napiszesz coś więcej? Gdzie robiłaś to badanie? I którą wersję wybrałaś? Faktycznie 10 tydzień to nie za wcześnie?
Ja miałam nifty pro, u mojego dziecka wyszło podejrzenie zespołu Downa. Wtedy szukałam najtańszej oferty i znalazłam w labolatorium dna :) czekałam na wynik ok 10 dni

Do góry