reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Mój już od jakiegos czasu jest ułożony pośladkami bezposrednio nad wejściem macicy. Mam nadzieję, że się niedługo odwróci bo tu już zaraz zaczynam 28 tydzień, więc czasu jest coraz mniej.

reklama
Właśnie wypiłam pierwsze 25ml zakwasi z buraka 😂 nie będę jego fanką
ja piłam codziennie przez prawie 3tyg i niestety nic mi to nie dało... wstrętny smak jak dla mnie, wmawiałam sobie, że to na krew i cel świeca środki i strasznie się wkurzylam, jak zobaczyłam, że parametry się nie poprawiły, a wręcz trochę spadły....

ja piłam codziennie przez prawie 3tyg i niestety nic mi to nie dało... wstrętny smak jak dla mnie, wmawiałam sobie, że to na krew i cel świeca środki i strasznie się wkurzylam, jak zobaczyłam, że parametry się nie poprawiły, a wręcz trochę spadły....
Buraki wcale nie mają aż tak dużo żelaza jak się wydaje. Ja jem na przykład codziennie owsianke z suszonymi morelami, daktylami i pestkami dyni. 4 szt daktyli zawiera około 8 mg żelaza, to tyle co około 4 szklanki soku z buraka, bo on ma okolo 1 mg w 100 ml. Morele i pestki dyni również zawierają bardzo dużo żelaza. Tylko uwaga na cukier bo to słodkie rzeczy.

Teraz stacjanarnie w doz tyle kosztowało?? Ja właśnie przez neta 54 w doz zapłaciłam w odbiorze osobistym, to cena szok jak na stacjonarny u nas doz jest droga aptekę, Gemini jest najtańsza.
U mnie kolejny raz stacjonarnie w doz powtarza sie cena internetowa i to w kilku miejscach

Ja też mam problem z żelazem i wczoraj dietetyk mi powiedział że poleca tofu - 100g to ponoc dzienna dawka zapotrzebowania na zelazo no i płatki kukurydziane są wzbogacane o żelazo (np na cornflakesach jest takie info)
Tak tofu też mi polecał dietetyk. Ja robię curry z mleczkiem kokosowym z tofu. I otręby pszenne mają też bardzo dużo.

U mnie kolejny raz stacjonarnie w doz powtarza sie cena internetowa i to w kilku miejscach
Ooo to super, ciekawe od czego to zależy. Bo ja się nieraz trochę zdziwiłam i nawet tam już nie chodzę w innym celu niż odbiór zam internetowego. Może to jest na zasadzie jakiejs franczyzy i właściciel decyduje za ile sprzedaje?

@Anulka4247 Dobrze, że dopisałas to ostatnie zdanie, bo (poza pestkami dyni) właśnie dokładnie takie smutne przemyślenie miałam jak czytalam - że cukier miałabym wywalony w kosmos ;)

Ooo to super, ciekawe od czego to zależy. Bo ja się nieraz trochę zdziwiłam i nawet tam już nie chodzę w innym celu niż odbiór zam internetowego. Może to jest na zasadzie jakiejs franczyzy i właściciel decyduje za ile sprzedaje?

@Anulka4247 Dobrze, że dopisałas to ostatnie zdanie, bo (poza pestkami dyni) właśnie dokładnie takie smutne przemyślenie miałam jak czytalam - że cukier miałabym wywalony w kosmos ;)
Ja przy daktylach z automatu przypomniałam sobie ile mają węgl.😁 Dziś siódmy dzień. Poranna tendencja lekko zniżkowa😁 Ale daktyle na szczęście nigdy nie były u mnie na pierwszym miejscu. No ale, jak żelazo, to któraś pisała o koktajlach z pietruszki...

Tak to raczej dla osób bez problemu z cukrzycą. A u mnie w DOZ ceny stacjonarne mocno się różnią od tych internetowych. To chyba zależy od konkretnej apteki, bo chyba to jest franczyza.

reklama
No właśnie ja też z cukrzycą i sietetyk polecił mi sprobowac jesc 40g platkow kukurydzianych zalanych 150 g mleka i łyzka platkow migdałowych… powiedział że jak będą przekroczenia to mam dzwonic i zmienimy ale że warto sprawdzić, więc będę testować.
Po za tym właśnie koktajl pietruszka, pomarańcza i woda też polecał do posiłku.
Kurcze wydaje mi się, że platki kukurydziane mają wysoki ig.

Do góry