reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

A widzisz, bo zależy czym byłaś szczepiona🙂 Ja miałam Astra-Astra-Pfizer i każda kolejna była lepsza. Po pierwszej temperatura, obrzęk, dreszcze, mdłości, zawroty głowy i ogólne otępienie, a po trzeciej lekka senność i zmęczenie to wszystko, co się zdarzyło🙂 A z kolei Pfizer-Pfizer-Pfizer często na odwrót.. każda następna gorsza do przejścia.
Nie strasz... Ja miałam Pfizer-Pfizer więc trzecia była by najgorszaa 🙄 dlatego jeszcze się wstrzymuje, zapytam na wizycie ginekologa

reklama
@Betty2 Tak, biorę od potwierdzenia ciąży. Ja akurat robię już od kilku miesięcy w uda, tylko na początku robiłam w brzuch. Pierwszy robił mi mąż i było mega bolesne, wolę robić sama ;) Tak jak pisała @Kocka warto zobaczyć filmik na YT. Warto też szukać jasnego miejsca na trzymanej faldce, nie wbijać się tam, gdzie jest widoczne naczynie krwionośne. Mnie się praktycznie siniaki nie robią, czasem w miejscu wkłucia zostaje taka brunatna plama (wybroczyna?) Wszystko to olewam, kolejne robię w trochę innym miejscu, reszta niech sie goi w swoim tempie, zwykle kilka tyg. Ja akurat robię na noc, bo tak zakładam też globulkę z progesteronem - jak położę dzieci to mam czas na ostatnią kolację i wieczorne leki. Generalnie ryzyko zakrzepu w nocy jest wyższe niż w dzień, dlatego być może wieczór jest trochę lepsza pora niż ranek. A acard bierzesz? Czemu dał Ci teraz heparyne? Ponoć igła insulinowa jest znosniejsza niż ta w neoparinie, ale nie mam porównania.
Dał ze względu na wskaźnik BMI...a że któryś lekarz z kolei na moich wizytach w szpitalu dał acard dopiero po 16 tc (więc u mnie on wg badań apropo acardu w populacji działa proforma)...to dziś ten docelowy specjalista do którego mialam od początku chodzić ale zawsze a to na oddzial wezwany a to coś tam- jak to w szpitalu (!) to dziś się pochylił nad tematem dosadniej i zapisał mi prewencyjnie.
Eh nie ma to jak 1 lekarza mieć ale niestety z racji moich przeciwciał ciąża skierowana została pod szpital...a tam to wiadomo bywa tak i siak...ale jeszcze troszkę.

Dał ze względu na wskaźnik BMI...a że któryś lekarz z kolei na moich wizytach w szpitalu dał acard dopiero po 16 tc (więc u mnie on wg badań apropo acardu w populacji działa proforma)...to dziś ten docelowy specjalista do którego mialam od początku chodzić ale zawsze a to na oddzial wezwany a to coś tam- jak to w szpitalu (!) to dziś się pochylił nad tematem dosadniej i zapisał mi prewencyjnie.
Eh nie ma to jak 1 lekarza mieć ale niestety z racji moich przeciwciał ciąża skierowana została pod szpital...a tam to wiadomo bywa tak i siak...ale jeszcze troszkę.
Jak przepisał, to trzeba brać ;) Gdy bierzesz jednocześnie acard to chyba możesz mieć większą skłonność do siniaków.

Nie strasz... Ja miałam Pfizer-Pfizer więc trzecia była by najgorszaa 🙄 dlatego jeszcze się wstrzymuje, zapytam na wizycie ginekologa
Mam duży zakład pracy i miałyśmy wysoką wyszczepialność, więc mówię na podstawie tego, czego się naoglądałam😁 Ale prawda jest taka, że nie ma reguły, bo zdarzały się również sytuacje zupełnie odwrotne🙂 Także nie masz co się martwić na zapas i zrobić jak uważasz 🙂

Wiem, że kilka z was zastanawiało się nad wózkami Junama. Teraz jest bardzo dobra promocja w sklepie Bambi w Płocku, ale uwaga można wziąć dostawę i to darmową. Ja kupiłam wózek space o 600 zł taniej niż w sklepach w Wawie i 250 zl taniej niż najlepsza oferta na ceneo, a dodatkowo dają fotelik (cybex lub maxi cosi) za złotówkę. Kontakt i zamówienia są tylko przez messengera, ale poszło sprawnie, czekam na dostawę. Profil na FB nazywa się Bambi Płock - wszystko dla mamy dziecka. Sklep poleciła mi siostra, ktora wszystko tak kupowała. Wózek ma być jutro, nie mogę się doczekać 😀

Jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, zapoznawczych. Brzmiało obiecująco, chyba będzie całkiem ciekawie :) a Wy dziewczyny już chodzicie?

reklama
Do góry