reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

od zeszłej niedzieli byłam przeziębiona, katar, kaszel, gardło, ale można powiedzieć, że mam to za sobą.
mąż miał gorzej, bo u niego gorączka ponad 38° u mnie bez.
nie czuje się chora zupełnie, już kiedyś zdarzały mi się takie epizody, ale nie przywiązywałam do tego większej wagi, póki wyniki krwi i moczu były okej 🙆‍♀️
miałam w swoim życiu epizody nerwicy i wtedy miałam takie dziwne dolegliwości, różne... ale teraz wydaje mi się być okej psychicznie, no nie wiem 😬
Czasem takie bole nerwicowe przychodza wlasnie wtedy kiedy sie tego nie spodziewamy. Nie wtedy kiedy mamy na glowie duzo nerwow i stresu tylko wlasnie wtedy kiedy glowa odpuszcza to cialo zaczyna dawac znaki. Tym bardziej w ciazy jak hormony szaleja wydaje mi sie, ze jest to bardzo mozliwe

reklama
Czasem takie bole nerwicowe przychodza wlasnie wtedy kiedy sie tego nie spodziewamy. Nie wtedy kiedy mamy na glowie duzo nerwow i stresu tylko wlasnie wtedy kiedy glowa odpuszcza to cialo zaczyna dawac znaki. Tym bardziej w ciazy jak hormony szaleja wydaje mi sie, ze jest to bardzo mozliwe
przerabiałam to już tyyyyle razy, a dalej szukam racjonalnego wytłumaczenia 😬 masz rację.

od zeszłej niedzieli byłam przeziębiona, katar, kaszel, gardło, ale można powiedzieć, że mam to za sobą.
mąż miał gorzej, bo u niego gorączka ponad 38° u mnie bez.
nie czuje się chora zupełnie, już kiedyś zdarzały mi się takie epizody, ale nie przywiązywałam do tego większej wagi, póki wyniki krwi i moczu były okej 🙆‍♀️
miałam w swoim życiu epizody nerwicy i wtedy miałam takie dziwne dolegliwości, różne... ale teraz wydaje mi się być okej psychicznie, no nie wiem 😬
Ja bardziej myślałam o JM... A tak swoją drogą, to ciąża to dziwny stan... W pracy byłam bardzo obciążona psychicznie, nie pracuję już jakiś czas, a widzę po sobie, że moja psychika dużo gorzej radzi sobie z ciążą, jak z pracą. Z jednej strony wiem, że najgorzej reaguję na nowe, nierozpoznene sytuacje, bo... chyba mam problem, żeby je zaklasyfikować do poziomu nerwów i denerwuje się wtedy maksymalnie. Taka moja teoria😁 No w każdym razie... żaden objaw mnie nie zdziwi, że jest typowy dla ciąży😁

Jak mnie wczoraj całą szczęka zaczęła rwać na sen ,ból wszystkich zebow na raz przypuszczam że po tym clotlimazolum ,bo nie miało by mnie gdzie tak przewiac😭
Może umów się do rodzinnego, niech Ci wypisze skierowanie na morfologię i crp, obejrzy gardło, ucho?

jaki miałoby to mieć związek? 🙆‍♀️ jest na ulotce coś co do tego pasuje?
mnie rwa ręce i nogi od tygodnia z przerwami... wędrujący ból, łydki to jeszcze wytlumaczalne, ale ręce? tłumaczę to brakiem magnezu albo potasu, ale ciągle suplementuje... może takie bóle sie zdarzają w ciąży i u Ciebie padło na szczękę? nie wiem, trochę dziwne
Nie wiem na ulotce też nie ma pieczenia
Może umów się do rodzinnego, niech Ci wypisze skierowanie na morfologię i crp, obejrzy gardło, ucho?
Teraz już mniej odczuwam jak chodzę, ale wczoraj to płakałam z bolu jakby miały mi zaraz wszystkie zęby wypaść nawet dotknąć nie mogłam i ledwo polykalam ślinę żeby tylko zęby się nie dotknęły .Zobacze czy się dziś tak silnie powtórzy oby nie .Na rehabilitację chodzę i się pytałam o rozejście mięśnia ale odpowiedź dostałam że się na ciężarnych nie znają to mi nie powiedza co i jak ...NFZ ... I dziś też mówiła ze mam uważać bo się covid rozprzestrzenia ..🤦

Nie wiem na ulotce też nie ma pieczenia

Teraz już mniej odczuwam jak chodzę, ale wczoraj to płakałam z bolu jakby miały mi zaraz wszystkie zęby wypaść nawet dotknąć nie mogłam i ledwo polykalam ślinę żeby tylko zęby się nie dotknęły .Zobacze czy się dziś tak silnie powtórzy oby nie .Na rehabilitację chodzę i się pytałam o rozejście mięśnia ale odpowiedź dostałam że się na ciężarnych nie znają to mi nie powiedza co i jak ...NFZ ... I dziś też mówiła ze mam uważać bo się covid rozprzestrzenia ..🤦
No niestety, nie musiało Cię przewiac, mógł jakoś wirus złapać. Co prawda moim zdaniem zwiekszona liczba przypadków związana jest też z tym, że ludzie testują się przed wakacjami za granicą, ale w sumie nie patrzylam na statystyki, nie mam siły się dołować ;) W tym tygodniu idę do rodzinnej pogadać o tym szczepieniu na tężec, krztusiec, błonicę i polio, bo mój ginekolog jak zwykle bardzo "pomocny" - wysłał mnie do prywatnego internisty piętro niżej.

No niestety, nie musiało Cię przewiac, mógł jakoś wirus złapać. Co prawda moim zdaniem zwiekszona liczba przypadków związana jest też z tym, że ludzie testują się przed wakacjami za granicą, ale w sumie nie patrzylam na statystyki, nie mam siły się dołować ;) W tym tygodniu idę do rodzinnej pogadać o tym szczepieniu na tężec, krztusiec, błonicę i polio, bo mój ginekolog jak zwykle bardzo "pomocny" - wysłał mnie do prywatnego internisty piętro niżej.
Za co Ty płacisz temu ginekologowi 🤔

Tak w temacie covid, wczoraj pytałam lekarza jak ten mój poziom przeciwciał. Powiedział, że bardzo ładny i na razie mam się wstrzymać z doszczepieniem.

reklama
Do góry