reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny, czy miała któraś z Was teraz bądź przy innych ciążach wykonywane echo serduszka płodu?
Jak to badanie wygląda? Jak zwykłe usg czy jakoś się różni?

reklama
wszystko zależy jak będzie wygodnie Ci karmić itd :) mi najwygodniej było na leżąco i nigdy nie używałam 🙈🙈🙈 ale jak ktoś lubi karmić w fotelu to pewnie bardzo przydatna 🙈🙈
ja przy pierwszym dziecku też tylko na leżąco a przy drugim jak karmiłam na siedząco to używałam zwykłych domowych poduszek, co było pod ręką ;)

Moja córka się tak rusza ze nawet jak jechałam na ten sor 2tygodnie temu to powiedziała lekarka „faktycznie bardzo ruchliwa ta Pani córka, nie mogę jej pomierzyć”🙈
Ona na usg nawet fikołki robiła jak waliła w ta głowice😅😅😅 mam filmik ale nie mogę go
Tu wstawić niestety 🙈🙈
Ostatnio jak miałam wizytę u położnej i sprawdzała serduszko to mała tak kopała, ze aż ta głowica podskakiwała 😂

Byłam właśnie odebrać bo zamawiali mi 60zl opakowanie, co za ceny ..tak wspierają ciążę ..
Ja tak właśnie płacę za dopochwowy 66 zł na 15 dni. W pierwszej połowie ciąży jeszcze brałam dodatkowo 3xdziennie duphaston, więc za leki na receptę 250 zł albo i więcej, bo czasem nie miałam siły iść do tańszej apteki. Magnezu i witamin to nawet już nie licze. Jest to zdecydowanie moja najdroższa ciąża, w poprzednich miałam przynajmniej częściowo finansowane badania i wizyty z abonamentu.

Dziewczyny a co sądzicie o poduszce do karmienia? Potrzebny czy zbędny gadżet? Mam taką poduszkę ciążową do spania i jest duża więc do karmienia będzie mało poręczna i zastanawiam się nad zakupem takiej mniejszej.
Ja przy pierwszym dziecku nie kupowałam, jak potrzebowałam np do pozycji spod pachy, to używałam zwykłych poduszek. Ale przy drugim kupiłam i mi to bardzo pomagało odciążyć ręce. Teraz też kupię, ale chciałabym z takim ziarenkowym wypełnieniem (chyba sztucznym, może styropianowym?) a nie z takim jak w poduszkach do spania.

Ja przy pierwszym dziecku nie kupowałam, jak potrzebowałam np do pozycji spod pachy, to używałam zwykłych poduszek. Ale przy drugim kupiłam i mi to bardzo pomagało odciążyć ręce. Teraz też kupię, ale chciałabym z takim ziarenkowym wypełnieniem (chyba sztucznym, może styropianowym?) a nie z takim jak w poduszkach do spania.
Ja dostałam od koleżanki jedna taka fajną zapinana na rzep na plecach i z takim lekkim uwypukleniem na glowke. Mam nadzieję, że się przyda. Boję się, że może być marnie z karmieniem piersią

Ja dostałam od koleżanki jedna taka fajną zapinana na rzep na plecach i z takim lekkim uwypukleniem na glowke. Mam nadzieję, że się przyda. Boję się, że może być marnie z karmieniem piersią
O, nie wiem jaka to jest, będę się rozglądać ;)
Kuzynka karmiła bliźniaki 2 na raz, każdy spod innej pachy

reklama
Do góry