reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No niestety, nie musiało Cię przewiac, mógł jakoś wirus złapać. Co prawda moim zdaniem zwiekszona liczba przypadków związana jest też z tym, że ludzie testują się przed wakacjami za granicą, ale w sumie nie patrzylam na statystyki, nie mam siły się dołować ;) W tym tygodniu idę do rodzinnej pogadać o tym szczepieniu na tężec, krztusiec, błonicę i polio, bo mój ginekolog jak zwykle bardzo "pomocny" - wysłał mnie do prywatnego internisty piętro niżej.
Za co Ty płacisz temu ginekologowi 🤔

reklama
Tak w temacie covid, wczoraj pytałam lekarza jak ten mój poziom przeciwciał. Powiedział, że bardzo ładny i na razie mam się wstrzymać z doszczepieniem.

@aspekt Kochana z wyszukiwarki tematycznej na forum mignęło mi że temat heparyny i zastrzyków ci nie obcy. ..Dziś mi lekarz je zapisał.
Chciałam zapytać czy je bierzesz(?), a może któraś tu z forumek i napisze ktoś mi czy temat do przeżycia....
Kiedyś je brałam po laparoskopii ale zapomniałam.Słyszalam że bolesne,siniak lubi być. Mąż mi zapoda ale tak ogólnie chciałam zapytać jak wam z nimi...Czy lepiej rano czy wieczorem itp.
Będę wdzięczna za odp

Też wydaje mi się, że przesadza.

@Kocka A ile masz? Ja się wahałam czy teraz nie robic, ale wiem że lekarz mi powie, że nie ma wytycznych i że jak się chce szczepić to nieważne ile mam p/ciał.
A kiedy się szczepiłaś i którą dawką?
3340
Szczepilam się dwa razy jakoś w czerwcu i lipcu zeszłego roku, a w styczniu tego roku przechorowalam covid, lekko jeden dzień gorączki i ból pleców.
Nie ma jasnych wytycznych, ale 3tys to sporo.

@aspekt Kochana z wyszukiwarki tematycznej na forum mignęło mi że temat heparyny i zastrzyków ci nie obcy. ..Dziś mi lekarz je zapisał.
Chciałam zapytać czy je bierzesz(?), a może któraś tu z forumek i napisze ktoś mi czy temat do przeżycia....
Kiedyś je brałam po laparoskopii ale zapomniałam.Słyszalam że bolesne,siniak lubi być. Mąż mi zapoda ale tak ogólnie chciałam zapytać jak wam z nimi...Czy lepiej rano czy wieczorem itp.
Będę wdzięczna za odp
Ja biorę już ponad 5 miesiecy heparyne :)
Robię szybki strzał z rana, właściwie bezbolesny. Obejrzyj sobie na fejsie Pana Pielęgniarkę- opisuje jak należy robić iniekcje. Zasady są proste. Nie dezynfekujesz skory. Nie wypuszczasz powietrza ze strzykawki. Łapiesz faldek ok 2-5cm od pępka na lewo lub prawo. Szybkiej ruchem bez wahania wbijasz igle i powoli podajesz cała zawartość razem z powietrzem. I tyle :)

Ja biorę już ponad 5 miesiecy heparyne :)
Robię szybki strzał z rana, właściwie bezbolesny. Obejrzyj sobie na fejsie Pana Pielęgniarkę- opisuje jak należy robić iniekcje. Zasady są proste. Nie dezynfekujesz skory. Nie wypuszczasz powietrza ze strzykawki. Łapiesz faldek ok 2-5cm od pępka na lewo lub prawo. Szybkiej ruchem bez wahania wbijasz igle i powoli podajesz cała zawartość razem z powietrzem. I tyle :)
Dziękuję, dam radę ale warto podpytać 👍

3340
Szczepilam się dwa razy jakoś w czerwcu i lipcu zeszłego roku, a w styczniu tego roku przechorowalam covid, lekko jeden dzień gorączki i ból pleców.
Nie ma jasnych wytycznych, ale 3tys to sporo.
U mnie inaczej... Przyjęłam trzy dawki, ostatnią chwilę przed ciążą. Zastanawiam się nad sensem kolejnej, bo niby wypada na termin porodu 😁

reklama
Do góry