reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Cześć dziewczyny! Od pewnego czasu a konkretnie od poronienia w listopadzie śledziłam forum staraczek i nawet chciałam tam już napisać ale w poniedziałek (07.02) w dzień planowanej miesiączki 2 testy pokazały upragnioną ciąże i oto jestem niepewnie na forum Mamuś październikowych. To moja 3 ciąża i mam nadzieje w końcu z happy endem. Pierwsza w 5 tygodniu zakończyła się w listopadzie. A w zeszłym miesiącu wyłapałam biochema z terminem miesiączki normalnej. Póki co nie mam stwierdzonych żadnych nieprawidłowości, chorób itp choć czekam jeszcze na wyniki genetycznych więc niewiadomo skąd te 2 straty. 2 ginekologów zadecydowało, że mam od nast miesiaca zacząć od 14 dnia cyklu brać luteine, a w obecnej sytuacji czyli pozytywnych testach ciązowych zdecydowali, że mam 1x dziennie wspomagać się luteiną. OM była 13.01 więc jestem około 4 tc ze względu na krótkie cykle. Trzymajcie za mnie kciuki!
hej, mi też lekarz po jednej stracie zlecił badania genetyczne. Wyszło, że mam mutacje mthfr. Ale chyba raczej to nie mialo wpływu na nieudaną ciąże, ale teraz biorę od lekarza kwas foliowy.

reklama
U mnie takie miłości, że dziś zaowocowało wymiotami 🤮
Chyba już taki mój urok w ciąży, że bez wymiotów się nie obędzie 🤦🏻‍♀️
Och czyli nie jestem sama :D dla mnie to pierwsza ciąża i jeszcze zupełnie nie wiem czego się spodziewać
Ale mam nadzieję ze to jednorazowy kryzys i jutro będzie nam lepiej :D

Ja tez mam dzisiaj jakas masakre z mdłościami... jak tak dalej pojdzie to moj mąż przyczai i nie bedzie urodzinowej niespodzianki... smazylam dzisiaj mieso do zapiekanki i normlanie myslalam ze puszcze pawia przy patelni...
Rozumiem i współczuję, ja w pracy stacjonarnie siedzę i koleżanka przyniosła dzisiaj sobie kanapki z pastą jajeczną - to była ciężka walka xD

hej, mi też lekarz po jednej stracie zlecił badania genetyczne. Wyszło, że mam mutacje mthfr. Ale chyba raczej to nie mialo wpływu na nieudaną ciąże, ale teraz biorę od lekarza kwas foliowy.
Własnie czekam na wynik m.in tej mutacji. Zespół antyfosfolipidowy mam już wykluczony i wszelkie choroby bakteryjne typu mycoplasma, ureaplasma, toksoplazmoza itd. Swoją drogą lekarz prywatnie kazał mi zrobić te badania a lekarka na NFZ nie widziała sensu jakichkolwiek badań bo podstawowe wyniki morfologii i moczu mam ok :p

Własnie czekam na wynik m.in tej mutacji. Zespół antyfosfolipidowy mam już wykluczony i wszelkie choroby bakteryjne typu mycoplasma, ureaplasma, toksoplazmoza itd. Swoją drogą lekarz prywatnie kazał mi zrobić te badania a lekarka na NFZ nie widziała sensu jakichkolwiek badań bo podstawowe wyniki morfologii i moczu mam ok :p
Żaden lekarz na NFZ nie widzi potrzeby wykonywania badań 😅

Test i betę 23 masz z 02.02? To w takim razie z dużym prawdopodobieństwem nie będzie jeszcze widać ciąży na usg.
zależy czy utrzyma mi się przyrost, bo jeśli tak, to może będzie widać, zobaczymy 🙂
To moja pierwsza ciąża więc wszystko bym chciała na raz i jak najszybciej 😀 dzwoniłam też do endokrynolog dzień po pozytywnym teście i okazało się że dobrze zrobiłam bo TSH bardzo wystrzeliło.

Rozumiem i współczuję, ja w pracy stacjonarnie siedzę i koleżanka przyniosła dzisiaj sobie kanapki z pastą jajeczną - to była ciężka walka xD
Ja na szczescie z domu pracuje a maz jezdzi do biura wiec jest szansa ze jak popoludniami wyjde z kolezankami na kawke to damy rade do piatku utrzymac w tajemnicy :D

Ja jestem ubezpieczona w lux med ale w zwiazku z tym ze ginekolodzy z ich placowek w BDG srednio do mnie przemawiaja. Zarejestrowalam sie do jakiegos po prostu glownie po to zeby dostac skierowania na jakies podstawowe badania krwi itd ale zostaje tez u mojej innej ginekolog ktora prowadzila moja pierwsza ciaze i jej ufam bezgranicznie :) jak bedzie potrzeba zrobienia jakis innych badań ktore ona zasugeruje to zrobie je prywatnie ale reszte z lux med zeby nie tracic kasy.
Jakiego lekarza polecasz z Bydgoszczy?

reklama
Dziewczyny Wy też tak macie że nie możecie się na niczym skupić i ciągle siedzicie na forum lub czytacie informacje o ciąży? Dobrze że w przyszłym tygodniu wracam do pracy bo przez ostatnie dni leniuchuje 🤣
Ja to koncentrację mam na poziomie zerowym a pracować trzeba. Zamiast numerów NIP wysyłam PESEL itp. coś wydrukuję - zgubię, zapomnę co robiłam. Czuję że dla firmy lepiej byłoby gdybym poszła na zwolnienie;-)

Do góry