reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ale Wam zazdroszczę tego wolnego, ja dzisiaj w pracy ale mam zamiar się poobijać i jakoś dotrwać do tej 16.
W poniedziałek za to mam wolne bo mam wizytę u mojej ginekolog. To będzie 5+5 więc pewnie za dużo nie będzie widać ale chociaż sprawdzi czy wszystko jest ok. Miałam przełożyć wizytę o tydzień ale wolę pójść teraz i podpytać o ćwiczenia na siłowni, strasznie mnie korci żeby pójść poćwiczyć ale pobolewa mnie lekko brzuch i dlatego się boję, że sobie zaszkodzę.
dasz radę! Szybko minie. A też tak się męczysz w pracy? Ja to jestem tak zmęczona , mimo że siedzę przy biurku i za dużo nie robię. Ciagle ziewam. Wczoraj kolega z pracy się mnie pyta co mi się dzieje, że chodzę jakaś bez życia. Zaraz skończą mi się powody co mi jest. A to już mówiłam, że ciężki week, a to że przeziębiona, niewyspana. 😀

reklama
Hej ja tez po pierwszej wizycie ale takiej raczej z ciekawości no i żałuję xD nic nie było widać a poza tym gin nastraszył ze może być pozamaciczna / biochemiczna lub po prostu za wcześnie. Kazał zrobić komplet badań i przyjść za tydzień w piątek tez. Oczywiście przez to jestem już w nerwach i mam wrażenie jakby zaraz miał mi polecieć okres :/ więc lepiej jednak nie chodzić wcześniej xD
A tak to kazał zachowywać się jak w ciąży w sensie nie pić alkoholu, nie palić papierosów dużo spać i dużo wody pić. I trzymać się diety i wyminę il produkty które można a których nie.
Ale akurat ja alkoholu nie pije i nie paliłam papierosów nigdy, śpię bo chce mi się spać, pije wodę ale się zmuszam i dużo przez to sikam a na diecie jestem od dawna od dziewczyn z Akademii Płodności a tam zasady są podobne tylko lekko to zmodyfikowałam teraz więc w sumie dowiedziałam się nic 🤷‍♀️
Smutno

Życzę Wam spokojnego i miłego weekendu ❤️

Ostatnia edycja:
dasz radę! Szybko minie. A też tak się męczysz w pracy? Ja to jestem tak zmęczona , mimo że siedzę przy biurku i za dużo nie robię. Ciagle ziewam. Wczoraj kolega z pracy się mnie pyta co mi się dzieje, że chodzę jakaś bez życia. Zaraz skończą mi się powody co mi jest. A to już mówiłam, że ciężki week, a to że przeziębiona, niewyspana. 😀
Ja tez jestem zmęczona i mogę cały czas spać. Też w pracy zadają niewygodne pytania też siedzę przy biurku i do tej 16 to mam kilka takich zjazdów ze mam wrażenie za zasnę :D wymyśliłam taka wymówkę ze to przez te okropna pogodę ale nie wiem czy mi wierzą xD ogólnie raczej depresyjny nastrój xD

Tak, też cały czas jestem zmęczona. Poza tym nie mam żadnych innych objawów. Ale pracę mam wymagającą skupienia, a z tym ostatnio ciężko. Mam nadzieję, że po weekendzie będzie lepiej jak trochę odpocznę.
Częściowo pracuję zdanie, w biurze jestem 2-3 dni w tygodniu więc na razie nikt chyba po mnie nie widzi, że jestem jakaś taka nieprzytomna :)

Hej ja tez po pierwszej wizycie ale takiej raczej z ciekawości no i żałuję xD nic nie było widać a poza tym gin nastraszył ze może być pozamaciczna / biochemiczna lub po prostu za wcześnie. Kazał zrobić komplet badań i przyjść za tydzień w piątek tez. Oczywiście przez to jestem już w nerwach i mam wrażenie jakby zaraz miał mi polecieć okres :/ więc lepiej jednak nie chodzić wcześniej xD
A tak to kazał zachowywać się jak w ciąży w sensie nie pić alkoholu, nie palić papierosów dużo spać i dużo wody pić. I trzymać się diety i wyminę il produkty które można a których nie.
Ale akurat ja alkoholu nie pije i nie paliłam papierosów nigdy, śpię bo chce mi się spać, pije wodę ale się zmuszam i dużo przez to sikam a na diecie jestem od dawna od dziewczyn z Akademii Płodności a tam zasady są podobne tylko lekko to zmodyfikowałam teraz więc w sumie dowiedziałam się nic 🤷‍♀️
Smutno

Poczekaj spokojnie do kolejnej wizyty, pisałaś że miałaś późno owu więc pewnie wszystko się przesunęło

Ale Wam zazdroszczę tego wolnego, ja dzisiaj w pracy ale mam zamiar się poobijać i jakoś dotrwać do tej 16.
W poniedziałek za to mam wolne bo mam wizytę u mojej ginekolog. To będzie 5+5 więc pewnie za dużo nie będzie widać ale chociaż sprawdzi czy wszystko jest ok. Miałam przełożyć wizytę o tydzień ale wolę pójść teraz i podpytać o ćwiczenia na siłowni, strasznie mnie korci żeby pójść poćwiczyć ale pobolewa mnie lekko brzuch i dlatego się boję, że sobie zaszkodzę.
Dziś już piątej więc oby Ci szybko zleciało do 16:00 :D

Smutno

U mnie było to samo w pierwszej ciąży, także spokojnie na następnej już na pewno będzie widac 😉

reklama
Do góry