aspekt
Fanka BB :)
Ja też wystrzegam sie zamawiania w upał.Nooo... Wcale mnie nie dziwi. Zamawiam przez internet, tylko wolę odbierać od kuriera w rękę, żeby w upale nie leżało godzinami w paczkomacie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też wystrzegam sie zamawiania w upał.Nooo... Wcale mnie nie dziwi. Zamawiam przez internet, tylko wolę odbierać od kuriera w rękę, żeby w upale nie leżało godzinami w paczkomacie.
U mnie zaś Hc zwolniło w 22tyg było równe z om ,a teraz jak miałam 26tyg 2dn to Hc mam 25tyg 3dniDzis 25+5. Z tego co widzę to zawsze był gdzieś troszkę niżej za połowa, od 18tc widzę że z dl ciemieniowo siedzeniowa był na dolnej granicy cały czas, dziś jest poniżej ale tylko z tą wartością. Przepływów dziś nie badał, ostatnio badał i było wszystko ok. Za 3 tyg mam USG 3 trymestru. Z om mam 21.10 a teraz wychodzi 30.10
Teraz stacjanarnie w doz tyle kosztowało?? Ja właśnie przez neta 54 w doz zapłaciłam w odbiorze osobistym, to cena szok jak na stacjonarny u nas doz jest droga aptekę, Gemini jest najtańsza.Kupilam stacjonarnie w doz za 54zl to byla najnizsza cena ze wszystkich jakie widzialam. Dla porownania w aptece najblizej domu ponad 80zl
Niecały tydzień to nie powód do zmartiwenia. Moja ostatnia ciąże prowadziła perinatolog i mówiła, że dzieci rosną skokowo - a to bardzo urośnie noga, innym razem brzuch.U mnie zaś Hc zwolniło w 22tyg było równe z om ,a teraz jak miałam 26tyg 2dn to Hc mam 25tyg 3dni
Ceny w doz przez internet (nawet z odbiorem osobistym) a na półce w aptece to kosmiczna różnica.Teraz stacjanarnie w doz tyle kosztowało?? Ja właśnie przez neta 54 w doz zapłaciłam w odbiorze osobistym, to cena szok jak na stacjonarny u nas doz jest droga aptekę, Gemini jest najtańsza.
Takie, załączam zdj. A dziś 25+5
Dlatego się dziwię że tak tanio stacjonarnie @kociamama. kupila.Ceny w doz przez internet (nawet z odbiorem osobistym) a na półce w aptece to kosmiczna różnica.
No i właśnie... Ja od początku ciąży przez pierwsze 4 miesiące umierałam zs stresu na każde ryzyko o jakim mówił lekarz. A było tego sporo. Wszystkim się przejmowałam. Nauczyłam się kilku rzeczy. Po pierwsze to dobrze, że lekarz szuka ryzyk, ale to nie znaczy, że się potwierdzą. Po drugie, jak już ryzyka się potwierdzą, to nadal są ryzykami. Po trzecie, jak już się ryzyka zamieniają w fakty, to nadal najczęściej są konkretne drogi leczenia. Po piąte najważniejsze... Martwić się będziemy, jak już będzie czym. Fizycznie nie mam już siły zamartwiać się sytuacjami, które mogą, ale nie muszą się zdarzyć. Martwię się, ale duzo mniej. I po ostatnie... Martwiłam się przepływami, zespołem Downa, tachykardią, preeklampsją i co tam jeszcze? Toksoplazmozą. O cukrzycę byłam spokojna i właśnie ona się zdarzyłaU mojej córki tak samo glowa zaniżała i ostatecznie wydaje mi się że to dlatego, że ona odziedziczyła po mnie (a ja po rodzinie-tzw nordycka czaszka) wąski kształt czaszki i te elipsy które oni kreślą do pomiaru USG nigdy dobrze nie pasowały. Natomiast jak te rewelacje się objawiły właśnie po połówkowym, to ja już do końca ciąży chodziłam do dodatkowego lekarza tylko na USG. Przy czym u Ciebie korekta to na razie 9 dni, u mnie były już 2 tyg, kiedy była mowa o podejrzeniu hipotrofii i keidy zaczęłam brać medargin. Chciałam zacząć brać heparynę wtedy, ale mój prowadzący miał cykora i mi nie zapisał. Ostatecznie córka urodziła się na 30 centylu bez zmian anatomicznych itp. więc nie było żadnej hipotrofii.
Moja też perinatolog A z ciekawostek, to również ginekolog dziecięcy. Najdelikatniejsze badania, jakie w życiu miałamNiecały tydzień to nie powód do zmartiwenia. Moja ostatnia ciąże prowadziła perinatolog i mówiła, że dzieci rosną skokowo - a to bardzo urośnie noga, innym razem brzuch.
Do 2 tyg lub do około 3 centyla (są tacy ostrożni lekarze, dla których bariera jest 10 centyl) nie reaguje się. Ale szkoda że nie masz częściej wizyt z USG.
Ta moja też wyjątkowo przeprowadzała badanie ginekologiczne, bo bez wziernika, chyba tylko na wymaz założyła, miała jakiś w ogóle inny fotel niż te typowe ginekologiczne. A ginekologów w życiu przerobiłam wieeeelu i nikt inny tak nie badał. Jak prowadziłam u niej ciążę, to sama też była w ciąży i akurat poszła na L4 (w zaawansowanej ciąży, brzuch miała już mocno widoczny, na pewno III trym) jak trafiłam do poroduMoja też perinatolog A z ciekawostek, to również ginekolog dziecięcy. Najdelikatniejsze badania, jakie w życiu miałam