Ja jestem ciekawa czy mi branie Wit. pomoże.Bo z tym jedzeniem to nie wiem ile trzeba by było wszystkiego jeść by nadrobić braki.Mi ostatnio też spadły wyniki czerwonokrwinkowe, ale lekarz na razie mówi, że mam dieta postarać się poprawić. Dziś na obiad zrobiłam gulasz wolowy a na dodatek brokuł, żeby przyjmować więcej żelaza. Do picia woda z cytryną i pietruszka (taki zblendowany) a jako zakaska pestki dyni i kawałek gorzkiej czekolady. Btw coś mi się dziś rzuciolo na słodkie.... Nie jem ze względu na podejrzenie cukrzycy, ale aż ciężko mi sie powstrzymać
reklama
To prawda, ciężko dieta zjeść tyle, żeby dziennie było 30mg żelaza, a biorąc pod uwagę, że spada hemoglobina to pewnie jeszcze więcej miligramow powinnam jeść. Ale warto spróbować jak nie pomoże to pewnie zapisze mi żelaza w jakimś preparacie (swoją droga one słabo się wchłaniając niestety)Ja jestem ciekawa czy mi branie Wit. pomoże.Bo z tym jedzeniem to nie wiem ile trzeba by było wszystkiego jeść by nadrobić braki.
Aż tak rwa może masz zapalenie stawów ale żeby tak wszystkie narazja nie daje rady juz tymi bólami rąk i nóg nie wiem już co robić....
Crp sobie zbadajAż tak rwa może masz zapalenie stawów ale żeby tak wszystkie naraz
U Ciebie to jeszcze masz podwójne wysysacze to już całkiem nadganianie utrudnione no chyba że masz dobrą przyswajalność.To prawda, ciężko dieta zjeść tyle, żeby dziennie było 30mg żelaza, a biorąc pod uwagę, że spada hemoglobina to pewnie jeszcze więcej miligramow powinnam jeść. Ale warto spróbować jak nie pomoże to pewnie zapisze mi żelaza w jakimś preparacie (swoją droga one słabo się wchłaniając niestety)
ja porównywałam kilka aptek internetowych i w aptelia wyszło najtaniej, ale jeszcze nie zamawiałam bo w poniedziałek jedziemy nad morzeJa ostatnio kupuje wszytsko w Aptelia, ceny sporo niższe niż w innych internetowych, tylko trochę dłużej się na przesyłkę czeka
aspekt
Fanka BB :)
Myślę, że internista wskazany.ja nie daje rady juz tymi bólami rąk i nóg nie wiem już co robić....
@JM* A jak z tymi Twoimi zębami/zatokami?
Malutka mi się dzisiaj w nocy jakoś koszmarnie obróciła. Była w pozycji głowkowej ze stopami po lewej stronie. A teraz jakoś wyżej jest i bardziej na boku. Nie wyrabiam w pozycji pionowej, dużo słabiej czuje jej ruchy (ona głównie kończynami macha), ale pewnie teraz kopie w tylną ścianę i to też mnie wykańcza. Jak się położę, to brzuch mam generalne miękki (poza miejscem gdzie wypycha tyłek), więc nie panikuje, ale czuję się koszmarnie.
Ostatnia edycja:
reklama
Moje są na razie na tyle male, że obracają się całkiem często na USG zawsze w innej pozycji. Lubią się dwa upchnąć w prawy dolny fragment brzucha i wtedy moge zrobić najwyzej 3 kroki tak boli. Mam nadzieję, że jak już obiora docelową pozycję to bedzie znośnaMyślę, że internista wskazany.
@JM* A jak z tymi Twoimi zębami/zatokami?
Malutka mi się dzisiaj w nocy jakoś koszmarnie obróciła. Była w pozycji głowkowej ze stopami po lewej stronie. A teraz jakoś wyżej jest i bardziej na boku. Nie wyrabiam w pozycji pionowej, dużo słabiej czuje jej ruchy (ona głównie kończynami macha), ale pewnie teraz kopie w tylną ścianę i to też mnie wykańcza. Jak się położę, to brzuch mam generalne miękki (poza miejscem gdzie wypycha tyłek), więc nie panikuje, ale czuję się koszmarnie.