reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Mi ostatnio też spadły wyniki czerwonokrwinkowe, ale lekarz na razie mówi, że mam dieta postarać się poprawić. Dziś na obiad zrobiłam gulasz wolowy a na dodatek brokuł, żeby przyjmować więcej żelaza. Do picia woda z cytryną i pietruszka (taki zblendowany) a jako zakaska pestki dyni i kawałek gorzkiej czekolady. Btw coś mi się dziś rzuciolo na słodkie.... Nie jem ze względu na podejrzenie cukrzycy, ale aż ciężko mi sie powstrzymać
Ja jestem ciekawa czy mi branie Wit. pomoże.Bo z tym jedzeniem to nie wiem ile trzeba by było wszystkiego jeść by nadrobić braki.

reklama
Ja jestem ciekawa czy mi branie Wit. pomoże.Bo z tym jedzeniem to nie wiem ile trzeba by było wszystkiego jeść by nadrobić braki.
To prawda, ciężko dieta zjeść tyle, żeby dziennie było 30mg żelaza, a biorąc pod uwagę, że spada hemoglobina to pewnie jeszcze więcej miligramow powinnam jeść. Ale warto spróbować :) jak nie pomoże to pewnie zapisze mi żelaza w jakimś preparacie (swoją droga one słabo się wchłaniając niestety)

To prawda, ciężko dieta zjeść tyle, żeby dziennie było 30mg żelaza, a biorąc pod uwagę, że spada hemoglobina to pewnie jeszcze więcej miligramow powinnam jeść. Ale warto spróbować :) jak nie pomoże to pewnie zapisze mi żelaza w jakimś preparacie (swoją droga one słabo się wchłaniając niestety)
U Ciebie to jeszcze masz podwójne wysysacze to już całkiem nadganianie utrudnione no chyba że masz dobrą przyswajalność.

ja nie daje rady juz tymi bólami rąk i nóg 🥴 nie wiem już co robić....
Myślę, że internista wskazany.

@JM* A jak z tymi Twoimi zębami/zatokami?

Malutka mi się dzisiaj w nocy jakoś koszmarnie obróciła. Była w pozycji głowkowej ze stopami po lewej stronie. A teraz jakoś wyżej jest i bardziej na boku. Nie wyrabiam w pozycji pionowej, dużo słabiej czuje jej ruchy (ona głównie kończynami macha), ale pewnie teraz kopie w tylną ścianę i to też mnie wykańcza. Jak się położę, to brzuch mam generalne miękki (poza miejscem gdzie wypycha tyłek), więc nie panikuje, ale czuję się koszmarnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Myślę, że internista wskazany.

@JM* A jak z tymi Twoimi zębami/zatokami?

Malutka mi się dzisiaj w nocy jakoś koszmarnie obróciła. Była w pozycji głowkowej ze stopami po lewej stronie. A teraz jakoś wyżej jest i bardziej na boku. Nie wyrabiam w pozycji pionowej, dużo słabiej czuje jej ruchy (ona głównie kończynami macha), ale pewnie teraz kopie w tylną ścianę i to też mnie wykańcza. Jak się położę, to brzuch mam generalne miękki (poza miejscem gdzie wypycha tyłek), więc nie panikuje, ale czuję się koszmarnie.
Moje są na razie na tyle male, że obracają się całkiem często :) na USG zawsze w innej pozycji. Lubią się dwa upchnąć w prawy dolny fragment brzucha i wtedy moge zrobić najwyzej 3 kroki tak boli. Mam nadzieję, że jak już obiora docelową pozycję to bedzie znośna :p

Do góry