Za co Ty płacisz temu ginekologowiNo niestety, nie musiało Cię przewiac, mógł jakoś wirus złapać. Co prawda moim zdaniem zwiekszona liczba przypadków związana jest też z tym, że ludzie testują się przed wakacjami za granicą, ale w sumie nie patrzylam na statystyki, nie mam siły się dołować W tym tygodniu idę do rodzinnej pogadać o tym szczepieniu na tężec, krztusiec, błonicę i polio, bo mój ginekolog jak zwykle bardzo "pomocny" - wysłał mnie do prywatnego internisty piętro niżej.
reklama
crainte
Fanka BB :)
A kiedy się szczepiłaś i którą dawką?Tak w temacie covid, wczoraj pytałam lekarza jak ten mój poziom przeciwciał. Powiedział, że bardzo ładny i na razie mam się wstrzymać z doszczepieniem.
Betty2
@aspekt Kochana z wyszukiwarki tematycznej na forum mignęło mi że temat heparyny i zastrzyków ci nie obcy. ..Dziś mi lekarz je zapisał.
Chciałam zapytać czy je bierzesz(?), a może któraś tu z forumek i napisze ktoś mi czy temat do przeżycia....
Kiedyś je brałam po laparoskopii ale zapomniałam.Słyszalam że bolesne,siniak lubi być. Mąż mi zapoda ale tak ogólnie chciałam zapytać jak wam z nimi...Czy lepiej rano czy wieczorem itp.
Będę wdzięczna za odp
Chciałam zapytać czy je bierzesz(?), a może któraś tu z forumek i napisze ktoś mi czy temat do przeżycia....
Kiedyś je brałam po laparoskopii ale zapomniałam.Słyszalam że bolesne,siniak lubi być. Mąż mi zapoda ale tak ogólnie chciałam zapytać jak wam z nimi...Czy lepiej rano czy wieczorem itp.
Będę wdzięczna za odp
Też wydaje mi się, że przesadza.
@Kocka A ile masz? Ja się wahałam czy teraz nie robic, ale wiem że lekarz mi powie, że nie ma wytycznych i że jak się chce szczepić to nieważne ile mam p/ciał.
3340A kiedy się szczepiłaś i którą dawką?
Szczepilam się dwa razy jakoś w czerwcu i lipcu zeszłego roku, a w styczniu tego roku przechorowalam covid, lekko jeden dzień gorączki i ból pleców.
Nie ma jasnych wytycznych, ale 3tys to sporo.
Ja biorę już ponad 5 miesiecy heparyne@aspekt Kochana z wyszukiwarki tematycznej na forum mignęło mi że temat heparyny i zastrzyków ci nie obcy. ..Dziś mi lekarz je zapisał.
Będę wdzięczna za odp
Robię szybki strzał z rana, właściwie bezbolesny. Obejrzyj sobie na fejsie Pana Pielęgniarkę- opisuje jak należy robić iniekcje. Zasady są proste. Nie dezynfekujesz skory. Nie wypuszczasz powietrza ze strzykawki. Łapiesz faldek ok 2-5cm od pępka na lewo lub prawo. Szybkiej ruchem bez wahania wbijasz igle i powoli podajesz cała zawartość razem z powietrzem. I tyle
Betty2
Dziękuję, dam radę ale warto podpytaćJa biorę już ponad 5 miesiecy heparyne
Robię szybki strzał z rana, właściwie bezbolesny. Obejrzyj sobie na fejsie Pana Pielęgniarkę- opisuje jak należy robić iniekcje. Zasady są proste. Nie dezynfekujesz skory. Nie wypuszczasz powietrza ze strzykawki. Łapiesz faldek ok 2-5cm od pępka na lewo lub prawo. Szybkiej ruchem bez wahania wbijasz igle i powoli podajesz cała zawartość razem z powietrzem. I tyle
crainte
U mnie inaczej... Przyjęłam trzy dawki, ostatnią chwilę przed ciążą. Zastanawiam się nad sensem kolejnej, bo niby wypada na termin porodu3340
Szczepilam się dwa razy jakoś w czerwcu i lipcu zeszłego roku, a w styczniu tego roku przechorowalam covid, lekko jeden dzień gorączki i ból pleców.
Nie ma jasnych wytycznych, ale 3tys to sporo.
reklama
Kosz badania igg covid to 100zl, jeśli możesz to chyba warto sprawdzić jaki masz poziom.U mnie inaczej... Przyjęłam trzy dawki, ostatnią chwilę przed ciążą. Zastanawiam się nad sensem kolejnej, bo niby wypada na termin porodu