reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja się ostatnio jak pytałam położnej w którym dokładnie tyg ten wymaz to mówiła 35-36 tyg i że to nie ginekolog pobiera a one 😱

reklama
Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości 😂 może wy coś polecicie?
Ja również biorę prenatal duo i i z każdym badaniem hemoglobina coraz gorzej. Póki co jeszcze w normie, ale nie wiadomo jak długo. Też się zastanawiam jak się ratować.

Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej 😭😭
U mnie też cukrzyca i też niestety ryzyko hipotrofii, na początku byłam załamana bo na połówkowych mała byla na 50 centylu a teraz rośnie na dolnej granicy, ale najważniejsze ze rośnie i że przepływy dobre. Muszę teraz częściej kontrolować te przepływy co 2 tygodnie wizyta i staram się myśleć pozytywnie, ale wiem co czujesz i że ciężko jest się nie martwić.

Ja również biorę prenatal duo i i z każdym badaniem hemoglobina coraz gorzej. Póki co jeszcze w normie, ale nie wiadomo jak długo. Też się zastanawiam jak się ratować.
Mi ostatnio też spadły wyniki czerwonokrwinkowe, ale lekarz na razie mówi, że mam dieta postarać się poprawić. Dziś na obiad zrobiłam gulasz wolowy a na dodatek brokuł, żeby przyjmować więcej żelaza. Do picia woda z cytryną i pietruszka (taki zblendowany) a jako zakaska pestki dyni i kawałek gorzkiej czekolady. Btw coś mi się dziś rzuciolo na słodkie.... Nie jem ze względu na podejrzenie cukrzycy, ale aż ciężko mi sie powstrzymać

Mi ostatnio też spadły wyniki czerwonokrwinkowe, ale lekarz na razie mówi, że mam dieta postarać się poprawić. Dziś na obiad zrobiłam gulasz wolowy a na dodatek brokuł, żeby przyjmować więcej żelaza. Do picia woda z cytryną i pietruszka (taki zblendowany) a jako zakaska pestki dyni i kawałek gorzkiej czekolady. Btw coś mi się dziś rzuciolo na słodkie.... Nie jem ze względu na podejrzenie cukrzycy, ale aż ciężko mi sie powstrzymać
Ja jestem ciekawa czy mi branie Wit. pomoże.Bo z tym jedzeniem to nie wiem ile trzeba by było wszystkiego jeść by nadrobić braki.

Ja jestem ciekawa czy mi branie Wit. pomoże.Bo z tym jedzeniem to nie wiem ile trzeba by było wszystkiego jeść by nadrobić braki.
To prawda, ciężko dieta zjeść tyle, żeby dziennie było 30mg żelaza, a biorąc pod uwagę, że spada hemoglobina to pewnie jeszcze więcej miligramow powinnam jeść. Ale warto spróbować :) jak nie pomoże to pewnie zapisze mi żelaza w jakimś preparacie (swoją droga one słabo się wchłaniając niestety)

reklama
Do góry