reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości 😂 może wy coś polecicie?
Też biorę Duo a że polecialy mi poniżej normy erytrocyty zapisał mi wit.b12

reklama
@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
Juz tu byl ten temat kiedys poduszany bo moj mozg ciazowy zrozumial, ze jak 3 tabletki to 3 razy dziennie🤣
Ja do tej pory bralam duphavit pregna ale wczoraj skonczylo mi sie opakowanie i dzis juz zaczynam prenatal ze wzgledu na wieksza ilosc kwasow dha

@Olafasola1990 @JM* wy ten prenatal duo bierzecie raz dziennie 3 tabletki za jednym zamachem nie?
Juz tu byl ten temat kiedys poduszany bo moj mozg ciazowy zrozumial, ze jak 3 tabletki to 3 razy dziennie🤣
Ja do tej pory bralam duphavit pregna ale wczoraj skonczylo mi sie opakowanie i dzis juz zaczynam prenatal ze wzgledu na wieksza ilosc kwasow dha
Tak 2tabletki dha i 1tabletke clasic raz dziennie☺️

Tak i nie stresuj się, bo czasami te żółte są matowe, czasami przejrzyste. Nawet w ulotce zaznaczyli, że tak może być🙂 Dobrze się łykają. Zamawiaj przez internet. Doszłam już do ŕóżnicy 20 zł między internetem a apteką na opakowaniu.

Tak i nie stresuj się, bo czasami te żółte są matowe, czasami przejrzyste. Nawet w ulotce zaznaczyli, że tak może być🙂 Dobrze się łykają. Zamawiaj przez internet. Doszłam już do ŕóżnicy 20 zł między internetem a apteką na opakowaniu.
No ja płacę 54zl jeszcze bo co zamawiam to droższe przez neta a w aptece 59 w najtańszej aptece stacjonarnej.

Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej 😭😭

Ja zamawiam z Allegro od DrogeriaRosa za 45, bo mam smarta i darmowa dostawe. Mam zaufanie, bo oni też prowadzą aptekę - tu sprzedają jako drogeria.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie dość że wyszła mi ta głupia cukrzyca to jeszcze się okazało że mały rośnie cały czas na dolnej granicy centyla i jeśli na następnej wizycie spadnie poniżej to powiedział że jest ryzyko hipotrofii.. No i jestem teraz dobita jeszcze bardziej 😭😭
Ojej. Który to tydzień? Ale nie denerwuj się, bo ze stresu tylko Ci ciśnienie i cukrir skoczą. Ty bierzesz heparynę i acard? Dziecko jest od początku w dolnych centylach czy teraz spadło z siatki albo coś zaczęło odbiegać od reszty? Jaką masz różnice między terminem OM a USG teraz? Dostałaś raport z USG z pomairami? Robił przepływy? Przerabiałam temat z drugim dzieckiem.

Chyba przeginam z aktywnością w tym tygodniu, dzisiaj naprawdę niefajnie czuje brzuch, na szczęście jutro babcie zajmą się dziećmi a potem zaczynam urlop wypoczynkowy, ale też wyjeżdżamy na wieś i boję się, że wcale nie będę się wystarczająco oszczędzać :/

Dziewczyny, jakie suplementy bierzecie w ciąży? Ja biorę Prenatal Duo i od początku hemoglobina itd. trochę spadła, ale nadal w granicach lub normach wszystko. Myslalam o piciu jakich soczków z buraka na krew, ale nie wiem jakie ilości 😂 może wy coś polecicie?
Ja biorę Femibion, ale do tego jeszcze pregna dha i 6 magnezów, plus 2000 witaminy D i trivagin caly czas. Teraz to już tyle tego łykam, że na partie rozdzielam.

reklama
Ja biorę Femibion, ale do tego jeszcze pregna dha i 6 magnezów, plus 2000 witaminy D i trivagin caly czas. Teraz to już tyle tego łykam, że na partie rozdzielam.
Widzę, że podobnie jak ja, chociaż ja jeszcze 5 tabletek witamin B ;) Magnez zawsze warto osobno łykać. Jak brałam w pierwszej połowie ciąży leki, to miałam pudełko i każdego ranka robiłam porcje na cały dzień, bo inaczej się gubiłam ;)

Do góry