Też biorę Duo a że polecialy mi poniżej normy erytrocyty zapisał mi wit.b12Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości może wy coś polecicie?
reklama
kociamama.
Moderator
@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
Juz tu byl ten temat kiedys poduszany bo moj mozg ciazowy zrozumial, ze jak 3 tabletki to 3 razy dziennie
Ja do tej pory bralam duphavit pregna ale wczoraj skonczylo mi sie opakowanie i dzis juz zaczynam prenatal ze wzgledu na wieksza ilosc kwasow dha
Juz tu byl ten temat kiedys poduszany bo moj mozg ciazowy zrozumial, ze jak 3 tabletki to 3 razy dziennie
Ja do tej pory bralam duphavit pregna ale wczoraj skonczylo mi sie opakowanie i dzis juz zaczynam prenatal ze wzgledu na wieksza ilosc kwasow dha
Tak 2tabletki dha i 1tabletke clasic raz dziennie@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
crainte
Fanka BB :)
Tak i nie stresuj się, bo czasami te żółte są matowe, czasami przejrzyste. Nawet w ulotce zaznaczyli, że tak może być Dobrze się łykają. Zamawiaj przez internet. Doszłam już do ŕóżnicy 20 zł między internetem a apteką na opakowaniu.@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
No ja płacę 54zl jeszcze bo co zamawiam to droższe przez neta a w aptece 59 w najtańszej aptece stacjonarnej.Tak i nie stresuj się, bo czasami te żółte są matowe, czasami przejrzyste. Nawet w ulotce zaznaczyli, że tak może być Dobrze się łykają. Zamawiaj przez internet. Doszłam już do ŕóżnicy 20 zł między internetem a apteką na opakowaniu.
Alkaa
Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej
aspekt
Ojej. Który to tydzień? Ale nie denerwuj się, bo ze stresu tylko Ci ciśnienie i cukrir skoczą. Ty bierzesz heparynę i acard? Dziecko jest od początku w dolnych centylach czy teraz spadło z siatki albo coś zaczęło odbiegać od reszty? Jaką masz różnice między terminem OM a USG teraz? Dostałaś raport z USG z pomairami? Robił przepływy? Przerabiałam temat z drugim dzieckiem.Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej
Chyba przeginam z aktywnością w tym tygodniu, dzisiaj naprawdę niefajnie czuje brzuch, na szczęście jutro babcie zajmą się dziećmi a potem zaczynam urlop wypoczynkowy, ale też wyjeżdżamy na wieś i boję się, że wcale nie będę się wystarczająco oszczędzać :/
Anulka4247
Ja biorę Femibion, ale do tego jeszcze pregna dha i 6 magnezów, plus 2000 witaminy D i trivagin caly czas. Teraz to już tyle tego łykam, że na partie rozdzielam.Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości może wy coś polecicie?
reklama
aspekt
Widzę, że podobnie jak ja, chociaż ja jeszcze 5 tabletek witamin B Magnez zawsze warto osobno łykać. Jak brałam w pierwszej połowie ciąży leki, to miałam pudełko i każdego ranka robiłam porcje na cały dzień, bo inaczej się gubiłamJa biorę Femibion, ale do tego jeszcze pregna dha i 6 magnezów, plus 2000 witaminy D i trivagin caly czas. Teraz to już tyle tego łykam, że na partie rozdzielam.