reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja jestem ubezpieczona w lux med ale w zwiazku z tym ze ginekolodzy z ich placowek w BDG srednio do mnie przemawiaja. Zarejestrowalam sie do jakiegos po prostu glownie po to zeby dostac skierowania na jakies podstawowe badania krwi itd ale zostaje tez u mojej innej ginekolog ktora prowadzila moja pierwsza ciaze i jej ufam bezgranicznie :) jak bedzie potrzeba zrobienia jakis innych badań ktore ona zasugeruje to zrobie je prywatnie ale reszte z lux med zeby nie tracic kasy.

reklama
Ja jestem ubezpieczona w lux med ale w zwiazku z tym ze ginekolodzy z ich placowek w BDG srednio do mnie przemawiaja. Zarejestrowalam sie do jakiegos po prostu glownie po to zeby dostac skierowania na jakies podstawowe badania krwi itd ale zostaje tez u mojej innej ginekolog ktora prowadzila moja pierwsza ciaze i jej ufam bezgranicznie :) jak bedzie potrzeba zrobienia jakis innych badań ktore ona zasugeruje to zrobie je prywatnie ale reszte z lux med zeby nie tracic kasy.
ja zrobiłam wstępnie tak samo, ale posprawdzalam opinie o lekarzu, do którego idę, więc jeśli wzbudzi moje zaufanie, to być może u niego zostanę. Wtedy myślę, że pieniądze zaoszczędzone na prywatnych wizytach przeznaczyłbym na jedno z bezinwazyjnych badań genetycznych, jeśli pojawiłoby się chociaż najmniejsze przypuszczenie, że coś jest nie tak. Mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.

o jaki kochany. Bo oni mają nas dość a z drugiej strony wiedzą dlaczego tak mamy i podświadomie się cieszą z tego stanu. 🙈😀 dla mnie to jest hit jak się smaki w ciąży zmieniają. Ja kawosz, który codziennie zaczynał dzień kawą i ciastkiem czekoladowym mam wstręt ! Mąż nie uwierzy, że odrzuca mnie od czekoladowych ciasteczek. 😂 jedyne na co mam ochotę to biszkopty i herbata owocowa.
Biszkopty!
Przez pierwszy trymestr pierwszej ciąży jadłam tylko biszkopty i mandarynki, nic innego nie wchodziło.
Pamietam jak byłam wściekła na ty j wszystkich lekarzy mądrzących się na temat zdrowej i zrownoważonej diety w ciąży :D

Dziewczyny Wy też tak macie że nie możecie się na niczym skupić i ciągle siedzicie na forum lub czytacie informacje o ciąży? Dobrze że w przyszłym tygodniu wracam do pracy bo przez ostatnie dni leniuchuje 🤣
Jezu ja tez tak mam … powiem Ci, ze ja ciagle w pracy i jest jeszcze gorzej bo nie jestem tak zorganizowana i skupiona na robocie 😂

Ja też jestem na pzu zdrowie ale akurat mój ginekolog od lat też jest od niedawna więc mam trochę szczęścia :D
Ja dzisiaj się czuję fatalnie, bardzo mnie ciągnie jajnik i mam koszmarne mdłości że w pracy wysiedzieć nie mogę.
W ogóle u mnie w dziale są dwie dziewczyny poza mną i dzisiaj już komentarze ze albo w ciąży, albo na kacu albo korona a ja naprawdę nie nam siły dzisiaj wdawać się w dyskusje 🙄

reklama
Ja właśnie odebrałam drugi wynik bety, co prawda w innych godzinach, bo pierwsza pobierałam o 15, a druga dzisiaj o 7. Ale jest wzrost 🙈
07.02 beta - 358,2
09.02 beta 851,3
Jestem w pracy i cały czas tylko myślałam o tym wyniku 😬 a szlam po niego z palpitacja serca, ale trochę mi ulżyło!

Do góry