reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Moja też strasznie rozrabia w brzuchu, czasami tak się wypnie, kładę wtedy rękę w tym miejscu a ona mi kopniaka wtedy funduje... 🤣

reklama
Moja córka się tak rusza ze nawet jak jechałam na ten sor 2tygodnie temu to powiedziała lekarka „faktycznie bardzo ruchliwa ta Pani córka, nie mogę jej pomierzyć”🙈
Ona na usg nawet fikołki robiła jak waliła w ta głowice😅😅😅 mam filmik ale nie mogę go
Tu wstawić niestety 🙈🙈

Uff przebadali na wszystkie strony i wszystko jest ok, szyjka jest praktycznie nie skrócona, ktg ok. Zapisali tylko magnez 6 tabletek dziennie i no spa jak będzie bardzo twardniećm Ten lekarz co mnie tam wysłał to jakiś chyba panikarz. Ale mi ulżyło ...
O rany, ale Ci stracha napędzili.. ale lepiej w te stronie czy by takie coś przeoczyć. Odpoczywajcie dużo <3 o taaaak, Muszynianka jest najlepsza <3

Powiem wam że te zalecenia zaleceniami co do leżenia na bokach,ale mi to centralnie coraz bardziej duszno się robi na lewym boku jak próbuję leżeć.Mlody kopie na prawo i na prawym mi lepiej ale też za chwilę bark boli no i na wznak to czuję dopiero ulgę,ale nie wiem czy młodemu wtedy nie jest na odwrot.Tez mam problemy z kręgosłupem od dziecka ale im starsza ciąża tym aż mnie głowa zaczyna cisnąć na lewym boku ,takie dziwne uczucie ciężkości dostaje 😐

Powiem wam że te zalecenia zaleceniami co do leżenia na bokach,ale mi to centralnie coraz bardziej duszno się robi na lewym boku jak próbuję leżeć.Mlody kopie na prawo i na prawym mi lepiej ale też za chwilę bark boli no i na wznak to czuję dopiero ulgę,ale nie wiem czy młodemu wtedy nie jest na odwrot.Tez mam problemy z kręgosłupem od dziecka ale im starsza ciąża tym aż mnie głowa zaczyna cisnąć na lewym boku ,takie dziwne uczucie ciężkości dostaje 😐
Ja jak śpię na lewym boku to mnie lewy pośladek boli, nie wiem czemu tak... Wtedy przerzucam się na prawą stronę, ale też po jakimś czasie pojawia się ból pośladka prawego. I tak cała noc zmieniam co jakiś czas pozycje... Mi na wznak nigdy dobrze się nie spało. Raczej pozycja pół na pół brzuch i bok... 😀

Ja jak śpię na lewym boku to mnie lewy pośladek boli, nie wiem czemu tak... Wtedy przerzucam się na prawą stronę, ale też po jakimś czasie pojawia się ból pośladka prawego. I tak cała noc zmieniam co jakiś czas pozycje... Mi na wznak nigdy dobrze się nie spało. Raczej pozycja pół na pół brzuch i bok... 😀
Pośladek też, ale mnie boli lewe kolano 😁😁

a śpisz z poduszką ciążową? W ogóle to super taka odciążająca na wszelkie bóle jest pozycja kolankowo-łokciowa, no wiadomo nie do spania, ale do odpoczynku po łażeniu to już tak ;)
Moja mała też się bardzo dużo rusza, ale to jest chyba taki ruchliwy okres, potem na końcówce już nie będą miały dzieciaki tyle miejsca ;) no i czuję, że w ogóle jeszcze fikołki robi a byłabym spokojniejsza jakby już tą głowę do dołu kierowała.
Ja dzisiaj dentysta i endokrynolog, właśnie siedzę w poczekalni.

a śpisz z poduszką ciążową? W ogóle to super taka odciążająca na wszelkie bóle jest pozycja kolankowo-łokciowa, no wiadomo nie do spania, ale do odpoczynku po łażeniu to już tak ;)
Moja mała też się bardzo dużo rusza, ale to jest chyba taki ruchliwy okres, potem na końcówce już nie będą miały dzieciaki tyle miejsca ;) no i czuję, że w ogóle jeszcze fikołki robi a byłabym spokojniejsza jakby już tą głowę do dołu kierowała.
Mam rogala kładę pod plecy żeby choć pół bokiem leżeć jak się kładę spać ale normalnie męczarnia dla mnie.. Noo ciekawe od tego fikania gdzie się ułożą ale jeszcze mają czasu.

reklama
Dentysta będzie w portfelu czysta 🤣

Do góry