Na szkole rodzenia mówili że 10/godzinę, około 1.5-2 godziny po posiłku można ew. czasami skrócić do 5 na 30 min jeżeli nie mamy dużo czasu na liczenieA ile tych ruchów powinno być? Ogólnie powinno się je liczyć? U mnie czasem zupełnie cichutko chyba sobie śpią a czasem gruba impreza z podskokami brzucha
reklama
olala25
Fanka BB :)
w ciąży niepowikłanej nie trzeba a jak jest zalecenie liczenia to właśnie 10 na godzinę, jak się dojdzie do 10 to się kończy liczenie. A przy bliźniakach to nie wiem czy to razy dwa czy jak Moja mała jest ruchliwą, nie liczęA ile tych ruchów powinno być? Ogólnie powinno się je liczyć? U mnie czasem zupełnie cichutko chyba sobie śpią a czasem gruba impreza z podskokami brzucha
Byłam dzisiaj na badaniach, hemoglobina 11,6, więc utrzymała się na tym samym poziomie po miesiącu żelaza+B12/ Floradixu/ pokrzywy. Poziom żelaza mialam badany miesiąc temu i był w normie, więc w sumie nie spodziewałam się spektakularnych efektów suplementacji i Tardyferon biorę co 2 dni, bo mój brzuch za nim nie przepada.
Olafasola1990
Ja kupiłam soki z buraków ćwikłowych z fortuny i naprawde mi smakują będę Piła 1 dziennie do badania krwiWłaśnie wypiłam pierwsze 25ml zakwasi z buraka nie będę jego fanką
Olafasola1990
Generalnie przez ta moja teściowa i ta jej obsesje na punkcie toksoplazmozy dostaje dzisiaj palpitacji. W domu mamy i psy i kota. Kuweta stoi w łazience i wczoraj ta nasza psina w niej szpitala (wiadomo po co). Ja dzisiaj przysnęłam na kanapie i obudziło mnie to jak próbowała mnie polizać po buzi. Lekko dotknęła tym swoim jęzorem ust, ale zaraz wytarlam bo to nic przyjemnego. I oczywiście odezwało się we mnie: co jak ona mnie zarazi toksoplazmoza Ja w tej ciąży oszaleje… Mama mi powiedziała, ze nawet nie ma takiej możliwości bo ślina psa działa antyseptycznie i nie miała tego pyska w kociej kupie.
crainte
To ja dodam taką ciekawostkę. Miałam robioną morfologię w odstępstwie 3 dni. Płytki spadły mi prawie o 120 jednostek. Były nadal w normie, ale spadek konkretny. Zapytałam gin czy sie tym martwić, bo ja mam trochę hopla na punkcie krzepliwości. Powiedziała, że wystarczyło, że robiłam w innym labolatorium i już może być aż tak bardzo zmieniony. Faktycznie. Dla spokoju zrobilam po paru dniach w swoim i znowu wyszła mniej więcej moja norma Kolejny raz się dowiedziałam, że morfologię rozpatruje się całościowow ciąży niepowikłanej nie trzeba a jak jest zalecenie liczenia to właśnie 10 na godzinę, jak się dojdzie do 10 to się kończy liczenie. A przy bliźniakach to nie wiem czy to razy dwa czy jak Moja mała jest ruchliwą, nie liczę
Byłam dzisiaj na badaniach, hemoglobina 11,6, więc utrzymała się na tym samym poziomie po miesiącu żelaza+B12/ Floradixu/ pokrzywy. Poziom żelaza mialam badany miesiąc temu i był w normie, więc w sumie nie spodziewałam się spektakularnych efektów suplementacji i Tardyferon biorę co 2 dni, bo mój brzuch za nim nie przepada.
Mogę Cię uspokoić, że jeśli sprzątacie kocie kupy codziennie to nie ma ryzyka zarażenia. Toxoplasma żeby dojrzeć do formy zakaźnej dla człowieka musi poleżeć w kuwecie kilka dni.Generalnie przez ta moja teściowa i ta jej obsesje na punkcie toksoplazmozy dostaje dzisiaj palpitacji. W domu mamy i psy i kota. Kuweta stoi w łazience i wczoraj ta nasza psina w niej szpitala (wiadomo po co). Ja dzisiaj przysnęłam na kanapie i obudziło mnie to jak próbowała mnie polizać po buzi. Lekko dotknęła tym swoim jęzorem ust, ale zaraz wytarlam bo to nic przyjemnego. I oczywiście odezwało się we mnie: co jak ona mnie zarazi toksoplazmoza Ja w tej ciąży oszaleje… Mama mi powiedziała, ze nawet nie ma takiej możliwości bo ślina psa działa antyseptycznie i nie miała tego pyska w kociej kupie.
Moje dziś o 5 rano miały imprezę, 10 ruchów to ja miałam w 5 minutw ciąży niepowikłanej nie trzeba a jak jest zalecenie liczenia to właśnie 10 na godzinę, jak się dojdzie do 10 to się kończy liczenie. A przy bliźniakach to nie wiem czy to razy dwa czy jak Moja mała jest ruchliwą, nie liczę
Chyba sok z buraka ma wysoki indeks glikemiczny, więc unikam go ze względu na podejrzenie cukrzycy ciazowej. Zakwas z buraka ma lepszy indeks... ale gorszy smakJa kupiłam soki z buraków ćwikłowych z fortuny i naprawde mi smakują będę Piła 1 dziennie do badania krwi
crainte
Ja mam 7 ruch w 3 minucie, ale... Czy nie liczy się dopiero po 28 tygodniu? Poza tym.. Maluch ma zwyczaj, że na spacerach twardo zasypia, a ja mam zwyczaj po głównych posiłkach spacerMoje dziś o 5 rano miały imprezę, 10 ruchów to ja miałam w 5 minut
reklama
Moje też dużo śpią w ciągu dnia, a wieczorami i nocą stają sie bardziej ruchliwe.Ja mam 7 ruch w 3 minucie, ale... Czy nie liczy się dopiero po 28 tygodniu? Poza tym.. Maluch ma zwyczaj, że na spacerach twardo zasypia, a ja mam zwyczaj po głównych posiłkach spacer