reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A jak sie laski ogólnie czujecie?
Bo u mnie po koszmarnym I trymestrze, miałam dobry 4 miesiąc a potem już jakby coraz gorzej. Bóle w pachwinach, teraz zgaga gigant, jakoś mam mało energii. Poszłam na spacer do lasu to trasa która zajmowała mi 40min zeszła mi w godzinę. Gdzie ten magiczny drugi trymestr pełen energii?

reklama
Bo u mnie po koszmarnym I trymestrze, miałam dobry 4 miesiąc a potem już jakby coraz gorzej. Bóle w pachwinach, teraz zgaga gigant, jakoś mam mało energii. Poszłam na spacer do lasu to trasa która zajmowała mi 40min zeszła mi w godzinę. Gdzie ten magiczny drugi trymestr pełen energii?
Ja od kilku dni tez się męczę z koszmarną zgagą.. do tego kryzys w spaniu, budzę się o 3 w nocy i do rana już nie śpię.. teraz jeszcze te upały się zaczynają to aby siedzę w domu, bo ledwo wyjdę na zewnątrz a już mam dość 🥵

A na hemoglobine na razie mówił że jest okej i nic nie brać dodatkowo... 🤷‍♀️ A przeciwciała jak mi nie wyjdą to nie mam iść na tą antyglobuline.. Bo obydwoje z mężem mamy Rh-.
To trzymaj kciuki żeby nie wyszły bo tak bolał ten zastrzyk jak nie wiem. Miałam to już drugi raz podawane, ale dzisiaj jakoś niefortunnie bo aż mnie dreszcze przechodziły heh na szczęście już po. Mój mąż ma Rh + więc tego nie uniknę.

Ja w te upały to chyba sobie daruje spacery, źle znoszę takie temperatury. Wczoraj trochę jeździłam po mieście to mi aż słabo się zrobiło wieczorem ze zmęczenia... Ogólnie ostatnio godzina 20 a ja dętka... Na nic siły nie mam 😔

Ja od kilku dni tez się męczę z koszmarną zgagą.. do tego kryzys w spaniu, budzę się o 3 w nocy i do rana już nie śpię.. teraz jeszcze te upały się zaczynają to aby siedzę w domu, bo ledwo wyjdę na zewnątrz a już mam dość 🥵
Ja w te upały to chyba sobie daruje spacery, źle znoszę takie temperatury. Wczoraj trochę jeździłam po mieście to mi aż słabo się zrobiło wieczorem ze zmęczenia... Ogólnie ostatnio godzina 20 a ja dętka... Na nic siły nie mam 😔
Jesteśmy w tym razem :)

Ja to się dobrze czuję, u mnie to juz trzeci trymestr. Na spacery z psem chodzę rano o 7 i na sam wieczór po 21, to się da pochodzić jeszcze. Popołudniu w upał to już mąż chodzi. Zgagę zauważyłam, że mam po kiszonych ogórkach i malosolnych, więc już nie jem.

ja dobrze, poza tym że jak dużo chodzę to bolą mnie więzadła i brzuch trochę ciągnie no i coraz bardziej niewygodnie ogólnie, szczególnie w nocy 🥴 i ostatnio zaskoczyło mnie to, że przestałam już widzieć moje miejsca intymne haha 🤣

Ja miałam słaby pierwszy i drugi trymestr, wymioty zmęczenie i brak energii. Teraz weszłam w trzeci i muszę przyznać, że odżyłam 😀

ja dobrze, poza tym że jak dużo chodzę to bolą mnie więzadła i brzuch trochę ciągnie no i coraz bardziej niewygodnie ogólnie, szczególnie w nocy 🥴 i ostatnio zaskoczyło mnie to, że przestałam już widzieć moje miejsca intymne haha 🤣
Hehe 😅 u mnie to samo, depilacja już jest problemem 😀

reklama
Do góry